Jump to content
CombiMan

Случка с евентуално лош бензин на Петрол

Recommended Posts

И все пак за нафтата - откакто карам колата си, зареждам OMV- от скъпия дизел според сезона. По сметка,а с него харчи поне литър по-малко на 100 км от другите. Не съм пробвала Ромпетрол - в София са малко. Но пробата с друг дизел засега не е алтернатива.Скоро - в събота - смених горивен филтър в препоръчвания пробегов диапазон - беше оригинален от Хонда и беше много чист. Това отчасти е показателно за мен.:)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С а95 от петрол колата ми гори много повече, т.е. ако например с 10 литра от омв мина 100км, с 10 литра от петрол минавам 60! Замерено! Не го харесвам тоя петрол аз! Зареждам си само от омв и съм доволен.Към спас, не разбрах коя е тази бензиностанция която ви внася горивото ? ромпетрол ли ? И това значи ли че препоръчваш нея пред другите омв, шел инт или точно обратното?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен ще е точно тя, защото не знам друга коя бензиностанция внася гориво :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

OMV внасят - Carrera (всички), Alpin/Premium dieselЕко внасят, 95+, 100, Premium dieselShell внасят - V-Power (бензин и дизел).Обикновените бенз и нафта на всички бензиностанции без Ром са Лукойл-ски.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

 

...Опитах се да намеря от сайта на Петрол някакъв мейл, на който да опиша случката, но на http://www.petrol.bg/contacts.php няма мейли, а само телефон. Обадих се на Телефон на клиента и попитах как се подават оплаквания и човекът каза "Кажете на мен, аз ще я подам". Отказах се, звучи ми несериозно да няма писмен отпечатък от оплакване на клиент, а само устно по телефона. А и все пак бях говорил със самия човек, който се занимава с качеството, какво повече ми трябва?

 

Колега, тъй като си направил достатъчно много до момента по въпроса, според мен не си струва да се отказваш от правото да получиш информация...

 

Ето какво трябва да направиш според мен:

 

1) Напиши едно писмо, в което разкажи какво се е случило до момента (с всички факти, но сбито и без емоции - както културно си го направил тук в първия си пост), включително цитирайки имената на хората, с които си контактувал дотук. В писмото задай един въпрос - кога ще можеш да получиш в писмен вид резултатите от въпросната проверка. Остави ясни координати за писмена връзка с теб - най-добре факс, пощенски адрес или email.

Адресирай писмото ДО: Веселин Бекирски* (Регионален мениджър на бензиностанции) и с КОПИЕ ДО: <Името на човека, с който последно си комуникирал по телефона и от който все още не си получил нужната информация> и Мениджър "Връзки с обществеността"**

* От тук става ясно, че Веселин Бекирски е "Регионален мениджър на бензиностанции за населени места: София, Ботевград, Костинброд, Етрополе, Новачене" и затова мисля, че е правилния адресат на писмото ти.

** От тук и тук можеш да видиш информация за името, email и телефон на Мениджър "Връзки с обществеността", но тъй като е отпреди 2+ години информацията, може да не е достоверна вече - затова по-добре общо по длъжност само да я/го копираш.

 

2) Входирай писмото официално в деловодството на Петрол (в централата им на Черни връх), като в резултат на това вземи входящ номер. Най-добре е да получиш входящия номер не на отделно листче, а да си носиш втори екземпляр на писмото (за теб) и да ти сложат входящ номер върху него.

Това можеш да направиш поне по два начина:

- най-добре - да отидеш на място лично или някой твой близък човек, на който му е по път, да го направи;

- можеш да го направиш и с куриер - мисля, че Еконт например могат да ти свършат такава услуга - доставка до деловодство и взимане на входящ номер. (аз съм правил чрез Еконт купуване на документации от деловодства и получаване на изходящ номер на мое име... което е почти същото).

 

Ако направиш горните неща според мен:

- до 5 дни най-вероятно ще получиш хабер и информация от Петрол;

- ако не получиш хабер - ще имаш съвсем различна от сега позиция за евентуално по-нататъшно изискване на информацията, която търсиш, и съответно - сравнително ясен път по-натам.

 

Та така... според мен си положил доста усилия и не си струва да се откажеш сега. Още повече, че реално "нормалното" приключване на въпроса е от интерес както на теб, така и на компанията! (имам предвид "компанията" като цяло, а не конкретен или конкретни служители в нея)

 

Поздрави и успех!

 

 

П.П. Тук можеш да видиш информация за контакт с деловодството на Петрол (вкл. email адрес, но ако решиш да им пишеш писмо - не го пращай по ел. поща според мен!). А тук най-долу - инфо за контакт с офис мениджъра им - информацията е пак отпреди 2+ години, но дори и човекът да е сменен, поне телефоните най-вероятно са актуални.

 

Здравей ian,

 

Благодаря ти за идеите и за това, че ме надъха да положа още мъничко усилие, за да не бъде всичко напразно.

 

Направих всичко, както ми го описа. Подадох официално писмо в деловодството. Адресирах го до тия трима човека, дето ме посъветва, но се оказа, че:

1) Веселин Бекирски от доста време не работи там;

2) Човекът, с когото имах комуникацията по телефона беше в отпуска, след което напуска;

3) Мениджър "Връзки с обществеността" не било звеното, до което трябва да го адресирам;

 

Деловодителката ми даде коректор и коригирах адресатите и въведох някакъв друг директор. Получих си входящ номер на моето копие, както си трябва. Още същия ден, няколко часа след като подадох получих писмо:

 

дата: 23.февруари.2011

Уважаеми г-н Танков,

 

Ангажирам се да Ви уведомя за резултата от проверката по случая във възможно най-кратък срок!

 

Румен Желязков

Директор "Управление и развитие на търговската мрежа"

Търговска дирекция

"Петрол" АД

GSM 0888 669 211

тел.: 02 4960 300

факс: 02 4960 332

E-mail: rumen.zhelyazkov@petrol.bg

 

Аз му отговорих също, че бих искал да видя и приложено в резултата от проверката копие от анализното свидетелство на пробата.

 

Сега сме: 07.март.2011 и още нищо. Някакви други идеи?

Редактирано от CombiMan

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...