gnggen 4 #1 Публикувано 8 Януари, 2012 (Редактирано) Светна ми чека с грешка 54.Това е някакъв PRM сензор.Моля кажете къде се намира този сензор?54 - Engine speed (RPM) fluctuation sensor - intermittent signal/no signa Редактирано 8 Януари, 2012 от gnggen Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
markup 156 #2 Отговорено 8 Януари, 2012 (Редактирано) До колкото разбирам това е сензор който отчита колебанията в скоростта на въртене на коляновия вал.В англоезичната литератира се води (Crank Speed Flucation Sensor) и след справка разбирам, че е закачен към маслената помпа. Източник - google П.П. поогледай може да е просто зацапан и да дава грешни резултати. Редактирано 8 Януари, 2012 от markup Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #3 Отговорено 8 Януари, 2012 Светна ми чека с грешка 54.Това е някакъв PRM сензор.Моля кажете къде се намира този сензор?54 - Engine speed (RPM) fluctuation sensor - intermittent signal/no signa54 - CKF Sensor (Crankshaft Speed Fluctuation) defective circuit or unplugged / defective sensor.Малко подробности за двигателя ще са от полза! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #4 Отговорено 8 Януари, 2012 (Редактирано) ЦЪК! Редактирано 8 Януари, 2012 от Sebulba Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gnggen 4 #5 Отговорено 9 Януари, 2012 Двигателя е D16W3. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gnggen 4 #6 Отговорено 9 Януари, 2012 Двигателя е D16W3.Лампата светна в движение след кратко каране в високи обороти (6800) .Прибрах я в гаража и не съм я палил от тогава ,но двигателя работи с леко прекъсване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manch 29 #7 Отговорено 9 Януари, 2012 Здравей колега имах същия проблем, оказа се прекъсан кабел на въпросния сензор, който минава покрай ремъците, понеже датчика е доло на вала и отива кабела на горе. Има си място на пластмасовия капак на ремъците просто "майстора" не си го беше сложил, резултата беше прекъсан кабел от единия ремък. Решава се с презапояване. Мотора ми е различен но огледай по-внимателно около ремъците. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gnggen 4 #8 Отговорено 9 Януари, 2012 Благодарности на manch! И при мен се оказа прекъснат кабел от ремъка,но ангренажа съм го сменял преди две години,явно с времето бавно ремъка го е изяждал.Намерих същия двужилен екраниран кабел и го смених от пластмасовия капак до буксата,като го прекарах зад динамото и за момента всичко е ОК. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове