Jump to content
AbsolutHonda

Обслужване на Сивик 1.7 CTDi

Recommended Posts

Здравейте,когато си купих тази кола я вкарахме за обслужване и смениха консумативите + още някои малки работи и ми зеха 800 лева,което според мен е множко... Ето и снимка със всички цени на частите + часове работа:

Публикувано изображение

Моля ВИ препоръчайте някой по-евтин сервиз,защото след 1 месец пак трябва да ходя и не искам да ми одерат кожата пак! Въпросния сервиз се казваше нещо от сорта Zunder нещо такова!

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега добре изглежда, имайки предвид, че си сменял и ремъци. Моя е 2.2 i-CTDi, пълното обслужване с всички филтри (неоригинални) и хубаво масло на двигателя (6л х 34лв) и масло на скоростната кутия (не помня колко беше то, ми излезе 500лв. Моя двигател обаче вместо ремък има верига и тя на 200к се сменя, но със смяната само веригата беше 1100лв. На предишната кола като се замисля смяна на ремъка с всички там работи към него си отиваше към 250-300лв, така че това е положението.Следващото ти обслужване като сменяш само маслен филтър, масло, въздушен и климатичен, ще ти се върже под 300лв. На скоростната кутия го дават веднъж на 100-120 хиляди.Едит:Няма да ти излезе по-евтино в друг сервиз, като си купиш филтрите и маслото, във всеки един сервиз взимат 20-30 лева за смяна, колкото са ти взели за смяната и тук. А си сложил евтино масло - 12лв на литър си е екстра на фона на това дето на мен ми слагат.И нека попитам - защо ще влизаш в сервиз след месец?

Редактирано от Veseliq
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо ремъци?Само ангренажен.Сега ще сменям и този другия не знам как се казва... Ще влизам защото след 1 месец горе долу ще минат 10 000 километра откакто я обслужихме предния път.На мен човека ми каза горе долу след толкова да я обслужа пак.

Редактирано от AbsolutHonda

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той ти е казал за масла и филтри бе колега ..Няма такава кола, дето на всеки 10000 да се сменят ремъци .. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи съжалявам понеже не разбирам много затова.А иначе знам,че няма просто миналия път ми каза,че този ремък на водната помпа ли е не знам как се води е за смяна,но може да изкара още и сега вече ще иска да го сменя.Тов имах предвид и отделно там нали нещата които изреди по-горе и ако нещо друго излезе евентуално.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, ти имаш смяна само на ангренажния ремък, при мен имаше и един втори забравих как се казваше. Тези обтяжна и паразитна ролки мисля, че са към ремъка. Те изискват много, много разглабяне да се сменят и за това е скъп труда. От списъка ти ще ти останат само труд за смяна масла и филтри - 24лв, 60лв масло на мотора, маслен филтър 14, въздушен и климатичен филтър 60, горивния се сменя всяка втора или дори всяка 4та (трябва да ти кажат на 20 или на 40, зависи от модела), така че като гледам ако правиш просто облслужване ще бъде под 200лв (160 го виждам аз). На теб ангренажния ремък дето ти е веднъж на 50 хил вероятно ти е 350-400лв и той ти е големия товар. Като той е 350-400 с ролките, не знам дали с всяка смяна трябва да ги сменяш тях или на всяка втора. Питай - старата ми кола не беше Хонда и беше бензин, но там последнияпът като смених ремъка си ми излезе 150лв защото беше само ремъкм за 80 и 70 ми взеха за труд.

Редактирано от Veseliq

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите колеги, но ако все пак някои знае хубави сервизи за хонда да казва :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...