Jump to content
Ombre

Натриеви лампи

Recommended Posts

Реших да си осветя двора с улични лампи с натриеви грушки.Светят идеално,но започнаха една по една да гаснат през определен интервал за няколко секунди.Искам да Ви питам дали е нормално това или трябва да предприема смяна с други.Имат ли вградена биметална пластина за охлаждане през определен интервал или са са боклука?(едната даже свети 3 мин. и гасне за 16 секунди....и после пак така.....)Ако модераторите решат да ми преместят темата в друг раздел.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Живота на натриевите лампи с ниско налягане /уличните/ е около 4 000 часа . Тези с високо - около 6 000часа . Нямат би метална пластина или друг механизъм за охлаждане през определен интервал - просто са към края на живота си и са за смяна . Цената на 70 W с цокъл E 27 / като на домашните обикновенни крушки с нажежаема спирала / е около 19 лева бройката , другият най - използван цокъл е Е40 - за по- големи мощности - от 150W до 1000W . Електрическата схема за запалване се състои от игнитор / устройство за високо волтови импулси / с съответният баласт и самата крушка. Препоръчвам ти обаче светодиодните прожектори или прожектори с енергоспестяващи крушки - като светлина има избор - студено и топло бяла. Обикновено ги комбинирам с датчици за движение / присъствие/ .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коко,много ти Благодаря брато.Монтирал съм ги на 5 метрови пилони и май така ще си останат поне още година тия лампи.Ще им сменя само крушките и ще чакам да умрат пак.Другата година ще се мятам на фотоволтаични системи със светодиодни лампи.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Не съм съгласен с наближаващия им край! Монтирал съм доста и със сигурност мога да кажа, че когато почнат да "умират", светлината става все по-слаба и жълто-оранжева! Имал съм същия случай и причината беше недостатъчна мощност, подмених лампите от 75W на 50W и прекъсването изчезна!п.с. За всеки случай преди подмяна на лампата, пробвай със смяна на "запалката" която поне е по-евтина от самата крушка.

Редактирано от Fiend

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Другия вариант е да се подменят с металхалогенни лампи,може и с прожектори,живота на тези лампи е по-дълъг...но както казаха колегите- пробвай да смениш първо дросела или запалката,проблема може да не е в лампата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е стандартната схема .Публикувано изображение . След прочетеното по въпроса от тук - http://www.americane...ing%20Guide.pdf / обикновено сервизното ръководство се чете когато нищо друго не помага Публикувано изображение / виновника логично - вероятно трябва да е запалителното устройство - поради някаква причина при намаляване съпротивлението на лампата при запалено състояние не стабилизира напрежението или импулсите , които произвежда са недостатъчни за поддържане на газовият разряд за тази лампа .

В случая мисля , че е виновно окомплектоването на лампа - запалително устройство .

HPS LAMP CYCLING

All HPS lamps experience voltage rise during their life

and have a designed end-of-life voltage rating. When

the voltage rise reaches the end-of-life voltage, the

ballast cannot supply the needed operating voltage, the

lamp goes out, and cycling begins. As the hot lamp

cools, it restarts at a lower than end-of-life voltage. But

as the lamp begins to heat up again, its operating

voltage soon rises past its end-of-life voltage. The lamp

turns OFF and the cycle repeats itself.

End-of-life cycling can occur in an HPS lamp at the

time of installation, at six years, at end of life or at any

time in between. A bad lamp can fail prematurely. In

most cases, cycling is caused by a voltage rise due to

increased lamp resistance, electrode wear, etc.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, някой може ли да ми каже какво представлява това запалително устройство и да ми даде някаква по-подробна информация за него? Аз знам само, че се казва Игнитор и служи за запалване на натриеви и металхалогенни лампи и нищо повече. А ми трябва устройството на този игнитор и някаква друга информация, защото имам да пиша курсова работа за това, а няма от къде да намеря материали! Темата ми е: "Да се направи технологичен анализ на запалително устройство!"Благодаря ви предварително! :)

Редактирано от ron4o

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ти па у форум на хонда ли дойде да търсиш инфо за дипломна работа по елтехника. гугъл е твоето спасение. макар , че докато беше в час не слуша ли ко говори даскала.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
http://www.freepatentsonline.com/6642673.htmlдруго наименование е електромагнитен баласт . Обърни се към представителството на ФИЛИПС , ОСРАМ или други вносители в България - вероятно ще ти помогнат .http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%8F_%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D1%8F%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...