civicgonemad 60 #1 Публикувано 26 Април, 2011 Колеги в Пловдив питах на 2 места за лазерно рязане.. И на 2-те места не режеха алуминий, защото отразявал лъча. И ако знаете къде може да стане моля кажете... Става дума за около 1мм алуминий-оксидиран. Че този детайл ако го натисна на механично рязане и ще го съсипя. Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Player101 383 #2 Отговорено 26 Април, 2011 Потърси водоструйно рязане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #3 Отговорено 26 Април, 2011 Едва ли ще стане това което целя с водоструйно рязане... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prelude 311 #4 Отговорено 27 Април, 2011 На входа на Пловдив от магистралата,като идваш от София, има табелка за рязане но не помня дали беше лазерно или водно.Точно пред едни вилични кари се намира.А щом алуминият е оксидиран,защо е проблем че ще отразява-би трябвало да е матиран.И не могат ли да го покрият с лист тънка ламарина примерно и да си го режат без опасения че ще отразява? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #5 Отговорено 27 Април, 2011 (Редактирано) Аз съм работил в Института по лазерно рязане и мои бивши колеги работят на Кукленско шосе. Имат мощен лазер и сигурно ще свършат работа. Цеха се намира до складовете на Пепси. Ще го намериш, като направиш обратен завой на мотокара, караш до паркинга пред Белканто. Там има построена една нова сграда с офиси и магазини, ако не се лъжа в червено. Преди нея е входа, влизаш и караш до края на двора, пътя свършва до цеха.Иначе проблема при рязане на алуминий и мед не е отразяването, а високата им топлопроводимост. При лазерното рязане материала просто се изпарява на мястото на среза, а при тези метали не може при по-дебели ламарини. Остават осенъци от разтопен метал. За 1мм не би трабвало да е проблем, но там ще ти кажат! Редактирано 27 Април, 2011 от ivan_m Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #6 Отговорено 27 Април, 2011 Мерси колеги ще гледам да ги намеря. А това на кукленско да не е при офиса на Спийди? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #7 Отговорено 27 Април, 2011 Като направиш обратния завой на мотокара, офиса на спиди е близко до кръстовището. Продължаваш към центъра, подминаваш крепежни елементи и металснаб /там направиха колеж/ и малко след това е тази новата сграда до паркинга на Белканто /там продаваха АТВ или мотори/. Точно преди нея завиваш на дясно и караш до края на двора!Ако подминеш сградата, ще стигнеш магазина на Тояга и сервиза на Бош, така, че се пада горе долу по средата между двата светофара! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bai_Georgi 47 #8 Отговорено 29 Април, 2011 Отлично ти го е обяснил колегата. Точно там се намира. Освен това има един цех за рязане още преди да направиш обратния завой на мотокара на кукленско (вдясно се намира, часто от бившия ЕАЗ), т.е. намира се между метан станцията и светофара на хотел Родопи. Още едно място в този район: на въпросния светофар на мотокара правиш ляв завой и тръгваш навътре, караш около 2 км, подминаваш ТЕЦ Юг (по-точно е ОЦ), после сгради на енергото и точно преди да стигнеш до Ангел Стоилов 96 вляво има табела за лазерно рязане! Малко е сложно за обяснение, ако не си ходил ще ти е странно в тоя район, но точно там се намира. Иначе така като се замисля, и в "Ангел Стоилов" можеш да питаш, но не знам дали с такива ламарини се занимават. Те по принцип са с по-сериозни метали Май и фирма "Адлер МК" (на карловско шосе, към изхода на града всясно се намира, зад ТЕЦ Север) и там се занимават с подобни неща. Може би ще се сетя и за още, но стига толкова за сега! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasko_esi 22 #9 Отговорено 4 Май, 2011 http://biznes-bulgaria.com/firma/30113-centyr-za-lazerni-tehnologii-ood-plovdiv - за Пловдив са те колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #10 Отговорено 15 Май, 2011 Намерих ги темата е за заключване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prozium 30 #11 Отговорено 15 Май, 2011 Намерих ги темата е за заключване.Дай малко информация - могат ли да режат Al 1-1.5мм и на какви цени се работи ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #12 Отговорено 18 Май, 2011 Ами или се направиха на "ПИДАЛИ"... или нещо не им се занимаваше... Толкова ли е сложно да се направи решетка било то с някъв мотив или не... пахти извънземния метал дето е моята кутия на компа... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ODB36 0 #13 Отговорено 18 Август, 2011 Темата е стара, но ако някои търси лазерно рязане - има една доста добра работилница на Кукленско шосе - ЛазерПловдив. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #14 Отговорено 18 Август, 2011 (Редактирано) Едва ли и на тея ще им се занимава с дребни риби... Редактирано 19 Август, 2011 от Tino Предходно мнение не Ñ�е цитира !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Petrolhead 0 #15 Отговорено 30 Август, 2011 Здравейте работя в Център за лазерни технологии, съжалявам че не сме могли да помогнем на колегата. Мисля че си спомням неговия случай, ако не се лъжа искаше да му се направи кутия без да има чертеж на това което иска. Ако си спомням грешно моля да бъда извинен.Малко разяснения относно лазеното рязане, може да се обработват почти всички листови метали, но в някакви граници. Поне при нас лимитите са дебелина до 25 милиметра за черна стомана, до 20 милиметра за неръждаема и до 12 милиметра за алуминий, това са най-разпространените.за да можем да изпълним поръчка ни трябва колкото се може по-точен чертеж, ако имате нужда от помощ за направата му, обадете се ще видя как мога да бъда полезен. Това е сайта ни clt.bg всички контакти са там, ще се раздвам ако мога да помогна.Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #16 Отговорено 30 Август, 2011 А не можахте ли да кажете, че трябва чертеж... Още малко да ми се скарате дето съм дошъл да искам такова нещо. И не съм искал кутия, а да се направи една решетка(независимо каква шарка) на страничен панел от оксидиран алуминий за да се сложи допълнителен вентилатор+грил към него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Petrolhead 0 #17 Отговорено 31 Август, 2011 (Редактирано) Извинявам се че не сме могли да бъдем полезни. Но може да пробваме пак. Ще ми трябва чертеж обаче, иначе няма как да знам какво искаш. Редактирано 31 Август, 2011 от Petrolhead Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове