Jump to content
tisho92

Интересувам се от цените на консумативите?

Recommended Posts

Здравейте колеги нов съм тука във форума и искам да попитам за смяна на всички консумативи( до ся несъм сменял а скоро ще ми се наложи и затова ми е много важно да знам ) : ремъци, ролки, филтри, накладки, термостат, свещи, тампони....да ми кажете горе долу колко пари излиза всичко да се смени...и на какви цени вървят консумативите отделно :)Говоря за Civic 5-та 92-96г.

Редактирано от tisho92

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно е добре с този въпрос да се обърнеш към близкия магазин за ценоразпис на тия стоки.Може да не се налага да сменяш всичко, така че може би към 100+ лв ще ти стигнат.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен смяната на консумативи на прелиуд 4 ген. ми струва 700 с работата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И още нещо агренажния ремък верно ли трудно се сменял(заради самото му разположение)....и като сменям ремака трябва ли водна помпа да сменям задължително :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ами приготви си едни 1000лв + 500 за труд. Дето се вика, за да стигне трябва да остане....Сега сериозно. Не всичко което си изброил е консуматив, а има и консумативи, които не си споменал. Друг въпрос е, че тези части може да ги вземеш и за 300лв, но може 1000 да не ти стигнат - зависи какво качество искаш. Аз на твое място бих посъбрал оферти за нещата, които ме интересуват и тогава бих попитал във форума: за това ми искат еди колко си, нормална ли е цената?Успех!

Редактирано от Dragi4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип се сменяват масло,маслен филтър, въздушен филтър,горивен филтър,свещи, ремък полка и водна помпа. На ментетата по сайтовете на евро 07,косер и т.н./ в т.ч. и кварталните магазини,които пазаруват от тях предимно/ им дават 40 хил. км пробег. Тънък варинат при тях за ремък, ролка и помпа е около 140 кинта. Има и варант от хонда- там попитай, но е дебело. Има вариатн да разпиташ за добри марки и да си ги поръчаш от чужденеция. Има хора и в тоя форум, един от тях се занимава с части за японски от 15 години/може и др. да има,но за тях нз :P /. Този човек е http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=52303 . Разгледай ако искаш и му звънни. Цената е според зависи и то много, но има и такива с живот по 100хил до следваща смяна на доказани марки при него/мойте смедващите ще са от него. Зависи по колко караш,щото примерно 250 кинта за части за 100к ако въртиш по 10 хил на година няма смисъл ако ги нямаш в момента. Тънкия момент е единстения болт на шайбата на коляновия вал, че е инат, но с добър пистолет и майстор къде знае как не е яд ако преди него някой не си е оставил ръцете... Водна помпа се сменява ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, щото ако после протече се сваля пак тая шайба, ремъка и едно кило пластмаси. :) а ментето е 40 кинта...Термостат не се бара, докато не се прецака-излишни пари. Тампони само като се скъсат. За работа 100тина кинта макс., даже са много.Това не е летяща чиния, а 15 годишен кенеф ебати... Накладки ако са износени,иначе не се барат, че и те са по 40-50 кинта ментетата... А бе около 300-350 кинта треа да ти стигне. Масло ако набараш познат маслар, къде ти е френд той да ти каже какво да си сипеш ;) и т.н. п.п.Ако има нещо питай смело,има кой да казва :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...За работа 100тина кинта макс., даже са много.Това не е летяща чиния, а 15 годишен кенеф ебати...

Не разбирам логиката "по-стара кола - по-малко пари за работа". Трудът си е труд. :)Да не би на новите коли маслото да се сменя по-трудно, а на старите от самосебеси ???
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

barsi мерси братле това ми трябваше да знам, ако има нещо ще питам пак :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...За работа 100тина кинта макс., даже са много.Това не е летяща чиния, а 15 годишен кенеф ебати...

Не разбирам логиката "по-стара кола - по-малко пари за работа". Трудът си е труд. :)Да не би на новите коли маслото да се сменя по-трудно, а на старите от самосебеси ???
Не но повечето "майстори" като видят японска кола или пък мерцедес и почват с двойните тарифирания. Дали е стара или нова кола ако майстора е говно няма значение. Просто ако му искат над 100 кинта е некоректно ебати. Аз последния път дадох 80 ;)
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... ако майстора е говно няма значение...

Е това вече си е баш така.П.С. Без да искам цъкнах на колегата над мен -1 за reputation, и не мога да го поправя. Чувствам се много тъпо. :) Ако някои от модовете може да се притече на помощ, ще съм му благодарен ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дай номера на шасито и списък на частите които те интересуват и които искаш да сменяш...

Ще ти дам цените и фирмите производителки за всяка част и информация как да не се набалбукаш с ментета и освен това ще ти кажа и на кой колега в Стара Загора можеш да разчиташ за съдействие относно съвет, сервиз и качествено обслужване, диагностициране на проблеми или ако имаш каквито и да е въпроси...

а колега за Пловдив, можеш ли да ме посъветваш нещо по сходния казус. Преди седмица купих СИВИК - 2001, 1,6 V-tec, 7 генерация. Сега искам да я обслужа:

Дай ми, при възможност, инфо за няkoй надежден сервиз, където да извършат обслужването:

Двигателя на колата е : D16V1110407

Шасито е : SHHEU87701U004122

трябват ми цени за:

[*]масло 5w/20 - 5 литра

[*]комплект предни дискове ( мойте са доста изядени ) и бих ди сменил

[*]ангренажен ремък

[*]ролка с хидравличен оптегач

[*]маслен, горивен и въздушен филтър

[*]филтри за климатика (2 броя)

[*]ремонтен комплект за рейката ( водих я на диагностика преди да я купя в Бултрако Пловдив ) и там майстора ми каза, че има луфт в рейката и с ремонтен комплект това може да се оправи - било слабо място на този модел

[*]водна помпа

[*]амортисьори - предни - комплект

[*]тампони, прахоуловители

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...