Jump to content
bad_metal

Проблем с бубината на делкото на Civic 1.3 1993

Recommended Posts

Здравейте на всички.По принцип съм моторист и избягвам да карам автомобили,но напоследък започна просто да ми се налага и си купих и аз автомобил.Мотоциклета ми е хонда и понеже съм предоволен от него ,както и предходните(все хонди са били ) ,реших и автомобила да бъде същата марка. Взех евтина кола ,която да ми върши работа и да ми харчи малко гориво.Много съм доволен от Хондичката като цяло.Сивик 1.3 ,карбуратор с газова уредба.Обаче преди месец ,както си карах и тя угасна.Въртях ,въртях ама нъцки.Как да е ,оказа се ,че ми е изгоряла бубината на делкото.Подменихме я с нова ,обаче след 4 дена каране и новата изгоря по същият начин.Познат ми каза ,че това се случва вследствие на свещите,че били много стари и електродите им са много намалели и искрата се разпръсквала и заради това ми гори бубината.Малко преди да изгори втората бубина колата започна да придърпва в ниските обороти ,сякаш не и стигаше гориво ,а във високитв се оправяше и след около половин час бубината се предаде.Въпроса ми към Вас е може ли това да е причината и какви свещи трябва да купя.Питам ,защото за нова бубина дадох 100лв и не ми се иска да дам още 100 + ~50-60лв за свещи и да се окаже ,че проблема е другаде и пак да изгори бубината и само да съм си дал парите ,без да е открита причината.Предварително благодаря и поздрави на всички!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, Ето ти човек с читави части. http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=52303 Казвам ти го нещо, защото и аз имах тия ядове. Има и още едно нещо- капачката на делкото как е? М/у нея и самото делко има една гарнитура, която се продава отделно. Свържи се с Мони и си вземи бобина, гарнитура и свещи. Кабелите как са ти? Семеринга на делкото/има ли масло вътре/?Прегледайте колата , пиши на му и се разберете. п.п. Добре дошъл във форума. Ако искаш пиши едно лично да ти кажа направо номера му, въпреки, че той е от "пациентите" и на следващия ден ще имаш актуален отговор, за който ти гарантирам, че е правилен. :cool:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Много благодаря за бързия отговор и приветстването.Ще пиша още сега и после ще кажа какво е станало :)

Редактирано от bad_metal

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Здравей колега, някъде из форума имаше тема в която се споменаваше че бубибината може да игори и от проблем с комутатора потърси малко и дано имаш успех. п.п. и да споделиш после къде е бил проблема

Редактирано от savata84

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...