Cinderella 21 #1 Публикувано 30 Юни, 2011 Здравейте, колеги!Някои близки събития и развихрилите се страсти между отделни личности от този и от другия форум, ме провокираха да се обърна към всички фенове на марката Хонда, регистрирани в нашите форуми.Ако ми позволите, ще копирам темата си от другия форум и тук, тъй като конфликтите се разрастват и е време да се позамислим за някои важни неща.Моля да имате търпението да прочетете написаното."Колеги, Пускам тази тема в резултат на неприятните събития от снощи вечерта (29 юни), които се развиха в чата ни.Както всички знаете, съществува известно напрежение между отделни личности в единия и в другия форум, визирам Фенклуб Хонда България и нашия форум. Снощи това напрежение доведе до изключително неприятна размяна на обидни реплики в чата.Изказвам личното си мнение, че за случилото се, виновникът не е само едната страна.Разбирам, че има доста спорове и неизяснени въпроси най-вече във връзка с Националната среща, организирана от другия форум. Разбирам, че понякога е трудно човек да сдържа емоциите си, на всеки му се е случвало, НОИзникват няколко въпроса във връзка с горното, а именно:Всички вие, които участвате пряко или косвено в тези дразги и конфликти, помните ли каква е идеята на феновете на Хонда? Каква е целта на форумите- да ни обединява или да ни разделя? Харесва ли ви сегашното положение, в което се намираме и което МЕКО казано е срамно и недостойно за едни истински фенове.Всеки има своя гледна точка по проблема. Но никой няма оправдание за грубото отношение и начин на изразяване.Имате ли достатъчно воля да оставите емоциите настрани и да обсъдите нещата по един разумен и човешки начин? Имате ли достатъчно разум да приключите всички конфликти, да затворите тази страница и да продължите напред? Имате ли достатъчно доблест да си признаете грешките и да се извините за допуснатите грешки и обиди?Имате ли достатъчно желание да докажем, че ФЕНОВЕТЕ НА ХОНДА са най-готините и задружни хора?Светът е голям, има място за всички нас- червени, сини ,зелени, черни и всякакви други форуми.Всеки екип на даден форум има правото да избира своята политика на действие, както и всеки фен-потребител има правото да избира своето място- в единия, втория, третия или във всички форуми едновременно.И това не е причина да се водят войни между форумите и техните потребители!Снощи многократно помолих да се прекратят обидите и заяжданията и отново изказвам своите желания като ФЕН НА ХОНДА:Искам, като се срещнем на пътя с който и да е колега, шофиращ Хонда, да се поздравим!Искам да има разбирателство- да си помагаме, да си обменяме опит и информация, да се веселим заедно!Искам да се гордеем, че сме ФЕНОВЕ НА ХОНДА, а не да опозоряваме ХОНДА и да опорочаваме идеята и духа на фен-форумите!А вие?" 16 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivo Myankov 64 #2 Отговорено 30 Юни, 2011 Много съм съглесен. Незнам какво са си писали в тоя чат, но бях на калояново.Без значение какъв им е спора и дразгата, да се видят и да се разберат, а не да се превръща във вражда на форумите.Аз съм фен на хонда, а не на който и да е форум и хайде да сме по-задружни. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pikaso906 168 #3 Отговорено 30 Юни, 2011 Аз пък не знаех,че има и друг такъв форум .Да не е онзи фенклуб Хонда България във феисбук? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cinderella 21 #4 Отговорено 30 Юни, 2011 (Редактирано) Колега, мисля че не е удачно да цитирам името на нашия форум, нито да давам линк към него. Темата ми принципно е адресирана към участниците в спора, но ще се радвам, ако и вие изразите вашите мнения.Относно писаното от колегата Ivo Myankov, въпрос на предпочитания е кой форум да изберете, а защо не и двата?Щом пишем в тези форуми е ясно, че сме фенове на Хонда. И мисля, че е достатъчно да се заяви само това, без втората част от популярното напоследък мото. Защото то също е една от причините за въпросния конфликт.Поздрави на всички! Редактирано 30 Юни, 2011 от chris_barnes предходно мнение не Ñ�е цитира 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
miroslav_stoev 1 #5 Отговорено 30 Юни, 2011 Ето , аз съм и в двата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #6 Отговорено 30 Юни, 2011 (Редактирано) За какво са били дразгите, кой е започнал и какво точно се е писало ? Няма как да се отговори на въпросите и да се взима страна, при положение, че повечето незнаят за какво става дума, дайте копи/пейст да прочетем. Ако е невъзможно ние (говоря за тези, за които си нямат на идея за какво става дума) да се запознаят с подробностите, не виждам смисъл да се започват такива теми, иначе почват неща от сорта "аз съм от левски, цска смърдят и са виновни за всичко", а другият казва "цска бяха прави, левски нарушиха добрия тон и правилата", а същевременно нито един от тях не е присъствал на мача и не се знае дали въобще е имало мач. Започва се едно залитане в посоки, от които няма смисъл (освен някой да чете сеир). Да не забравяме че сме Българи за добро или лошо и си ни е заложено да се делим, да недоволстваме и да оплюваме чуждото (къде от злоба, къде от личен интерес за облагодетелстване от това да си имаш "свой собствен форум"), та разни спорове на единици хора са си в реда на нещата погледнато реално. А има и една приказка "безделието е като ръкоделието", човек като няма какво да прави (в случая, какво градивно и интересно да се коментира в единия или другия форум за Хонда), с какво да се занимава и го е налегнала апатията от безпаричие, почва да се забърква в интриги и създава дразги със съседите (в случая, другите потребители независимо от кой форум са те). Така че... нещата не са кой знае колко странни според мене, стига да не им се обръща внимение.Вместо да се създават подобни теми от които нито извод може да се извади, нито нещо градивно може да се получи, по-добре да се пускат теми свързани чисто и просто с Хонда тематика, всичко останало е безмислено. Ако неможе да се създаде интересна и градивна дискусия свързано нещо с Хонда, то тогава си задайте въпроса: дали тогава хонда феновете са наистина толкова готини хора каквито много хора казват че са (или на някои просто им се иска да са) или дефакто повечето "Хонда фенове" не стават за добра приказка свързана с любимата марка, а стават само за лаф-моабети, дразги, завист и интриги ? И не слагайте всеки каращ Хонда автомобил и/или влизащ в този, онзи или трети форум под нарицателното "ФЕН", това е толкова изтъркана дума сама по себе си, от която колкото повече се използва, толкова повече и се губи смисъла и неможе да се определи, какво значи. Според мен, проблема на много хора е, че взимат нещата прекалено насериозно и присърце тук (или там или където и да било в нета), едва ли не форумите са приели за по-важно от реалния им живот.Аз съм за запазване на добрия тон навсякъде, затова невиждам смисъла от подобни теми с неизяснен характер (нито има изложение на проблема, нито нищо, има само една тривиална цел).Замислете се. Редактирано 30 Юни, 2011 от ADH-Honda 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MAD DOG 445 #7 Отговорено 30 Юни, 2011 Аз пък съвсем скоро вероятно ще приключа с всякакви видове форуми.Точно поради описаните по-горе събития.Едни от НАЙ-ВЪРЛИТЕ МАНИАЦИ на тема "Хонда" които познавам,никога не са участвали в каквито и да било форуми.Явно не е фатално.Този е форума в който съм от 2004-та.Знам че има друг,но нещата не ги виждам така.Няма лошо в разнообрзието,но това не е ли началото на разделение?А говорите за обединение?Да,това тук не е форума който беше.И явно няма и да бъде.Причините са много,няма да ги коментирам сега.Явно нещата се променят,хората също.Понякога не в положителна посока,но...това е живота.А той е нещо много повече от форум на любителите-на-еди-какво-си.Да,не е лошо да се сдържат емоциите и изпускането на нерви да се иабягва.Ама хора сме мамка му,ако бяхме перфектни вероятно щяхме да сме направени в заводите на Хонда.Въпреки всичко обаче много често едно "Извинявай" върши чудеса.Защото може да е странно,но съм се сблъсквал с факта че човек който ме е дразнил с писанките си,срещнат наживо се оказва доста различна личност.Тъй че не си позволявайте лукса да обиждате,най-малкото защото не познавате човека.А ако го познавате не забравяйте че всеки си гледа света от своята кула.И тъй.Аз изпитах доста огорчение от много неща последните 2г.Не съм ги споделял и няма да го направя по простата причина че не искам да влияя на никой да си прецени кое как е.Та така.Мислете,ама хубаво мислете преди да кажете/напишете нещо.Защото отсреща има хора,а не IP адреси.Поздрави на всички и умната по пътищата.Давайте поне една идея по-малко газ отколкото си мислите че можете. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Me Gusta 137 #8 Отговорено 30 Юни, 2011 С риск да ме линчуват тука миролюбците. Не виждам какво толкова е станало, разменили си обидни реплики, и какво да не е дошъл края на света да не се избиха. Моля Ви колеги, Вие изкарвате Хонда не като концерн за автомобило-строене, ами като една СЕКТА, която трябва да сплотява непознати и да ги обединява H-то на предния капак. Моля съвземете се, карайте си Хондите, чупете ги оправяйте ги, но не се превземайте така, опорочавало се името на Хонда, кое име на Хонда? Хонда да не е официален представител на GreenPeace? Нормално е хората да се карат, не може като карат Хонда и да се разбират. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cinderella 21 #9 Отговорено 30 Юни, 2011 Колега, разбира се за едно си прав - разни хора, разни идеали. Нека да спорят и да се карат, но нека нещата не загрубяват до такава степен.Вярно, Хонда не са Green Peace, но не са и терористична организация, ако следвам твоя начин на сравнение.За някои Хонда не е просто автомобилен концерн, а са привърженици на марката да речем.Мисля, че и на теб ще ти е приятно, ако влезеш във форума , да не се натоварваш с негативни емоции, а да четеш и да пишеш това, което те интересува. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове