mussi 0 #1 Публикувано 24 Август, 2011 Здравейте колеги проблема е следният,при всяко палене се чува едно брамчене установих,че е от abs та мисалта ми е дали е нормално или не? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
4ushi 54 #2 Отговорено 24 Август, 2011 (Редактирано) Колега, а свети ли ти лампата за АБС понякога (жълтата). Не знам дали е нормално но и при мен е същото, но от време на време ми се включва тази лампа и нямам АБС. Някъде четох, че при мен проблема може да е и от нялягането което прави тази помпа. Но шумът, за хубаво или за лошо който чуваш е от нея. Редактирано 24 Август, 2011 от 4ushi Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mom4i74 23 #3 Отговорено 24 Август, 2011 И Прелюда ми прави така и бмв-то ми някога и то сьщо. Това е тест на помпата на абс и е нормално да я тества всеки пьт като се даде на контакт и се подкара колата. Щом не свети лампата значи нямаш проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
drakula 18 #4 Отговорено 25 Август, 2011 И Прелюда ми прави така и бмв-то ми някога и то сьщо. Това е тест на помпата на абс и е нормално да я тества всеки пьт като се даде на контакт и се подкара колата. Щом не свети лампата значи нямаш проблем.И при моята англичанка е същото,даже като я взех отидох при майстора,защото тоя шум го нямаше на Жигулата и той ме успокои -сработва ти АБС-а няма страшно.При мен има проблем с помпата-изтича маслото,с което тя работи и затова майстора ми изключи лампата на таблото да не свети постоянно.Иначе АБС-а работи само си доливам масло в резервоарчето на помпата и си карам спокойно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mielens 2 #5 Отговорено 9 Октомври, 2011 И Прелюда ми прави така и бмв-то ми някога и то сьщо. Това е тест на помпата на абс и е нормално да я тества всеки пьт като се даде на контакт и се подкара колата. Щом не свети лампата значи нямаш проблем.И при моята англичанка е същото,даже като я взех отидох при майстора,защото тоя шум го нямаше на Жигулата и той ме успокои -сработва ти АБС-а няма страшно.При мен има проблем с помпата-изтича маслото,с което тя работи и затова майстора ми изключи лампата на таблото да не свети постоянно.Иначе АБС-а работи само си доливам масло в резервоарчето на помпата и си карам спокойно.Можеш ли кажеш къде наливаш маслото и какво е? Ако може и снимка да дадеш ще съм ти много благодарен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
дани 0 #6 Отговорено 9 Октомври, 2011 не се притеснявай и моята е така няма нищо което да те притеснява освен ако лампата ти свети тогава вече има проблем Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
4ushi 54 #7 Отговорено 9 Октомври, 2011 И Прелюда ми прави така и бмв-то ми някога и то сьщо. Това е тест на помпата на абс и е нормално да я тества всеки пьт като се даде на контакт и се подкара колата. Щом не свети лампата значи нямаш проблем.И при моята англичанка е същото,даже като я взех отидох при майстора,защото тоя шум го нямаше на Жигулата и той ме успокои -сработва ти АБС-а няма страшно.При мен има проблем с помпата-изтича маслото,с което тя работи и затова майстора ми изключи лампата на таблото да не свети постоянно.Иначе АБС-а работи само си доливам масло в резервоарчето на помпата и си карам спокойно.Колега не знам как се успокояваш с това, че като ти изключил майстора лампата за да не свети и ти си мислиш, че работи АБС-а. Тествал съм и съм сигурен поне при мен, че като ми светне лампата не работи и предпочитам да я виждам, свети или не свети. Внимавай и по добре си я вържи пак да не стане беля и да разчиташ на уж работещ АБС на който постоянно доливаш . Ако ти блокират някъде колелата може и да не успееш да стигнеш до "майстора" после за да му теглиш майната. Затова са ги сложили японците там тея лампи за да знаеш кое не функционира и да внимаваш !!!п.п Не се заяждам , мисля ти доброто понеже масово се самоизбиваме по пътищата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
junker 29 #8 Отговорено 10 Октомври, 2011 В момента карам един чисто нов Форд и от време на време чисто нов Ситроен и Нисан- шум няма. Едва ли при Хондата оригинално трябва да има. Само при Ситроена и Форда преди палене, докато текат тестовете на всичко и всички лампи на таблото светят се чува леко бръмченето от горивната помпа. Сега е добре някой майстор да се намеси в темата- дали има такова явление и как се отсранява. На колегата с течащата помпа- намираш 100лв. Разравяш се из темите "Купува продава"- купуваш нетечаща- И ВЕДНАГА СМЕНЯШ МАЙСТОРА. Живота ти струва повече от тия 100- 150 лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
drakula 18 #9 Отговорено 10 Октомври, 2011 И Прелюда ми прави така и бмв-то ми някога и то сьщо. Това е тест на помпата на абс и е нормално да я тества всеки пьт като се даде на контакт и се подкара колата. Щом не свети лампата значи нямаш проблем. И при моята англичанка е същото,даже като я взех отидох при майстора,защото тоя шум го нямаше на Жигулата и той ме успокои -сработва ти АБС-а няма страшно.При мен има проблем с помпата-изтича маслото,с което тя работи и затова майстора ми изключи лампата на таблото да не свети постоянно.Иначе АБС-а работи само си доливам масло в резервоарчето на помпата и си карам спокойно. Колега не знам как се успокояваш с това, че като ти изключил майстора лампата за да не свети и ти си мислиш, че работи АБС-а. Тествал съм и съм сигурен поне при мен, че като ми светне лампата не работи и предпочитам да я виждам, свети или не свети. Внимавай и по добре си я вържи пак да не стане беля и да разчиташ на уж работещ АБС на който постоянно доливаш . Ако ти блокират някъде колелата може и да не успееш да стигнеш до "майстора" после за да му теглиш майната. Затова са ги сложили японците там тея лампи за да знаеш кое не функционира и да внимаваш п.п Не се заяждам , мисля ти доброто понеже масово се самоизбиваме по пътищата Спокоен съм защото не съм състезател и карам внимателно.Иначе помпата исках да я сменям,даже се свързах с BG Alex,който продаваше помпа за англичанка,но като му изпратих снимка се оказа,че моята била от по-старите модели и неговата няма да стане на моята кола.Наливам спирачна течност в едно резервоарче,което е отгоре върху помпата,като изтече доливам пак и така. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове