Jump to content
BellaC

Проблем със съединител

Recommended Posts

Здравейте, от скоро ми се появи проблем със съединителя, когато колата е студена, всичко е нормално, но когато покарам колата около час и тя загрее, свободният ход на педала се губи и съединителят започва да буксува. Дали е от горната помпа, която не връща маслото или съединителят е за смяна ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

щом проблема го имаш само н а топла кола значи по добре си провири работния цилиндър долу на кутията нее лошо да видиш дали не се губи течност а във този ред на мисли някога сменял ли си течноста

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Горна помпа.

горната помпа ми сълзеше вътре в купето,смених комплект буталцето с пружината и да не би,то да е причината да не връща спирачната течност.А ход на вилката имам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опитайте се да обезвъздушите системата по добре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

течноста съм я сменил и още един път я обезвъздуших.

няма въздух!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип е хубаво да се смени ,защото е хидроскопична и през годните поглъща влага и си променя (губи качествата си).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

при мен ситуацията е следната.Сутрин,ще запали гумите,съединителя е перфектен и след час два педала се вдига и съединителя започва да буксува и то сериозно няма тръгване,галиш педала на газта.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това може да са и помпите на съединителя, някоя от тях да задържа и по бавно да връща съединителя в началното си положение ..........Направи следното:отвори капака и виж къде е долната помпа на съединителя, , ниско долу и е закрапена на ск. кутия ......От нея излиза една ос, която се държи от буталцето и от гумен маншон,а от другата страна се държи за вилката ,която влиза в ск. кутия и на нея е акс. лагер.........Някой друг да влезе в колата и да почне да натиска и пуска педала на съединителя, а ти гледаш дали като се връща , дали става бързо или бавно и мудно се връща вилката.........ако бавно се връща ,значи проблема е точно в помпите , има и друг вариант и той е в "успокоителля " на съединителя, това е спец клапан ,който отпуска плавно вилката и съответно съединителя..........може и там да е проблема .......Другото което може да направите е, палите колата и вкл. първа ,пускате съединителя и без газ или с много малко газ леко потегляте, изчаквате 4-5 сек. леко да си върви и давате газ до ламарината , ако и тогава буксува, значи има проблем със самия ъединител.......... Другото което е, да обърнете внимание какъв е хода на педала на съединителя и долу на помпата и оста й..........трябва да е около 20-25 мм. ход, ако не е , то провери дали педала на съединителя има лек луфт празен, той трябва да го има, ако го няма, значи много е натегнат шпиндела м/у горната помпа и педала...........трябва да се развие гайката която държи контра на оста и леко да се отпусне педала като въртите шпиндела надясно ,т.е. да се навива ............Ето ти и малко за четене. http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=42145&st=0Тук още http://roverclub-bg.com/forum/viewtopic.php?t=6762&postdaysP.S И ако си решиш проблема, не забравяй да пишеш после от какво е било , защото теми много , а решения - тук там.

Редактирано от bleid 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти за бързият отговор, дал съм свободен ход и от шпиндела, но пак когато я подкарам за малко по-дълго започва да буксува. Този вариант ще го пробвам утре и ще пиша.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички,оказа се помпата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Считам темата за приключена .Към автора не цирай всеки на които изкаш да отгвориш :rolleyes: и ползвай редактора .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...