Ombre 221 #1 Публикувано 23 Юли, 2011 Реших да си осветя двора с улични лампи с натриеви грушки.Светят идеално,но започнаха една по една да гаснат през определен интервал за няколко секунди.Искам да Ви питам дали е нормално това или трябва да предприема смяна с други.Имат ли вградена биметална пластина за охлаждане през определен интервал или са са боклука?(едната даже свети 3 мин. и гасне за 16 секунди....и после пак така.....)Ако модераторите решат да ми преместят темата в друг раздел. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokodaf 266 #2 Отговорено 23 Юли, 2011 Живота на натриевите лампи с ниско налягане /уличните/ е около 4 000 часа . Тези с високо - около 6 000часа . Нямат би метална пластина или друг механизъм за охлаждане през определен интервал - просто са към края на живота си и са за смяна . Цената на 70 W с цокъл E 27 / като на домашните обикновенни крушки с нажежаема спирала / е около 19 лева бройката , другият най - използван цокъл е Е40 - за по- големи мощности - от 150W до 1000W . Електрическата схема за запалване се състои от игнитор / устройство за високо волтови импулси / с съответният баласт и самата крушка. Препоръчвам ти обаче светодиодните прожектори или прожектори с енергоспестяващи крушки - като светлина има избор - студено и топло бяла. Обикновено ги комбинирам с датчици за движение / присъствие/ . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ombre 221 #3 Отговорено 23 Юли, 2011 Коко,много ти Благодаря брато.Монтирал съм ги на 5 метрови пилони и май така ще си останат поне още година тия лампи.Ще им сменя само крушките и ще чакам да умрат пак.Другата година ще се мятам на фотоволтаични системи със светодиодни лампи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fiend 89 #4 Отговорено 23 Юли, 2011 (Редактирано) Не съм съгласен с наближаващия им край! Монтирал съм доста и със сигурност мога да кажа, че когато почнат да "умират", светлината става все по-слаба и жълто-оранжева! Имал съм същия случай и причината беше недостатъчна мощност, подмених лампите от 75W на 50W и прекъсването изчезна!п.с. За всеки случай преди подмяна на лампата, пробвай със смяна на "запалката" която поне е по-евтина от самата крушка. Редактирано 23 Юли, 2011 от Fiend Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
plushen gad 20 #5 Отговорено 25 Юли, 2011 Другия вариант е да се подменят с металхалогенни лампи,може и с прожектори,живота на тези лампи е по-дълъг...но както казаха колегите- пробвай да смениш първо дросела или запалката,проблема може да не е в лампата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokodaf 266 #6 Отговорено 25 Юли, 2011 Това е стандартната схема . . След прочетеното по въпроса от тук - http://www.americane...ing%20Guide.pdf / обикновено сервизното ръководство се чете когато нищо друго не помага / виновника логично - вероятно трябва да е запалителното устройство - поради някаква причина при намаляване съпротивлението на лампата при запалено състояние не стабилизира напрежението или импулсите , които произвежда са недостатъчни за поддържане на газовият разряд за тази лампа . В случая мисля , че е виновно окомплектоването на лампа - запалително устройство . HPS LAMP CYCLING All HPS lamps experience voltage rise during their life and have a designed end-of-life voltage rating. When the voltage rise reaches the end-of-life voltage, the ballast cannot supply the needed operating voltage, the lamp goes out, and cycling begins. As the hot lamp cools, it restarts at a lower than end-of-life voltage. But as the lamp begins to heat up again, its operating voltage soon rises past its end-of-life voltage. The lamp turns OFF and the cycle repeats itself. End-of-life cycling can occur in an HPS lamp at the time of installation, at six years, at end of life or at any time in between. A bad lamp can fail prematurely. In most cases, cycling is caused by a voltage rise due to increased lamp resistance, electrode wear, etc. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ron4o 0 #7 Отговорено 12 Ноември, 2011 (Редактирано) Здравейте, някой може ли да ми каже какво представлява това запалително устройство и да ми даде някаква по-подробна информация за него? Аз знам само, че се казва Игнитор и служи за запалване на натриеви и металхалогенни лампи и нищо повече. А ми трябва устройството на този игнитор и някаква друга информация, защото имам да пиша курсова работа за това, а няма от къде да намеря материали! Темата ми е: "Да се направи технологичен анализ на запалително устройство!"Благодаря ви предварително! Редактирано 12 Ноември, 2011 от ron4o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pitbuls 21 #8 Отговорено 12 Ноември, 2011 ти па у форум на хонда ли дойде да търсиш инфо за дипломна работа по елтехника. гугъл е твоето спасение. макар , че докато беше в час не слуша ли ко говори даскала. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokodaf 266 #9 Отговорено 13 Ноември, 2011 http://www.freepatentsonline.com/6642673.htmlдруго наименование е електромагнитен баласт . Обърни се към представителството на ФИЛИПС , ОСРАМ или други вносители в България - вероятно ще ти помогнат .http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%8F_%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D1%8F%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове