Jump to content
CombiMan

Как се плаща фиш през МТел?

Recommended Posts

Здравейте. Написаха ми фиш за невключени фарове на стойност 20 лв. Казаха ми, че мога да си го платя и от телефона през МТел. Търсих из нета, но не намерих как. Някой от вас знае ли как?Също така, на фиша пише, че трябва да се плати в 7 дневен срок. Какво става ако не го платя в 7 дневен срок.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След изтичането на фиша се превръща в наказателно постановление.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След 7 дни става акт и освен глобата се отнемат и точки

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Платих с е-банкиране. За да не бъде излишна темата, така и така съм я започнал, поне да обясня как го направих:

==============================================

Как се плаща фиш от КАТ с електронно банкиране

==============================================

1) Във вашето е-банкиране избирате: "Преводно нареждане към бюджета"

2) "Платете на - име на получателя": МВР

3) "IBAN на получателя (само левови сметки)": BG59BUIB98883322944100, "BIC на получателя": BUIBBGSF (BIC-а ми се попълни автоматично)

(при вас може да е друг IBAN-а, така че погледнете си на фиша най-отдолу!)

4) "При банка" (попълва се автоматично): СТОПАНСКА И ИНВЕСТИЦИОННА БА

5) "Вид плащане*": 999999 (попълни ми се автоматично)

6) "Валута: BGN" (попълни ми се автоматично)

7) "Сума в лева": <колкото е сумата>

8) "Вид плащане": тук ми вика "За този IBAN не се въвежда вид плащане", затова го оставих празно

9) "Основание за плащане / внасяне - вид данък, такса, осигуровка, мито, лихва..." : фиш - КАТ серия А хххххх

10) "Още пояснения": <може да го оставите празно>

11) "Вид": "9 - Други"

12) "Номер на документ": тук се пише серията и номера на фиша, например: Ахххххх, като "А" е на кирилица и се пише слято с номера, без интервал.

13) Д"ата на документа" - когато е издаден фиша

14) "Период, за който се отнася плащането": от (дата на издаване) до (една седмица след тази дата). Например, От: 01.февруари.2011 До: 07.февруари.2011

15) "Задължено лице - наименование до 30 символа": Вашите три имена

16) "ЕГН на задълженото лице": Вашето ЕГН

17) "Наредител - име на наредителя": Вашите три имена

18) "IBAN на наредителя (само левови сметки)": вашата сметка, от която плащате

19) "BIC на наредителя": (попълни ми се автоматично)

20) "Платежна система": БИСЕРА

21) "Такси": 1-за сметка на наредителя

Вижте приложената снимка, за по-голяма яснота

Публикувано изображение

Говорих по телефона с банката, защото имах проблем с това, че бях оставил интервал между серията и номера на фиша в полето "Номер на документ". Чух, че при някои системи за е-банкиране в това поле не приемало букви, тогава въведете само номера на акта.

Питах ги кога се осчетоводяват и ми казаха, че в 09:00 и в 15:00 часа в работни дни. Тъй като ми бяха написали фиша в понеделник, 01.февруари.2011, а сега сме понеделник 07.февруари.2011, още се чудя дали съм успял да спазя едноседмичния срок. Надявам се, че да. Днес след 15:00 ще проверя дали все още имам задължения по този акт на адрес: http://fish.mvr.bg/

Редактирано от CombiMan

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я! То се оказало, че през ипей (epay) било още по-лесно:

От менюто --> Преводи --> Плащане на глоби към КАТ.

Сега видях, че там също пише с червено: Издаден фиш се заплаща в 7 дневен срок от датата на издаването му. Плащане на 7-мия ден от срока след 11 часа ще бъде изпълнено на следващия работен ден.

Много се надявам, да съм успял да влезна в срок, макар че го платих след 11 часа на 7-мия ден. Май ще чакам до утре да видя какво става.

А онова, дето можело да се плаща чрез СМС се оказа друго. Аз си мислех, че като си платиш със СМС ще ти го удържат от месечната сметка на телефона, но се оказа, че това минавало през eBG.bg. Ето пълния текст:

Заплащането на фиш със SMS се извършва с изпращането на SMS съобщение до номер 1669 в следния формат:

A12345678 100

Където:

A12345678 – номера на фиша

100 – сумата по фиша

Сумата се взима от регистрирана банкова карта в eBG.bg. Необходимо е да имате регистриран GSM номер в портала на eBG.bg. Регистрацията на GSM номер може да извършите след вход в eBG.bg и избор на меню „Профил” -> „SMS настройки”.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак сега ми излезе от сайта http://fish.mvr.bg/, че фишът е платен, тоест след 09:00 на другия ден. Проверявах и в 08:30, но излизаше, че не е платен. Начи, потвърждавам, че начинът описан по-горе работи! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,Използвам темата на колегата, за да питам дали някой е плащал ли е тия новите "електронни" фишове, за които се предвижда и 30% отстъпка?Звънях и в ePay и в eBG и имам чувството, че никой не знае как точно става и най-вече ДАЛИ става през системата им. Не е ясно дали при плащане от там всичко ще е наред с превода и системата на МВР ще го отчете.За съжаление кодовете за вид плащане, по които се е плащало преди са закрити, а на новите фишове няма нито дата на издаване, нито нов код за плащане. Освен това вече сметката, която се посочва не е в Сибанк, а в БНБ и следователно в клон на Сибанк няма да ми свършат работа и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...