Jump to content
eldesa

infobord и чистене на грешки от компютъра на автомобила

Recommended Posts

наскоро пробвах един инфоборд доволен съм от теста,но имам няколко въпроса относно триенето на грешки през него на компютъра на колата и отчитането на проблемите на автомобила.при тестването за грешки ми отчете 2 бр грешки.първата 61втората 4за двете знаех предварително защото бях направил тест на автомобила за грешки с буксата за тест и кламера. (ABS ЛАМПАТА МИ СВЕТИ И МИ ДАВА КОД 53 ,а индикатора за EKU ми даде код 4)Чрез инфоборда зададох изтриване на грешките .първия път не ги изтри и си стояха на инфоборда но втория изчезнаха от инфоборда.При ново тестване на автомобила за грешки не откри никаква грешка,но тука става интересно ABS индикатора ми свети .Пробвах няколко пъти но резултата е същия отчита че няма грешки.Направих тест с буксата на автомобила и установих че грешка 4 на EKU е няма НО ГРЕШКА 53 НА ABS СИ СТОЙ.Та на въпросите:1. защо не отчите повредата в АБС системата като тя е постоянна2. дали отчита само случайни грешки и чисти тях3.защо ми даде само грешка 63 която е също за ABS системата а не ми отчете повреда 53 Като цяло устройството е прекрасно но трябва да има и упътване на режимите на работа .Ако има някои по запознат с инфоборда нека да разясни за въпросния режим на работа на инфоборда а ако няма нека да поумуваме ние:)

Редактирано от eldesa

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би трябва да зададеш този въпрос на производителите на инфоборд.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чистил сьм моментни грешки от инфоборда но после за да изчезне трябваше да го изключа от буксата и пак да го вкл. Така се изчисти. Ти задал ли си  му опцията да тества за грешки всеки пьт когато запалиш? Качил ли си последната версия? Пиши и в тяхния форум. Там колегата "информер" ще ти отговори.http://www.infoboardbg.com/bg/component/content/article/29

Редактирано от mom4i74

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Инфоборд не може да чете грешки от ABS и SRS модула, той чете и трие само от EKU-то. За да се изтрият грешките трябва след подаване на командата от Инфоборд да се изключи от контакт и след това при включване, ЕКУ-то прави повторен тест и ако грешката не се диагностицира от него и Инфоборд няма да я покаже.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря на всички ви според мен последния отговор е изчерпателен и с това че инфоборда не отчита грешки в EKU и тестването с кламера показва че в EKU няма грешки потвърждава писаното от Баш маистора,:honda::thumbs1:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...