Jump to content
user

Определяне месеца на производство по VIN номер

Recommended Posts

Ами това е. Интересува ме възможно ли е да се определи по какъвто и да било начин месеца (годината си е ясна) на производство на даден автомобил? Търсих, но ударих на камък и единствената алтернатива, а която се сещам е да пиша до Honda Europe (става въпрос за английска сглобка). Предвид изчетеното в теми на колегите с проблемните 8-ми генерации обаче не тая особени надежди за отговор.Става въпрос за евентуално шмекеруване от страна на Бултрако и имам опасенията, че пак ще ме прехвърлят към тях, като разберат защо питам. Един вид "Параграф 22". :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В моите теми стана нещо като традиция да си пиша сам. Не се бях заглеждал особено в EPC-то, но сега го пуснах и видях следното:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Т.е. автомобилът да е произведен май (5-ти) месец на 2007-ма година?

Това, за съжаление, изглежда е броят на вратите. :(

Редактирано от user

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За какво ти е месеца?Вин декодера не върши ли работа?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Месецът ми трябва заради проблем подобен на този и този (т.е. проблеми с Бултрако). От многото четене мярнах из форумите, че май на шофьорската врата имало стикер с месеца, но забравих да погледна на моята днес (но то пък не е гаранция, че ако го има на моята, ще го има и на колата за която става въпрос). Друг вариант е да го пише на табелката с VIN номера в двигателния отсек. По самия VIN могат да кажат дата само от Honda май (но като гледам какво са отговаряли на колегите от онези теми и направо не искам да им пиша), той не носи такава информция в себе си.

Ето един форум, където е обяснено за различни марки (вкл. Honda), но за VIN номера започващи с "MAK". При тях 9-тият символ е месеца, а 10-тият - годината. Това обаче не ми върши работа. А пак в същата тема има снимка на таблека (обаче от Toyota) за каквато четох в друг (Хонда) форум:

Публикувано изображение

И на нея ясно си се вижда, че колата е произведена май месец на 2008-а (0508).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Погледни коланите, би трябвало да имат етикет с месец и година.

Редактирано от vddobrev

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За такива косвени признаци се сетихме първо, но не е достатъчно точно, а и няма гаранция, че частите не са произведени половин година преди да е бил сглобен автомобилът. Като казвам "косвени признаци" имам предвид стрелкички като тази по-долу, указващи месеца и годината на производството на пластмасовите части, например, както и маркировките по стъклата:

Публикувано изображение

На мен ми трябва по-скоро нещо такова, където директно да е изписано месец/дата и да няма как от Бултрако да шикалкавят после:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във VIN-а няма "месец на производство" само година, но и тя не е много точна, понеже не става дума за "календарна" а за "финансова" година, което ще рече, модел '93 примерно се произвежда от да речем септември'92

до септември'93. Това сигурно е и причината да няма "месец на производство".

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да и това съм го мяркал някъде, но не знаех доколко е вярно. Май нещата ще опрат до Honda UK, а те сигурно ще ме пренасочат към Бултрако. :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хопhttp://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=56124&st=0виж последният ми пост, може да ти помогне

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да де, аз нали писах за това тук в по-предишното си мнение. Има и картинка на пластмасов детайл с въпросните стрелкички (не е от въпросния автомобил). Обаче (пак както вече писах) как може да съм сигурен, че въпросният чарколяк не е произведен да речем половин година по-рано от сглобката (рождента дата) на колата. Трябва ми нещо напълно сигурно на 100%.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, след като хондите специално са "от година-до година" има ли значение толкова месеца?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aбе подробности не мога да разгласявам, защото става въпрос за чужд автомобил. Без да обясня подробности пък няма как да разберете защо месецът е толкова важен (Пак параграф 22).

Направо я затваряйте темата, а ако някой се сети за гарантирано на 100% точен начин за определяне на месеца на производство да пише едно лично.

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...