Jump to content
georgadams

Закупуване на нова Хонда CRV

Recommended Posts

ЗдравейтеСмятам да си купя нова Хонда CRV от промоциите в момента-комфорт 2,0 бензин.Знам,че от есента идва нов моделвашето мнениеБлагодаря предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чисто нова кола. Какво да кажем. :rolleyes: Това което ще е разликата с новия модел че ако има внедрена някоя нова технология в него и първоначално и евентуално има (дебело подчертавам евентуално) някакъв проблем с тази технология ти ще си спестиш проблема и главоболията по решаването му.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Е какъв нов модел като едва миналата година пуснаха уж новото (фейслифт) црв 2010?

Редактирано от Cosmos

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фейслифта не е нов модел , а само промяна на стария , реално промените понякога са значителни като за нов модел :lol: Или иначе както каза АлКапоне - нова кола си е нова кола :cool: Това за което ще плащаш най-много е сервизирането му , защото задължително ще го правиш в оторизиран сервиз , в тази насока в Ю Би Ко мисля , са най-ниски цените за работа. А ако вече ти се налага да ти правят сериозни ремонти по рекламации бъди безкрайно взискателен , за да не страдаш после :) Много добре си направил , че си се насочил към бензин , а не дизел :D Но от там предполагам знаеш за разхода , който ще ти дава сувчето ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

взимай и не му мисли, аз у дома имаме 2бр, преди и след фейслифта, моята е фейслифтова и е по добре определено. За нов модел не съм чул и не мисля че ще има поне една година още. Машинката си струва определено на тези цени е атрактивна и няма реална конкуренция с тези цени.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а за поста по горе какво му е лошото на дизела, не че бензина е лош двигател но за този дизел лошо не съм чул и видял???????????????

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дизела е перфектен и мисля че дори спечели награда за най-добър дизелов двигател. Според мен поне още 2 години нов модел няма да излезе, но определено по добрия вариант е дизела.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:D лошо няма , стига да не се налага да се правят сериозни ремонти от рода на съединител , маховик , разтракала се верига , да се сменят неща по окачването :lol: Не знам как е реално при Сувчето , но Акорд с баш първия дизел 5 скоростен е единствения за който съм чувал , че няма проблеми със съединителя :lol: За смяна на тампон на стабилизираща щанга = 100 лв , защото се сваля/повдига целия двигател :P , а тампона е 16 лв бройката :lol: Смяна горивен филтър = 100 лв , защото се маха цялото тяло на въздушния филтър , за да се стигне до филтъра :lol: Това са цени при Бултрако , Ю Би Ко и Карада не знам как таксуват :lol: Смяна верига , която се заформя за смяна на 150 000 км , но винаги е по преценка на "майстора" и то на ухо мисля е към 1500 лв и нагоре :lol: Не ми обяснявайте , че колата е скъпа - нормално , знам го това , но на всеки трябва да му е ясно какво купува и че това не е само кола за 52 000 лв :lol: И казвам добре че е бензин , защото колегата трябва да кара поне , пак ще повторя , поне 30 000 км на година , за да излезне на 0 след 3 заради по-високата цена на дизела и поддръжката му ;) А , така по между другото , никой не знае и не е чувал за случаи на производствен дефект на блока на дизелите :) това са думи на човек от Бултрако !!! А аз съм един от опарените от това с двигател 93 000 км и 5 години експлоатация , 3 от които от самите Бултрако , но това по между другото :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колкото до поддръжката не ми прави впечатление да е скъпа, на другото црв е около 400лв на тази не вярвам да е по различно, взел съм я автомат и съединител нямам, колко до стойноста му наистина е скъп както при всички нови автомобили, на рав4 смяната е над 2000лв. Все пак се купува кола за 50-60х.лви човек като купува му е ясно че няма да сменя масло за 80лв. Акорда може да се вижда скъпо но ако го сравнм с едно ауди а4 или една ц класа , разликата в поддръжката е повече 30%.За тези пари които дадох да хондата можех да си взема х5, МЛ че даже и Q7 но карани, всичките ми харесват повече, но при всяко влизане щеше да ми се свива сърцето. Навремето си бях купил едно ауди 200 май беше американско изпълнение , счупи скоростна кутия и никъде нямаше голямо търсене и чак в германия в една морга намерихме но доста солено излезна, разбрах че съм си надскочил боя както се казва.Оттогава гледам като купувам кола колко струва нов двиг и нова скор кутия, ако мога да ги купя значи мога да си я позволя.Човек трябва да си прави сметка , за мен хондата е бюджетен автомобил ниски експлоатационни разходи и икономичен, разхода ми вече при каране 100% градско е 8.8 като колата е на 7000км и е дизел автомат.На бензина не знам колко му е разхода и каква разликата в сервизното обслужване , може наистина да е по изгодно да се кара бензин , но за мен бензиновия автомат е много тромав и не съм гледал икономически на нещата. Само за информация другото ни црв й-дтек 140к.с. преди фейслифта е на 50х.км и разхода му е 7.3 и той се кара само градско.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

