Jump to content
yakeen

Причуква аванса, Honda Civic MB3, D15z8

Recommended Posts

Здравейте, прави ми впечатление от седмица, две насам, когато карам колата по нанагорнище на висока предавка (трета, четвърта) около 2000 оборота, докъм 2300 причуква аванса.Незнам дали е правилно дори да го обясня така, но звука е точно такъв. Случва се само при определена позиция на педала за газта, ако подам повече газ - изчезва, ако отнема газта, също.Трябва ли да се притеснявам или е нормално това поведение?Благодаря, Явор.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилно ли ти е зацепен ангренажания ремък? Имах го тоя проблем (понеже на раздвижната ролка не съвпадат белезите) и като я зацепихме по оригинална всичко се оправи. И почукването беше в диапазона 2000-3000. Ако не е ремък може да имаш нужда от центровка.

Редактирано от civicgonemad
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я първо пробвай с хубав бензин :D;)

• Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я първо пробвай с хубав бензин :D;)

Я, първо се обоснови.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата  Флай Бой има предвид че ако бензина който е сипвал колегата може да не е качествен и да не е устойчив на детонации което се характеризира с октановото число и за това да причуква аванса. Щом от скоро му чука аванса на колегата  явно е или кофти бензин който е заредил последната седмица или зьб на на ангренажа както е споменал колегата civicgonemad.На ровера  ми причукваше аванса на бензин но там бях вьртял аванса заради газта че  вьрвеше по добре с по-голямо предварение на газ.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уа, бързи сте!понеже резервоара ми в момента е пълен малко над половината с 95, става ли да го допълня с 98, или да го изгоря този и да сипя тогава от друго място.Мога и някаква добавка да сложа, ако ще свърши работа, да видя, дали ще изчезне почукването.

Редактирано от yakeen

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами и сега да го напьлниш с друг бензин при всики случаи ще има разлика ако тоя в момента е кофти. Аз зареждам само на омв и газ и бензин ,че само на тях се доверявам.  

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да споря, дано наистина е сипал бензин разреден с конска пикня и всичко да е наред като го смени.После да стане ясно от къде да не зареждаме.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, Флай-бой май ще се окаже прав. Заредих 17 литра maxx100 на OMV и за сега изглежда, че досадното почукване изчезна. Сега резервоара е пълен със смеска от 17литра maxx100 от OMV и грубо 23 литра 95 октана от Rompetrol и двете сипвани в Габрово.Ще се ослушвам внимателно следващите дни, да видим дали ще се окаже, че наистина бензина е бил кофти.

Редактирано от yakeen

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

100% е от бензина ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги ,здравйте.Сега търсих инфо за моя проблем и намерих това във форума.Аз имам същия проблем.Карам само на бензин,сипвал съм и 98 и екто 95,слагал съм и добавки за бензин,но си го има този шум като прочукване на аванса.Ремъка ми е сменен преди 3 години но сега започна да се чува.Смених свещи.и няма промяна ,Моля за мнения и помощ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук 

http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=67777&hl=

е писано по подобен проблем.При мен,и според мен,се дължи на резонанс в нещо гумено,може би тампони на мотора или ремъци.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз тази тема я четох но при мен на място го няма този шум,само в движение.При натискане на газта изчезва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...