Jump to content
NikolaiN

Отнема секунди - спасява живот

Recommended Posts

Още преди да запалите колата закопчейте колана ... На никой няма да навреди http://vbox7.com/play:3e990066 !!!Евала за вашия клип момчета!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз винаги си слагам колана и вече толкова съм свикнал,че,ако не го сложа ми е странно и неудобно.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре направено, но копирано :(Измислете нещо оригинално ;)

• Надолу 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Клипчето наистина е копирано,но евала за желанието и работата! Като цяло и аз си слагам всеки път колана,но главно заради куките и съм сигурен че много хора го срагат само защото може да ги санкционират полицаите! Колана в дадена ситуация може да ти изиграе лош номер! Моят шеф и един познат са се въртяли по таван и ги е спасило само това,че са били без колан! Колата на шефа е станала кабрио и той е бил при педалите и седалките притиснат! А ако е бил с колана вързан за седалката къде ще легнеш и ще се скриеш?! Само при челен удар е на 100% ефективен колана както е показано и на клипчето!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за колана са пълни глупости и аз го слагам само и единствено за да не ме санкционират куките.Номера е да се вземат мерки да се повиши уменията на доста от водачите а не да се опаковаме като пашкули щото 80% не могат да карат а просто са си купили книжка или толкова си могат. Пример пак при челен удар колата се пали с колан си ама е блокирал къде че одиш се пита у задачата??? Катастрофите стават не защото не си си сложил колан а защото ти или другия участник от ПТП-то са се надценили или са подценили ситуацията а това всичко е от не владеене на колата и калпава преценка на пътя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мене първото нещо преди да запаля ми е навика да се вържа с колана ,като съм по навлечен в студеното малко трудно ми е да го закопчая щот съм 130 кила ,ама навика си е навик,не го слагам единствено ако прехода е 500 метра и пак ми е терсене без него!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за колана са пълни глупости и аз го слагам само и единствено за да не ме санкционират куките.Номера е да се вземат мерки да се повиши уменията на доста от водачите а не да се опаковаме като пашкули щото 80% не могат да карат а просто са си купили книжка или толкова си могат. Пример пак при челен удар колата се пали с колан си ама е блокирал къде че одиш се пита у задачата??? Катастрофите стават не защото не си си сложил колан а защото ти или другия участник от ПТП-то са се надценили или са подценили ситуацията а това всичко е от не владеене на колата и калпава преценка на пътя.

Амммммм за книжките съм съгласен ,но с изказването ти за колана не .
  • Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С колан някакси ми е по удобно. Навик ми е от много време насам. Радвам се, че сам си го изградих никой не ми е казвал да го слагам.Един път се качих в едно такси сложих колана веднага и след 200 метра го попитах защо не работи брояча. Той ме попита в България ли живея и дали само лятото съм си идвал тук. Малко се отватих какви сме станали.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз така съм свикнал с колан, че ако не го сложа имам чувството, че ще падна от колата :D. Не се майтапя.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре направено клипче Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Добре и аз я дъвчех тази тема едно време ,когато взех книжка !!

Колан ала бала глупости безопасност тинтири минтири ....

Защо в колата трябва да слагам колан ??? Защото закона го изисквал !!! колана спасява в повечето случай ,но смело мога да твърдя,че може и да навреди !

Защо....

Преди години претърпях тежка катастрофа ...Челно в камион с пежо 205 с около 90-100 км ... и снимките си пазя даже !!!

Slideshow

и какво мислите ??? Колана ме спаси ...разминах се с 1 пукната китка и рана на коляното .... ами шофьора ???

Той беше без колан и това го спаси,понеже педалите , и цялото табло бяха на педя от шофьорската седалка !!!

Причина : камиона беше в нашето платно за да избегне дупките !!

Ок

Фактори който влияят :

Пътна настилка - като швейцарско сирене

Опитност на шофьорите - според възрастта

колкото по млад толкова по прост и неопитен ..... колкото по възрастен толкова по хитър и опитен .....

според това каква кола караш :

колкото по нова толкова по голям тарикат .... колкото по луксозна толкова по безсмъртен

колкото по стара ОЩЕ по голям тарикат .....

Манталитета ни е такъв на нас българите , плачем за всичко и за какво ли не ВСЯКО ЧУДО ЗА 3 ДНИ

Системата го налага !!! ся ще има веднага к`ва система к`ви пет лева ... еми такива :

Колко 1 човек ще плува с/у течението 1 месец 1 година ??? Докато се пусне и той по течението като всички останали ....

това го изпитвам в момента в/у гърба си ... Как не е важно ...

Важното е че пишем за нещо което в България няма се промени

Живи и здрави пазете себе си и хората в колите си а и извън тях и знайте,че колкото и малко хора да познавате и да нямате приятели все ще сте скъп за някого и ще му липсвате !!!

Нели Петкова и Ку-ку Бенд - Сестра брата кани на вечеря

Редактирано от SH3M37A

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе човек като си кара в ограничението и е с колан, дори нещо да се случи веротността да оцелее е доста по-голяма. Ако ви е ефтин живота - не слагайте колани. А по темата с клипчетата. Ето едно доста интересно. http://www.youtube.com/watch?v=47LCLoidJh4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За колегите които казват, че коланите били за да се предпазят от 10-20 лева фиш. Тогава защо ги слагат в колите? Заради полицаите?Много Ви моля колеги, не пропагандирайте с мнението си безрасъдното каране без колан, разбира се заставате зад думите си било то с хипотези, или факти, но все пак да не забравяме, че колана спасява животи :) Ситуациите за които разказвате Вие са единици, ако седнем да броим колко пъти заради колан хората са оцелявали. Не можеш да знаеш сядайки в колата, днес ще се ударя ли или не, за жалост тези неща не се предвиждат. Нищо няма да попречи да дръпнеш колана, преди да врътнеш ключа- нали така? Ако щеш дори да ти е мирна главата, а не да го дърпаш 20 метра преди полицая.Поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Статистически погледнато, загиналите в катастрофи без колан са повече от загиналите с поставен такъв. Аз бих се доверил на статистиката, вместо да стана част от нея.

Редактирано от Orlin

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колан е задължително да се използва,той е най-вече за наша безопастност!И не е вярно че няма смисъл от него,напротив аз от опит знам, че е много много полезен!Ползвайте ги колеги и дано не ви се случва да разбирате колко много ви пази!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...