Barito 3 #1 Публикувано 13 Ноември, 2011 Някои да ми обясни вьзможно най подробно как става свьрзването. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Коев 66 #2 Отговорено 13 Ноември, 2011 Ако не се намери друг да отговори, изчакай Коко (kokodaf) да влезе и със сигурност ще получиш отговор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokodaf 266 #3 Отговорено 13 Ноември, 2011 Не е сложно : Първо намираш електротехника , който ти е правил инсталацията и го питаш може ли ? / трябват ти три проводника / Второ - отговаряш си на въпроса " В същност как искам да работи ? " и "Точно това ли ми трябва ?" Трето - за запалени кабели , гръмнали бушони , изгорени ръце и лице съм чувал ... Обаче искам ли да ми излезе над 5000 лв ./ + месеци в болници , страх , жената , децата , тъщата , отново боядисване и къртенето преди това .... /, вместо да дам 5 лв. на правоспособен електротехник и да стане спокойно . Четвърто - явно имам нет , познавам и Чичко ГУГЪЛ - http://www.google.bg...iw=1149&bih=859 , май това ще ми свърши работа ... http://www.aagroup-b...emi.php?shemi=1 Пето - що не загубя времето на някой все пак да питам преди това ? Бих задал въпроса правилно - Искам няколко електрически тела да светят едновременно и да се палят от 2 , 3 , 4 или повече места при минаване край тях , звук , дистанционно .... В момента въпроса ти ми звучи - имам Хонда - как да си монтирам офроуд гуми на нея , защото ще се движа по черен път .... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Orlin 43 #4 Отговорено 13 Ноември, 2011 (Редактирано) Първо виж схемата и ако от нея и описанието ми не разбираш какво трябва да направиш, значи не се занимавай. Нужни инструменти:фазомер, отвертка. 0.Гасиш бушона и махаш наличните ключове. 1.Пускаш бушона и намираш на кой от 3-те кабела има фаза (за кратко "Ф") 2.Гасиш тока и връзваш тази Ф за едното от гнездата на ключа (трябва към самия ключ да е указано, кое е "захранващото" гнездо и кои са превключващите се), а другите 2 кабела на другите 2 гнезда. 3.Пускаш тока, отиваш при другия ключ и проверяваш за намираш къде има Ф (отбелязваш си я с маркер). Отиваш пак при първия ключ и превключваш. Връщаш се отново при втория ключ и намираш къде има Ф (отбелязваш с маркер). 4.Гасиш тока. Връзваш отбелязаните Ф-та на "превключващите" гнезда, а третия кабел на "захранващото" гнездо. 5.Пускаш тока и проверяваш какво си свършил. Редактирано 13 Ноември, 2011 от Orlin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Barito 3 #5 Отговорено 13 Ноември, 2011 това ясно ,от 1 час гледам и схемите но как става свьрзването в разпределителната кутия понеже нямам прекарани проводници до тук разбрах :1. и двата дивиаторни ключа се захранват с 3 -жилен проводник 3 по 1.5 добре ли е ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokodaf 266 #6 Отговорено 13 Ноември, 2011 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #7 Отговорено 13 Ноември, 2011 това ясно ,от 1 час гледам и схемите но как става свьрзването в разпределителната кутия понеже нямам прекарани проводници до тук разбрах :1. и двата дивиаторни ключа се захранват с 3 -жилен проводник 3 по 1.5 добре ли е ?Ти с какво осветление си? Промишлено ли? смятай си ги по 2киловата мощност на 1квадратен сантиметър кабел. 1,5кв.см.-3киловата мощност. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokodaf 266 #8 Отговорено 13 Ноември, 2011 Нека да сме си полезни .... Ако изпълнението е за луминисцентно осветление данните са едни , ако е с метал халогенни лампи - друго , а за диодни , живачни ... - просто е съвсем различно . Малко линкове за кабели като натоварване и смятане на осветление : http://www.schneider-electric.bg/documents/downloads/Lighting_Circuits_Catalogue.pdf - осветителни вериги ; http://www.filkab.com/files/catalogs/file_31_bg.pdf - допустимо токово натоварване в зависимост от монтажа . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове