Jump to content
NightFox

Как да си източа водата от казанчето

Recommended Posts

Здравейте колеги, ето че дойде зимата и температурите паднаха. Можете ли да ме посъветвате как да си източа водата от казанчето (за двигателя), защото гледам е голяма мътилка, а незнам дали е слаган антифриз и искам да налея. Другият ми въпрос е свързан с водата за чистачките - какво можете да ме посъветвате, защото ми казаха че като замръзнела вътре и после са пръскали някакви тръбички или нещо такова и ми препоръчаха някакъв спрей.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За от при двигателя- най-ниската точка ти е водната помпа. Уви тя е под ангренажния ремък. Имаш естествено план б:Точиш от пробката на радиатора. Пълниш после с вода, като колата през цялото време е на парно. Обезвъздушаваш/докато загрява си изкарва мехурчета и наливаш чиста вода,престояла една нощ/. Караш 2-3 км да си поработи и пак наново. Гледай какво изтича. Като ти хареса на 2рия или 3тия път при източването направо и блахай чист антифриз концентрат. Ама от тоя немския. 2-3л треа да ти стигнат.А докато се возиш и подгреваш направо пръскай с чистачките, за да изхабиш цялото казанче и си сипи после зимна течност по избор и си готов.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разширителното казанче го вдигаш нагоре и се вади ;) миеш го и си готов :D А в казанчето на чистачките ако не искаш да изпръскваш течноста и да налееш "зимна" сипи малко медицински спирт ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опс,То за разширителя ли ставало на въпрос :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: С маркуч по избор също става. Аз днес си играх с такъв за въздух за риби да точа на чистачките чорбите и едната за 3л отне 30 мин. Ама сменявах гумите и не ми пукаше :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Водата за чистачките доливаш с концентрат за чистачки, дори и малко да долееш утре няма да стане -20. Като поизпръскаш пак. За казанчето за антифриза ти казаха-развиваш капачката и го вадиш нагоре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе някои прочете, ли че колегата незнае дали има антифриз. Като ти е чорба течността, е за смяна. Източвай всичко и наливай антифриз. Гледаи да докараш температура поне -30 градуса. За чистачките налей 1л. концентрат, и си спокоен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...