Jump to content
stranger in moscow

accord vs civic /бензин или дизел?/

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Все още не съм решил каква кола да си взема, в момента се чудя между акорд 3 /5 врати бензин или дизел както и сивик 3/5 врати бензин или дизел.... най-вероятно преди 2000-та година и 2-те , някой може ли да сподели как возят тея 2-те коли коя вози по добре?Приятел ми каза че возели ужасно.....лично аз не съм се возил нито на акорд нито на сивик и не знам нито знам как е подръжката и харченето на гориво.... както и какво мислите ако колата е на газ или метан просто питам защото ми е интересно мнението ви?Коя от двете коли е по здрава и коя е с по скъпа и евтина подръжка и коя си заслужава в ранга на 6000-7000лв и в ранга на 3000-4000лв?Нов внос от чужбина или някоя от тук ? Имам и възможност да я зема от Германия но не разбирам от коли а и тук ще трябва да я регистрирам и еко такса и т.н.

Редактирано от stranger in moscow

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично препоръчвам да е огледаш в mobile.bg и да видиш цените и предлаганите екстри с 2та модела.Подръжката не е като на VW, но не е и като на БМВ. Тоест нито скъпа нито евтина.Обади се на 2-3 обяви и тествай колите за комфорт. Също си прецени какво е най-важно за теб в 1 автомобил.Други съвети нямам, останалото са си чешания на езика.Така аз, ако ти кажа, че вози като на Аладин летящото килимче, нито ще се втурнеш да купуваш, нито ще ти стане ясно колко друса по дупките.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги господина пуснал темата не е ли оня,който ни търсеше скайповете и задаваше малоумни въпроси? Не се хабете да му отговарятеПубликувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Същият е, същият. Беше се засилил и за S2K и NSХ. Аз не му давам повече от 15-16 години..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, да ама нали трябва да знае какво да гледа в мобилето......Трябва да се изяснят някои неща. Първо. Сивик или Акорд? АкордЪт вози по-меко, има повече екстри (в общия случай), но има и по-големи разходи за подръжка и гориво. Тъй като колега пита за газ и метан явно го интересува кое е по-евтино т.е. тук отговорът е Сивик. Компромисен вариант е английски Сивик.Второ. Дизел или бензин? Става дума за кола над 10 години т.е. намирането на читав дизел става почти невъзможно или поне не за тези пари. Друг въпрос е, че по това време Хонда няма собствен дизелов двигател.Трето. Нов внос или кола от България? Тук вече е въпрос на късмет. И в двата случая може да се попадне на истинска находка или на замаскиран дарак. Все пак е за предпочитане колата да не е "кирилизирана" т.е. да не е карана по български пътища, да не е влизала в българско сервизче (не сервиз, а сервизче)Четвърто. Алтернативно гориво? Ако колата е на газ от чужбина значи е с огромен пробег, ако газта е слагана в БГ е още по-обезпокояващо (в повечето случаи). Все пак малките жълти човечета сигурно щяха да слагат АГУ още в завода ако беше толкова хубаво и икономично......Заключение. Колега, гледай за Сивик, 6-та генерация с двигател 1.5 Vtec-E. Както всяка кола и тази си има недостатъци, но предимствата май са и в повече.Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега разменете си скайповете за да му обясниш по-добре Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дааааа......Същият колега искаше да си разменим скайповете, добре че нямам :cool: Всъщност няма лошо да питаш, ако не знаеш. Въпросът е каква работа ще ти свърши наученото ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Аз лично препоръчвам да е огледаш в mobile.bg и да видиш цените и предлаганите екстри с 2та модела.Подръжката не е като на VW, но не е и като на БМВ. Тоест нито скъпа нито евтина.Обади се на 2-3 обяви и тествай колите за комфорт. Също си прецени какво е най-важно за теб в 1 автомобил.Други съвети нямам, останалото са си чешания на езика.Така аз, ако ти кажа, че вози като на Аладин летящото килимче, нито ще се втурнеш да купуваш, нито ще ти стане ясно колко друса по дупките.

Предполагам си имал други коли и можеш да направиш някакво сравнение :)?

Дааааа......Същият колега искаше да си разменим скайповете, добре че нямам :cool: Всъщност няма лошо да питаш, ако не знаеш. Въпросът е каква работа ще ти свърши наученото ;)

Наученото ще ми помогне да си избера акорд или сивик :)

Същият е, същият. Беше се засилил и за S2K и NSХ. Аз не му давам повече от 15-16 години..

21+ :) и предполагам не си се родил научен на всичко.

Е, да ама нали трябва да знае какво да гледа в мобилето......Трябва да се изяснят някои неща. Първо. Сивик или Акорд? АкордЪт вози по-меко, има повече екстри (в общия случай), но има и по-големи разходи за подръжка и гориво. Тъй като колега пита за газ и метан явно го интересува кое е по-евтино т.е. тук отговорът е Сивик. Компромисен вариант е английски Сивик.Второ. Дизел или бензин? Става дума за кола над 10 години т.е. намирането на читав дизел става почти невъзможно или поне не за тези пари. Друг въпрос е, че по това време Хонда няма собствен дизелов двигател.Трето. Нов внос или кола от България? Тук вече е въпрос на късмет. И в двата случая може да се попадне на истинска находка или на замаскиран дарак. Все пак е за предпочитане колата да не е "кирилизирана" т.е. да не е карана по български пътища, да не е влизала в българско сервизче (не сервиз, а сервизче)Четвърто. Алтернативно гориво? Ако колата е на газ от чужбина значи е с огромен пробег, ако газта е слагана в БГ е още по-обезпокояващо (в повечето случаи). Все пак малките жълти човечета сигурно щяха да слагат АГУ още в завода ако беше толкова хубаво и икономично......Заключение. Колега, гледай за Сивик, 6-та генерация с двигател 1.5 Vtec-E. Както всяка кола и тази си има недостатъци, но предимствата май са и в повече.Успех!

Колко по скъпа е подръжката на акорда спрямо сивика? Щом дизела не е читав значи ще се спра единствено и само на бензинки,какво мислиш за колите нов внос проверени в сервизите на бош примерно дали си заслужават? Какво мислиш за акордите до 115.к.с ? Тоя двигател 1.5 vtec колко коня е ? Като цяло каква е разликата на гориво бензин/бензин сивик акорд и дизел/дизел ? за 3 или 5 врати говориш? Както и какво мислиш за автоматичните и ръчните скорости на тея две колички? Редактирано от stranger in moscow

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, де ти какво разбираш под подръжка?Като си отговориш на тоя въпрос сравняваш цените за Акорд и Сивик и ще видиш каква е разликата. Ще ти дам жокер. Гуми. Аз карам Акорд '97 с гуми 195/60/15. Една читава нова е 130-150 кинта. Сивик 1.5 е фабрично с 14-ки, които се намират и под 100 лева за брой. и т.н.Дали 3/5 врати? Каквато ти се падне, за предпочитане японка.Акорд 115 к.с. не съм карал, ако те интересува нещо за тоя дето е 150к.с. може да ме питаш на ЛС.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

П.П. Ако ти е първа кола не скачай на автоматик. После винаги ще ти е тегаво в нормална кола.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

П.П. Ако ти е първа кола не скачай на автоматик. После винаги ще ти е тегаво в нормална кола.

Да първа кола ще ми е :) аз не разбрах твоята е 150к.с. така ли ? Подръжка разбирай частите и облужването не само гумите. Редактирано от stranger in moscow