съвет към колегата, ако можеш се договори с дилъра да ти даде колата със 17-ки джанти, моята е 18-ки и ми се искаше да е на 17-ки за по-мека возия и по евтини гуми .разликата от 17-ки до 18-ки при 4 гуми е около 500лв. Вчера взех нови 4 гуми 1320лв мишелин някакъв летен, това също е един разход който трябв да се има в предвид, всяка година комплект гуми. Като си помисля че гледах един мерцедес с 22цола :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И в други теми сме го писали , 400 лв ако сменяш само масло и маслен филтър :D т.е. смяна А , ако е Б може да отиде на 600+ лв . Сложиш едни накладки на 30 000 км , защото дилъра така е решил + 300+ лв . Поленов филтър 80 лв , гражданска , каско , гуми както каза :D Просто 50 000 лв е част от стойността на колата :D Дамиански - автоматиците също имат съединител , просто не го натискаш :D и сложността на скоростните им кутии е много по-голяма , от там разходи и т.н. Колега , на който заради 1000 км от Бултрако не му зачетоха гаранция при оспорвани факти кой крив кой прав му искаха 8000+ лв за ремонт на заводски дефект :D В момент когато имам възможността да си купя нова Хонда много сериозно ще се замисля с дилър като Бултрако :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Според мен поне още 2 години нов модел няма да излезе,

...

Още тази есен ще излезе новият модел:

Новата Honda CR-V пристига през есента

Вицепрезидентът на Honda потвърди информацията, че японската компания ще представят нова версия на CR-V по-късно през годината. На изнесена конференция Коичи Кондо заявява: „През следващата есен CR-V ще получи пълна промяна, което ни кара да имаме сериозни очаквания".

Въпреки че Кондо отказва да даде допълнителна информация, се предполага, че новото CR-V ще бъде малко по-голямо от настоящия модел, като не е изключена появата и на хибридна версия. Новият модел е изключително важен за японците, особено в САЩ и Канада, където продаваната на местния пазар Honda Element беше свалена от производство.

и

Report: All-new Honda CR-V coming next Fall

Honda looks to be hanging its recovery hopes on the U.S. light truck market. According to Automotive News, North America was the only market to see sales growth for the company during the last quarter. The six-percent jump was fostered largely by the Odyssey and the CR-V, and Honda hopes to be able to keep up that momentum with a new version of the popular CUV. Reportedly set to debut by fall of this year, the 2012 CR-V will be a complete generational model change, though the company hasn't revealed too many details about the new vehicle just yet.

Globally, Honda has seen its sales fall off by around seven percent, with operating profit declining by 29 percent. The company hopes that focusing on light trucks will help boost the company's total U.S. volume to 1.28 million vehicles by the end of its fiscal year.

News of the next-generation CR-V goes a long way toward explaining why the 2010 and 2011 models received such skimpy updates. Engineers managed to pull another 14 horsepower from the engine and designers slapped on a slightly adjusted grille, but otherwise the vehicle has stuck pretty close to its 2009 recipe. Keep your ear to the ground for more information on the next-gen crossover.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може и така да е за поддръжката , но човек трябва да е наясно че новата кола си има масрафи както казват, гуми, масло , каско(2-2.5х.лв), и т.н. но който не го е страх да си купува карана на 4-5 години и да си ходи в други сервизиМоите впеатления от нови автомобили засега са само добри, у дома за последните 7 години сме изкарали 6нови коли все различни марки ,само црв се повтаря и никоя досега не е имала някакъв голям дефект ,веднъж на пасата ръчна спирачка смениха, там за 3 часа и на тойотата рейката някаква кампания беше а на мицибшито на 800км съединител смениха , малко чакахме около седмица че беше второто в бг и нямаше части още.Много съм слушал за проблеми с гаранции от приятели но ние не сме никакви проблеми за мен това което ни се е случвало не е кой знае какво. Имам приятели с МЛ-ли дето сменяха типтроници и дюзи в несвяст, колите по 2-3 месеца не могат да ги оправят .Предпочитам да карам хондата 4 години и като и остане една година гаранция ще я продам и ще си взема нова, досега все така съм правил и много лесно се продава автомибил с гаранция особенно ако и искаш реални кинти, давам ги на цената на някоя италианка на много км и същите години и ведага заминават

Редактирано от damianski

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...