Jump to content
wwwolfish

Инфо за 1,7 ЦДТИ -СПОРТ

Recommended Posts

Здравейте,От известно време съм хвърлил око на един Сивик 1,7 ЦДТИ. Прочетох темите свързани с него,но имам някои по специфични въпроси,на които ще се радвам да получа отговор. Разбрах ,че двигателя е на Исузу,този който се вгражда на Опелите. След като разгледах снимки на двигателя и на Опел и на Хонда,виждам,че има разлика. Дали действително става впрос за един и същ двигател,а разликите са конструктивни? Возили са ме в такъв Опел-Астра от полицейските,от последните преди да ги спрат и доколкото усетих ,двигателя има динамика. В момента карам с Д16А8. Дали този двигател ще има подобна динамика,защото не ми се ще да минавам на осезаемо по бавна кола? Ако се сложи чип на този мотор, колко по добър ще стане-ще има ли чувствителна разлика? Виждам,че от тези хонди има модел 2006г - Фейслифт ,на които пише СПОРТ , но двигателя пак го дават 101к.с. Това Спорт,само за обзажеждането ли се отнася или двигателя е по бърз? В DiitalTuning пише,че могат да го направят 130 к.с. -вярно ли е това? Има ли действителен ресурс този двигател за това и ще издържи ли на него във времето? По - бърз ли ще е от Д16А8 или поне колкото него? Благодаря предварително!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би е off topic ама Исузо мотори има и в някои модели Мазда (1.7 tdi мисля че е) и Опел Корса. А дали ще е по-бърз от бензин... съмнявам се.

Редактирано от civicgonemad

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чувал съм,че имат популярен проблем с турбината,но не знам точно какво е.Сменя ли се като консуматив или нещо по дребно се оправя не съм сигурен.Иначе двигателя е резлив,но без чип едва ли ще върви като твоя двигател

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля,че двигателя е доста по слаб от Д16А8...Ако се сложи чип не знам какво ще стане,наистина го дават ,че става 130 коня и тогава би трябвало да вървят наравно.Относно турбината -в повечето случаи се оказва ,че и трябва само едно почистване-и настройка.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...