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, колега, не съм се родил научен. Ама да ти кажа в скайпа ми задаваше много странни въпроси, явно само формулиране ти е било странно, не знам, ама от там предположих че нямаш годините дори за книжка. Нищо лично, пич! :)ПС: Акорда е в друг клас, по-висок от сивика. Съответно и поддръжката му може да е по-скъпа, зависи какви консумативи си намериш, като ценови деапазон. Като разход, ще е по-голям с литър-два от сивика. Сивика е спортният модел на Хонда (говоря за японските версий, масово разпространени като 2/3 врати и седаните.) 5 вратият хеч и комбито са английски модели, мисля ти го обясних това на скайпа. Ако знаеш моята, тя е английска сглобка в завода на Роувър. Повечето колеги не я смятат за Хонда и я плюят.. Макар че разликата е само в ламарината и интериора, като двигатели частите са почти еднакви. Има и английски акорди, http://www.productioncars.com/send_file.php/honda_accord_uk_red_1998_2002.jpg ето това е първият който излиза от завода, има го два варианта до колкото знам хеч и седан, четири врати. До преди тея модели 98/99 година са японски и американски.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Да, колега, не съм се родил научен. Ама да ти кажа в скайпа ми задаваше много странни въпроси, явно само формулиране ти е било странно, не знам, ама от там предположих че нямаш годините дори за книжка. Нищо лично, пич! :)ПС: Акорда е в друг клас, по-висок от сивика. Съответно и поддръжката му може да е по-скъпа, зависи какви консумативи си намериш, като ценови деапазон. Като разход, ще е по-голям с литър-два от сивика. Сивика е спортният модел на Хонда (говоря за японските версий, масово разпространени като 2/3 врати и седаните.) 5 вратият хеч и комбито са английски модели, мисля ти го обясних това на скайпа. Ако знаеш моята, тя е английска сглобка в завода на Роувър. Повечето колеги не я смятат за Хонда и я плюят.. Макар че разликата е само в ламарината и интериора, като двигатели частите са почти еднакви. Има и английски акорди, http://www.productioncars.com/send_file.php/honda_accord_uk_red_1998_2002.jpg ето това е първият който излиза от завода, има го два варианта до колкото знам хеч и седан, четири врати. До преди тея модели 98/99 година са японски и американски.
Този линк който си дал е на шестата генерация.И пета генерация има английски като моят от 93г до 98г мисля.Чувал съм че проблемите от пета генерация са ги отстранили в шеста ако въобще може да се нарекът проблеми. Редактирано от велизар

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм наясно с Акордите като сглобги, кога, къде и как. Пуснах тая генерация защото за нея съм 100% сигорен, че се произвежда в Англия. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесах си един акорд на бензин,но ме притеснява че пича му е сложел и метан, мислите ли че му е развалил двигателя?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Лично мен този тип ми допадат най-многоhttp://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11299081153468472&f1=detailsимате ли представа как се казват точно май им викат us coupe? Имат варианти на купе и други.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм наясно с Акордите като сглобги, кога, къде и как. Пуснах тая генерация защото за нея съм 100% сигорен, че се произвежда в Англия. :)

Колега само не знам защо още му се обясняваш на този,след като всички знаем,че си прави шеги и вероятно кара някой немски "автомобил". Завидна толерантност има в този форум,няма лошоПубликувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично мен този тип ми допадат най-многоhttp://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11299081153468472&f1=detailsимате ли представа как се казват точно май им викат us coupe? Имат варианти на купе и други.

Точно това е 5-та генерация, англичанка. Купето и комбито са американки, хечбег - няма.

Ако ще взимаш такъв Акорд гледай да е като този поне:

http://www.cars.bg/u227436

Успех!

П.П. Възхищавам се на търпението на колегата! Аз в първия момент в който имах 1000лв в джоба след като взех книжка си купих каручка без да питам никого колко харчи и каква и е подръжката. Лошото в неговия случай е, че много баби - хилаво дете. Ако има късмет - има, ако не - ще си кара фаувето доживот........

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично мен този тип ми допадат най-много http://nfs.mobile.bg...8472&f1=details имате ли представа как се казват точно май им викат us coupe? Имат варианти на купе и други.

Точно това е 5-та генерация, англичанка. Купето и комбито са американки, хечбег - няма.

Ако ще взимаш такъв Акорд гледай да е като този поне:

http://www.cars.bg/u227436

Успех!

П.П. Възхищавам се на търпението на колегата! Аз в първия момент в който имах 1000лв в джоба след като взех книжка си купих каручка без да питам никого колко харчи и каква и е подръжката. Лошото в неговия случай е, че много баби - хилаво дете. Ако има късмет - има, ако не - ще си кара фаувето доживот........

А англичанките по-лесно ли се чупят? Аз още събирам паричките за това не съм взел живот и здраве ако имам късмет може и до края на другия месец да съм ги събрал.... а кои са 6та генерация сивик и кои са не англичанка? Nani прав си в момента карам vw polo и пасат понякога на познати са защото още не съм си купил кола. Но да ти кажа изобщо не ми допадат за тва съм се насочил към акорд и сивик :) Не знам за първа кола как ще е по правилно сивик или акорд защото аз не мисля колата да я продавам скоро може би не и в близките 4-5години.Ако мислех да я продавам щях да взема 3 врати сивик и после да я продам и да мина на акорд.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още колко теми ще пуснеш колега?!? Първата бе изтрита явно не си си взел поука, сега ще затрием и тая. Пък като събереш парите за кола, тогава пусни тема с име "Имам хххх лв каква Хонда да взема?".Поздрави.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...