Shtanishlavi 2 #1 Публикувано 10 Октомври, 2011 Здравейте колеги! Преди 2 седмици си купих Хонда Сивик 3 врати - 2002 год. 1.6 Втек. Регистрирах я , смених и консумативи и т.н. Не ми светеше оранжевата лампа на таблото /чек енджин/ и я закарах да ми я сменят. Оказа се че тези ........ в автокъщата са я изолирали с изорирбанд, защото свети постоянно. И така..., последва друг сервиз, тестваха я с компютър и се оказа че първата ламбда сонда, преди катализатора е изгоряла и трябвало да я сменя. Отидох в друг сервиз, и там ми казаха, че тая ламда сонда била "бърза", защото била със зелен кабел /единият от четирите е зелен/ , такива много рядко се срещали....., а "бърза" означавало, че постоянно обменяла инфо с компютъра и загрявала бързо, докато стандартните на някакви интервали пр. 1 мин. или нещо подобно, и за това се постигала икономичност при Хонда... и т.н. Проблема е, че такава с зелен кабел не мога да намеря. Искам да ви попитам чували ли сте такова нещо за зелен кабел и "бърза/спортна/ сонда, от каде да я намеря, и моля който има такава кола да каже какъв разход му дава, защото ако продължава така май ще трябва да се замислям за газ, колкото и да не ми се иска. Между другото никак не е икономична 8-9 л/100 км бензин, ми прави среден разход 50/50 градско/извънградско, при нормално икономично каране. Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gnggen 4 #2 Отговорено 11 Октомври, 2011 (Редактирано) Дай модел на двигателя -1,6 Vitec Редактирано 11 Октомври, 2011 от gnggen Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 985 #3 Отговорено 11 Октомври, 2011 За градско 8-9 е нормално според мен , пък незнам за сондата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shtanishlavi 2 #4 Отговорено 12 Октомври, 2011 Дай модел на двигателя -1,6 Vitec D16V1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
keel 19 #5 Отговорено 12 Октомври, 2011 (Редактирано) АЗ лично не знам да има "спортни" сонди (ама то много неща не знам де)По специални са широколентовите, само че фабрично са слагани на много малко модели и са с по 5 кабела ако не се бъркам.Тука има схеми за цветовете на кабелите - виж на HONDA какво пише:http://home.earthlink.net/~jcgebhart/o2sens.html Редактирано 12 Октомври, 2011 от keel Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gnggen 4 #6 Отговорено 12 Октомври, 2011 Ето колега,това ти е сондата по NGK: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове