Jump to content
Veid

Стареене на бензин

Recommended Posts

Здравейте колеги,От известно време ме мъчи въпросът: Колко бързо бензинът остарява? За това направих едно малко проучване и попаднах на доста добра статия по въпроса, за това смятам да я споделя с вас. Ето линк към нея: http://www.answerbag.com/q_view/557467Най-накракто казано, хората препоръчват бензин по-стар от 3-4 седмици(стоял в резервоара на колата) да не се използва при високи натоварвания на двигателя. Препоръчително е да се долее 25% нов бензин. Гориво на няколко месеца може да повреди двигателя ви, особено при автомобили с АГУ(не знам защо точно, може би защото клапаните нагарят и се затягат от газта). Направили са експеримент със тунингован двигател, при който шансовете за проблеми са в пъти по-високи.“We can tune a car, put it away for three of four weeks, come back to it and it will be either closer to detonation or less likely to make the same power.““After a couple of weeks not driving a car, I find that it will be closer to detonation than it was at the time of tuning on the chassis dyno,” – Двигателят става по-склонен към детонации + се губи част от мощността. При високо-октановото гориво на 8-10 седмици рисковете от детонации нарастват в пъти.Дано да съм бил полезен :)

Редактирано от Veid
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имате стар и негоден бензин давайте го насам - Люда нищо няма да върне... :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пак имах една Пура (мерседес 500сел ) която не беше се движила повече от 8 години когато го взимах. Запали от второто врътване и инащше пълен резервоар. След известно време чакане да я поуправя тази Пура наложи се да я бракувам и да отиде за вторични суровини. :cry: Този бензин ( към 75 литра) моя Шатъл не върна и не се и оплака. Изгори го докапка и не видях такава разлика в мощност или детонации.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време налях 5л. стар бензин (сигурно на 7-8 години) и покарах малко без проблем...но на другия ден едва запалих колата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...