Кирето 15 #1 Публикувано 5 Юли, 2011 (Редактирано) Здравейте колеги.Тая история с тея газови уредби си е голяма разправия наскоро бях при газаджий да ми настройват новата газова тъй като некадърника дето ми я слага не разбираше кои знае колко, само кинтите гледаше...това е друга тема де..Като закачиха маимунката на компа графиката на ламбда сондата не беше наред и времето и за реакция при подаване на газ беше забавено, както и волтажа играеше не слизаше до 0,2V или пък не се качваше над 0,8След настроиката чека загасна, карах около 200 км. с газ на петрол (това не е реклама) заредих после шел и като врътнах на контакт чека ми светна. та.... принципно понякога като изкючвам от скорост оборотите падат почти до 0- ла не гасне (преди гаснеше всеки път при тази гимнастика)Може ли проблема да е в тая ламбда сонда?Все още не съм правил реглаж на клапани и не съм чистил дросела и Eacv-то. предстои тепърва Не зная още как да качвам снимки иначе вижда се тая ламбда сонда маи намира се точно м/у изпускателния колектор и ауспуха, т.е. някаде зад радиатора дето минават изгорелите газове (иначе на Хонда епц я показва някаде под колата да се намира)???? А на бензин нямам никакви грижи и щом я покарам малко на бензи си загасва чека Благодаря предварително Редактирано 5 Юли, 2011 от Кирето Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
_pileto_ 44 #2 Отговорено 5 Юли, 2011 Здравейте колеги.Тая история с тея газови уредби си е голяма разправия наскоро бях при газаджий да ми настройват новата газова тъй като некадърника дето ми я слага не разбираше кои знае колко, само кинтите гледаше...това е друга тема де..Като закачиха маимунката на компа графиката на ламбда сондата не беше наред и времето и за реакция при подаване на газ беше забавено, както и волтажа играеше не слизаше до 0,2V или пък не се качваше над 0,8След настроиката чека загасна, карах около 200 км. с газ на петрол (това не е реклама) заредих после шел и като врътнах на контакт чека ми светна. та.... принципно понякога като изкючвам от скорост оборотите падат почти до 0- ла не гасне (преди гаснеше всеки път при тази гимнастика)Може ли проблема да е в тая ламбда сонда?Все още не съм правил реглаж на клапани и не съм чистил дросела и Eacv-то. предстои тепърва Не зная още как да качвам снимки иначе вижда се тая ламбда сонда маи намира се точно м/у изпускателния колектор и ауспуха, т.е. някаде зад радиатора дето минават изгорелите газове (иначе на Хонда епц я показва някаде под колата да се намира)???? А на бензин нямам никакви грижи и щом я покарам малко на бензи си загасва чека Благодаря предварителноВероятно бедна смес и затова ламда сондата пали "чека-а". С газов инжекцион ли си? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda user 20 #3 Отговорено 5 Юли, 2011 Бедна смес при празен ход.Действа се по следните стъпки, докато не изчезне проблема:===========================================================1) Тръбата преди въздушния филтър, откъдето двигателя смуче въздух се завърта или отклонява така, че да не я "бие" струята при движение на автомобила;2) Опитва се да се обогати малко сместа от изпарителя и тройника, като се внимава да не се преобогати при средни и високи обороти;3) Леко се намалява количеството постъпващ въздух към мотора, като се намали с 1/4 (примерно) сечението на тръбата от която двигателя смуче въздух (тръбата от точка 1);УСПЕХИ !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #4 Отговорено 5 Юли, 2011 (Редактирано) Кофти настройка, липса на емулатори, мързелв газаджия...Обратно там да си поправи мизерийте и да ти сложи емулаторите, които е спестил. И не пипай нищо преди това !!!Мойта англичанка е с обикновенна газова и не съм въртял никакви мъркучи и работи. Щом си гаранционен не барайГледам, че си от София- отиваш в "София газ комерс" зад градинката на "Янко Сакъзов". Минава се покрай театъра и наказателния паркинг, после веднага ляв и на бензиностанцията също.После ако не ти изкара карта-питай местните. Представители са на БРЦ и разбират яко. 20 кинта ама ще си доволен Редактирано 5 Юли, 2011 от barsi Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Кирето 15 #5 Отговорено 5 Юли, 2011 (Редактирано) със газов инжекцион, мисля че не него не му трябват емулатори не знаяблагодаря колеги. Явно проблема е с газаджиите не е в моята кола Редактирано 5 Юли, 2011 от Кирето Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #6 Отговорено 6 Юли, 2011 Ко стана? Ходи ли да си поправят мизерийте? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Кирето 15 #7 Отговорено 6 Юли, 2011 (Редактирано) Ко стана? Ходи ли да си поправят мизерийте?пфф колега няма време а и съм предзаплатно, а тея изгладнели газаджий не прощават просто когато я центроваха бях заредил газовата с гас блу форс и като заредих на шела чека светна. затова ако си нагласяте газовата (центровате) правете го с наи гадната газ на света иначе ако го правите като с моята може да ви сподели моята съдба Може и да говоря глупости ако е така моля колегите които разбират да ме поправятскоро време пак ще ходя при тоя газаджия в софия изглежда печен поне колата вече не ми претриса и не гасне само гадния чек свети направо ме подлудява Поздрави на всички колеги само Хонда оле Редактирано 6 Юли, 2011 от Кирето Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
voodoo_civic 2 #8 Отговорено 30 Юли, 2011 трябва ми 4-ри жилна ламбда сонда за б16у8 ! Някои да помогне? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Кирето 15 #9 Отговорено 30 Юли, 2011 ebay brato Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове