Jump to content
Guest Tino

Предложение към целия форум !

Recommended Posts

Guest Tino

Предлагам ( специално за отдел Технически въпроси ) да се синтезира вече дъвканата и повтаряна и най-вече задавана информация относно нашите коли !!! И синтезирайки цялата тази информациа ( тя не е много , според мен ) и да я впишем в една тема , сложим като важна ( казвам ние , въпреки че само 2-3 май мога да го нарпавят това :lol: ) и така всеки един новобранец вместо да създава поредната тема " какво масло да й сипя на хондарата ми " или " какви свещи са подходящи за колата ми " и т.н. и т.н. се насочи към тази тема и изчете каквото му е нужно , така ще можем да синтезираме и подобри ( според мен ) облика на самия форум и да дадем или коментираме по-сериозни теми и въпроси !!! Да ще кажете търсачката е за тази работа , но сами виждаме и малкото форуми които посещавам , а и познавайки отчасти манталитета на всеки ( включвайки и мене ) ни мързи да изгубим 2 минути търсейки пред това да изгуби някой друг 20 как да ни обяснява надълго и нашироко !!! Да не си мислите , че това го искам сега и на момента !!! не просто е едно от предложенията ми за напред , може би вече е взето решение за такова и сега се събира матриал , оформя и т.н. :lol: Дори сега ми хрумва , че вече по нататак може да се говори с определени фирми и магазини да се дават отсъпки специално за хонда феновете !!! на именно препоръчваните от нас продукти !!! ( знам че това също е мислено и направено ) , може би пак много говоря и нищо не правя , но не искам да засегна чужди виждания и планове , за това и нищо не съм направил на собствена глава , а и няма да направя докато не бъде съгласувано или обсъдено с " някои/й " :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Преди време мислех да изровя всички теми за спортни филтри и да бодна една бажна тема с линкове към тях.... и ще го направя някой де, но незнам кога :thumbs1: Или по-соро ще пренапиша в общи линии за какво иде реч със снимки събрани от темите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

Преди време мислех да изровя всички теми за спортни филтри и да бодна една бажна тема с линкове към тях.... и ще го направя някой де, но незнам кога :thumbs1: Или по-соро ще пренапиша в общи линии за какво иде реч със снимки събрани от темите.

<{POST_SNAPBACK}>

и за колекторите и за още куп неща ...така даже ще е доста добре.....мисля че ще можем и ние да помогнем ...като изкопаме линковете на съответните теми и ги предоставин на човека който ще направи темата с всички линкове и едно големо заглавие за какво се отнася....като тя бъде заключена...и от там само да се черпи инфо :lol: ...но това си е мое мнение :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

има идея да се направи една важна (заключена) тема от рода на FAQ (Frequently asked questions, често задавани въпроси), където да има кратки цитати на най-съществения отговор, и 2-3 линка към темите, в които е дискутирано това. ще се поддържа от модераторите, за да не се размива идеята.докато темата за tips & tricks е по-скоро за полезна информация, където някой е преборил сериозен проблем, като е документирал и със снимки всички стъпки. като начало на дидко темата за кората с говорителите. но тази тема е по-различна като идея, тя е за любознателните. докато FAQ темата е по-скоро за новодошлите, които в 90% от случаите имат проблем, който вече е дискутиран.ама кой ще се занимае с това, като знам колко са ни заети модераторите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

....

Да специално з tips & tricks съм "ЗА" с двете ръце :thumbs1::lol::lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest XapBu

задължително трябва да има faq - достатъчно е за начало към всеки въпрос само да се сложат линкове към съответните теми докато някой се заеме да резюмира информацията :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tinki

и аз съм за ..........като бивш новобранец знам квое и кви досадни теми се пускат :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Емооооооооооооооооооооооо , евала !!! !!! !!! Предлагам в тази тема или да се нарпави нова и да се допълват останали върпоси с вече дадени отговори ;) да се пуска с линк към тях , и Емо или Виктор когато им остане време да ги слагат вече в направената такава ТУК Още веднъж , евала Емо :blush1: Предлагам сега може да се пуснат препращания със савети за масла , течности , марки на дискове и т.н. и т.н. ;) П.П. Вик ако и ти имаш пръст в цялата работа считай се и ти за поздравен ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net
;) я виж датата бре :blush1: аз си пълня малко по малко, ако някой се сети някоя тема да свирка на лични да я добавям.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

;) я виж датата бре :blush1: аз си пълня малко по малко, ако някой се сети някоя тема да свирка на лични да я добавям.

;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ironstone

А отделна тема за английски хонди може ли? ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре видяхме , че подобна от желаната тема вече е налице !!! за което благодаря на виновниците , жалко , че не се ъпдейтва кой знае колко , често !!! Но ето за това предлагам още нещо - не да се взимат цели теми като пример , а отделни мнения на потребители или група от мнения за даден автомобил , разработка , тунинг и т.н. Според мен ще е доста полезно вече наистина да има подраздели -Сивик , Акорд , Прелюд и т.н. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добри идеи ще чакаме само да ги видим реализирани,наистина щее много по-добре .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във важните теми може да се каже че има почти всичко най-важно. Може би трябва да се бодне някоя друга тема примерно " да ли ми е заминал термостата" или " не ми работи 1 и 2-ра степен на парното" - доста често се пускат нови теми с тези проблеми.

До сега съм пращал линкове на полезни теми на Ал_Kапоне, да ги бодва като важни. Не знам да ли му е работа да отговаря за тоя раздел ама аз него си тормозя от време на време :o

Обаче има един малък проблем: както никой не ползва търсачката преди да пусне тема , така и никой не поглежда във "Полезни технически теми". И вече има 5 теми за спортни филтри :o Какво толкова сложно има относно тях ? !!! :D

п.п. Ironstone, тука с англичанките сме малко и никой не се занимава с параходи :D !!! (освен нас)

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Старем се да няма плява из форума за това направих и темата "полезни тунинг теми" за там също чакам предложения че тя още е малко бедничка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро ще пусна стъпка по-стъпка суап на Н22 в Прелюд 4г. с мотор Н23.Инсталацията как се преправя и всичко необходимо за суапа.

Редактирано от policeman

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ме извините за дързостта, но не е ли по-удобно вместо да има 1 заключена / отключена тема с препратки към други технически теми с конкретен проблем, форума Технически въпроси да има няколко раздела от сорта на: Ходова част, Трансмисия, Двигатели, Ел. системи, Охл. система, Купе и т.н.По този начин всичко ще е разделено и подредено, а няма да се изсипва в един общ кюп и да се получава нещо като:Не ще да пали!Тече вода изпод...Гори ми маслото!Тресе на ниски оборотиКакви гуми да сложа?ужасно е! :rolleyes: Бях в един чужд Хонда форум, който беше разделен по този начин и се начетох на теми, които ме интересуваха дори без да ползвам търсачката, защото като я използваш тук ключовите думи излизат във всевъзможни теми (най-вече в темата за Infoboard или в Купува/продава).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest misho

Може, като броя на модераторите нарасне, всеки си отговаря за определен форум и назначат още няколко админа!!!Колкото повече се разраства дървовидната форма с информация, толкова повече теми с въпроси ще се появят.Лично мнение.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

@Slade има "Важни техничеси теми" - там голямата част от тези проблеми са описани.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може, като броя на модераторите нарасне, всеки си отговаря за определен форум и назначат още няколко админа!!!Колкото повече се разраства дървовидната форма с информация, толкова повече теми с въпроси ще се появят.Лично мнение.

Както всеки може да се убеди броя на темите в Технически въпроси съвсем не е ограничен от нищо (най-малко от липсата на дървовидна структура). Ежедневно се бълват тонове теми по едни и същи проблеми, защото хората ги мързи да ползват търсачката, а и тя не е от най-приятните и най-лесните за ползване. Броя на модераторите ми се вижда приличен, да ме прощават ако засягам някого, а админа не е нужно да прави нищо, освен да създаде подфорумите.

@Slade има "Важни техничеси теми" - там голямата част от тези проблеми са описани.

Описан е по един конкретен случай. Например има тема за смяна на крушките на парното, а къде е темата за смяна на крушките на уредите, на фаровете, на стоповете, на плафона и т.н.? Докато ако си има отделен под форум - например ел. системи - много по-лесно ще стигнеш до нужната ти информация, защото ще е сортирана отделена от останалата. Още повече, че в "Полезни технически теми" има цитирана по 1 тема, а не всички, които са свързани с проблема и не се ъпдейтват. Аз намерих поне 3-4 теми по въпроса, който ме интересува и от всяка извлякох полезна информация.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Като мислиш че е модераторите са достатъчн бройка, опитай се да прочетеш всички мения които написани във форума за 24 часа.Под форуми и нови раздели както ти си описал за мен а и не само за мен са не ефективни. Пример подраздел "електрически системи". Критиката е хубаво нещо стига да е градивна. И ползотворна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам в каква връзка казваш критика.Аз не критикувам форума - безкрайно ми е полезен, но би бил много по-удобен за ползване (и убеден съм не само на мен), ако раздел Технически въпроси е структуриран. Още един аргумент - по този начин важните за един човек теми по конкретен възел от колата му няма да се "закопават" за отрицателно време под хиляди други тотално несвързани с неговия проблем теми, а ще стоят доста по-дълго на видно място, за да може все пак повече хора да ги видят, да отговорят и да му помогнат.В момента някой има проблем, пуска темата и за има няма 1-2 часа тя е на втора или трета страница, защото пред нея идват теми от сорта на:Яде ми гумитеЗагасна и не запалиИзгоря ми крушкатаКапе ми масло от..Държи / не държи оборотии т.н.Представи си следния сценарий:Влиза поредния пич, готов е да изтреля поредната тема как да си смени смукателния/изпускателния колектор, за да дигне мощността на d14 със 100 коня, но влиза не къде да е, а в съответния раздел и вместо да я пусне вижа още 50-60 такива теми стоят и се мъдрят. След това ако е малко по-умен ще ги прочете и ще си получи отговора без да напълни форума с още една безсмислена, обсъждана 100 пъти тема.Предлагам ти да разгледаш следния форум, в който съм писал от 2003г докато смених колата с много много по-добра :( : http://www.renault-bg.com/smf/index.php тук горе долу идеята е реализирана и честна дума - много по-добре навигирах, дори без да ползвам търсачката (както се вижда тук също почти никой не я ползва, а пуска теми).Ако има нужда от още градивни аргументи в полза на предложението съм насреща!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Няколко пъти е обсъждано разделянето на "Технически въпроси" на секции /или на под раздели/, но това само по себе си в нашия случай май само ще породи нови проблеми. Повечето модели на хонда не подлежат на общо категоризиране тип "Окачване" или "Електрическа инсталация", "Двигатели и прочие" пак е малко сложно като категоризация, но поне малко по лесно от другите. Ако имате малко търпение, ще бъдете приятно изненадани.П.С. За критиката, даваш градивно предложение което би ни освободило от сериозно количество шлака.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурен съм, че изненадата ще е приятна.Успех, форума наистина е добър и полезен!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знаеш ли , можеби е въпрос на гледна точка и предимно навик, но аз във форума на рено тотално не мога да се оправя със всичките тия форуми за различните модели ! Не казвам, че нашия е подреден или удобен за ползване, защото реално не е, но на мен мие сравнително лесно .. има и още нещо - когато броя форуми минат едно критично число, хората започват да не ги оглеждат преди да пуснат тема ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

направо с последния си пост каза точно това което и аз мисля но не можех да го подредя толкоз правилно :):D:P напълно те подкрепям

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз подкрепям лукчо, първо че разделението никога не е такова, каквото му трябва на човек, а и обхождането на толкова много подфоруми от човек, който може да помогне, ще е много трудноно аз имам друго предложение за нов подфорумстава дума, че в общия форум половината от темите са въпрос за дадена кола, че някой искал да си купи и търси мнения, или пък се чуди между рено и нисан, или между бензин и дизел, между английска или японскасъщо така доста теми са с търговска насоченост, без директно да се купува или продава - например "защо никой не купува GSM-и" или "нереално високи ли са цените на колите"та идеатя ми е за нов подфорум в търговския раздел, нещо от рода "коментари и съвети при закупуване на коли и части"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

или просто един нов раздел "за новобранците" в който да спамят на воля .. ама кой ще им обръща внимание ?! :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти :lol: Забрави ли че и ти си бил новобранец?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да се раздели по модели до някъде ще улесни хората. Ама пък има доста проблеми и решения, които са еднакви за доста модели. И примерно "как да си сменя термостата на шатъла/сивика" в двата раздела ще трябва да се пише едно и също. В момента може да е "манджа", ама по важното е да знаеш кое къде да намериш от колкото да знаеш че трябва да е там ама да не го откриваш :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти :) Забрави ли че и ти си бил новобранец?

че аз още съм бре .. говоря за критичните първи 10-20 поста докато се оцефери човек .. трябва му място за изливане на чувствата, а всички му се карат - прави се раздел "новобрански въпроси" и всички са щастливи

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...