bgmiro83 1 #1 Публикувано 25 Август, 2011 Смених задните тампони на носачите и реших да направя реглаж,преди да направя не дърпаше на никаде,ама предните гуми сжиреха много в завой и при спиране мислех че са меки и стари,на реглажа момчето ме пита дали ми дърпа на дясно,викам не,предно ляво било право но по назад а предно дясно отворило малко,след кат го нагласи,започна да дърпа на ляво както беше казал,и така сега спряха да свирят гумите но като я пуснеш трагва на ляво,и така кжо да правим са,удар май няма,смисал рог и от доло не е правена и мачкана,сигурно в дупка или тротоар е ударена че е изместена на зад,носач или шенкел да сменям как да разбера,един градус и 13 минути е разликата между ляво и дясно колело,колата Сивик 1.4 ис 98 год. Англичанка а реглажа е правен на борсата в Дружба дет ги хвалят Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Savov 3 #2 Отговорено 25 Август, 2011 Намираш един здрав стълб, вземаш едно неразтегливо въже и я връзваш за носача до шарнира. На свободна почваш да я лашкаш като я засилваш от 20 или 30 сантиметра. И мериш с ролетката от ляво и отдясно междуосово разстояние. Ако не си го правил по добре я закарай на майстор да ти я разпъне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
росенKN 29 #3 Отговорено 26 Август, 2011 Ако няма усукан рог или друго нещо провери си надлъжната оптяжна щанга която опъва носача напред и тампоните и. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #4 Отговорено 26 Август, 2011 Само не разбрах, кой ти смени задните тампони, и как (на място или на преса)? Под задни тампони да разбираме ли големите тампони на задния "мост"? Задницата регулирана ли е перфектно? Ако не е, с регулиране на предните колела няма да оправиш нещата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bgmiro83 1 #5 Отговорено 26 Август, 2011 сменени са на място на подемника с чук чи избиха и набиха,а от другата страна един подпираше с тръба,сменени са в Юби ко,Горубляне с оргиналн и момчето ми я регулира задницата на реглажа в Дружба на борсата,и са се чудя да купувам ли носач долен и шенкел Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #6 Отговорено 26 Август, 2011 Добре де, задните си ги правил на едно място, предните на друго (ако правилно съм разбрал?).Избери си едно от двете места, отиди да ти регулират всичко наново, и чак тогава, ако пак не е наред, връзвай синджира, или както там се прави разпъването. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Just'Do'It 18 #7 Отговорено 26 Август, 2011 Намираш един здрав стълб, вземаш едно неразтегливо въже и я връзваш за носача до шарнира. На свободна почваш да я лашкаш като я засилваш от 20 или 30 сантиметра. И мериш с ролетката от ляво и отдясно междуосово разстояние. Ако не си го правил по добре я закарай на майстор да ти я разпъне. Колега'CR-V B20Z1', от такива идеи като твоите за стълва, не са останали читави по улиците. Нали затова са сервизите , за да идем там и да ни помогнат с каквото могат. Верно, че не всеки има финансовата възможност, но това е кола в която се возим, а возим и други хора, ако нешо се скъсва когато сме в движение от това лашкане. Аз препоръчвам без намесата на компетентен да не се изваршва тази процедура. п.п: Аз лично не бих рискувал да не увредя и нещо което си е в ред. Поздрави!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djoro 37 #8 Отговорено 26 Август, 2011 е това с стълба ми хареса страхотна идея как сам да си прецакаш колата отиди на свестен майстор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KONI 11 #9 Отговорено 26 Август, 2011 Здравейте колеги.Тази идея със вързването за стълб може да свърширабота но за голямо изместване(след сериозен удар)и за грубо наместване.След това финното наместванестава на специален стенд да се докара с милиметридо заводските данни.Минал съм по този път и затова го споделям.Стенда мисля,че се наричаше ДОЗЕР но не съм сигурен.Лошото е че ги има в малко сервизи и операцията не е никак евтина(за Сивика доколкото си спомням ми взеха 150лв.)за предна дясна страна.Това е единствения и най-сигурен начин да стане ремонта добре.поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове