Jump to content
mandata

Нов член с Хонда Cr-v - 128 к.с.

Recommended Posts

Привет на всички колеги, които карат Хонда. Преди 2 дни и аз се присъединих с едно Cr-v '98 г.

Още не съм го обслужил - трябва да сменя маслото и филтъра. Накрайниците са разбити, но вече съм купил новите.

Над 70 км./ч. започва нещо да вие - продавача каза, че е от широките гуми, които не са с много грайфер, но на мен ми се струва, че е диференциала и се надявам, като сменя маслото да се оправи. Смятам да направя реглаж на клапаните и елкон. Ако си купя и по-тясни гуми може да стане и по-добре. Другата седмица се надявам да е стегната и да се появя на срещата в Пловдив.

Отворен съм за съвети и мнения какво да слагам на колата, къде да е обслужвам и какво да проверя за състояние.

Купих си масло Мотул 6100 10W40, мисля да слагам аларма "valcor". Неможах да открия публикации на техническите параметри за тази кола - какво масло се слага в диференциалите, на колко км. се сменя, колко побира и т.н.

Ето някой снимки от днес.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

file:///C:/DOCUME%7E1/hristo/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-2.png

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аи честито със здраве да си я караш, ша те мерна некъде нема начин :rolleyes: масло за дифернциала купуваш само от Хонда 1 литър 28 лева тои стига точно. Маслото на скоростите само го провери как е, има ли ниво и бистро ли е, ако не, смяна и на него. Маслото за двигателя си го уцелил точно. Освен реглаж на клапани ще тряя да смениш и ангренажа с ролката и евентуално водната помпа, казвам евентуално щото ако мастора е пекън може да напраи преценка на къв хал е. Аку си купуваш гуми гледа и да са с максимално тихи показатели че и без тва колата е шумна. Антифриза също не е лошо да смениш не се знае твоя от кога е, виж го бистър ли е ако ти изглежда свежарка може да го отложиш за другата зима :rolleyes: А на срещата...... и аз с мерак се мернах първия път уж здравеи здрасти ама по скоро се почувствах кат наатрапник :D явно малко не се вписвах във младежкия вид на срещата, закъснял съм с има няма 15-17 години :PА и още нещо, къв размер са гумите виждам че са зимни те са по шумни по принцип отделно че самата кола не е добре обезшумена с което мисля малко да се заиграя на пролет ;)

Редактирано от Слави CR-V

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ехо честито колега без проблеми да си я караш.Ами да има нешто вярно за гумите ,за диферинциала го пробваи на пълен ляв или пълен десен да правиш кръгчета,в движение се усешта и чува един странен шум.Като на триешт се метал,значи ти е за смяна.А наи добре си го смени в Пловдив е 29лв.не е скъпо дълго ште караш с него.Иначе и аз трябва да правя реглаж на клапани и се чудя къде. Аиде със здраве да си я караш:rolleyes:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реглажа пред блока :rolleyes: за 20 мин сте готови :rolleyes: и е безплатно :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да колега и така става, аз със моите имам някви проблеми ама незнам кви.Два пъти ги регулираме на студен мотор и уж както трябва пък нешто не сава.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега даи някви признаци за изгорели клапани,мотора работи равномерно на тихи обороти,не прекъсва.Само като че ли няма много мошност незнам се пак не съм карал друго CRV..............:rolleyes: ........

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите!

Благодаря, Слави.

Не се отказвай от срещите - по-старите шофьори са по-печени и знаят повече работи - така, че ще си интересен събеседник. Публикувано изображение

 

Гумите са ми 235/60/16 - Гудиър Вранглер - всесизонни, но са старички от 2005 г. Мисля да си взема 205/60/16, но още не съм се ориентирал за марката.

 

За реглажа на клапаните пред блока - вижда ми се малко сложно - някакви пулове се подлагали, незнам си кво още - след това трябва и нова гарнитура - чак толкова не съм спец - като за първо обслужване ще съм на майсторПубликувано изображение - ходя при Манолин (сега сервиза му е в кв. Коматево, а преди беше до стадион Пловдив).

Редактирано от mandata

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брат няма пулове кои ти ги говори тея неща, ако е тоя дет мисли да ти регулира клапаните по добре не му я караи тва ще е първата хонда дето вижда. Тоя мотор е прост кат на москвич регулират се по същия начин с отверчица и луличка :) е така до де си лафиш с комшииката от 3 тия етаж и те станали , па после и ако тракнеш ...... :) И гарнитурата не се сменя, аз моя капак съм го свалял 3 пъти и никога не съм я сменял и не тече, тва да не е фиат е бати :) И тея гуми 16 ки..... хубуу ама нема да са евтини, явно си с некви по яки джанти за тая кола са 15 ки гумите, ама наи вероятно от тях ти е шумна, това обаче не те оправдава да не смениш маслото на дифернциала :)Към Лъчо, колега защо мислиш че колата не върви заради клапаните, защо ги регулирате 3 пъти до сега, колата на газ ли е и с каква газова обикновенна или ГИ, кои прави реглажа? на студена кола ли правят реглажа? имаш ли идея кви хлабини са оставили? Имаш на много въпроси да ми отговаряш :) По принцип така няма как да определиш дали са заминали, ама щом мотора бачка кротко и не се тресе и поклаща на празен ход по вероиятно е газоразпределителния механизъм да е ОК. Като се свали капака си личи в кво състояние са според това колко са навити резбите на кобилиците. И как определяш че колата не върви как трябва?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито,колега и много безаварийни километри ! Гледам си ми и горе-долу комшия,хаха :) Другата седмица заповядай на срещата,иначе за срещите не мога да кажа,че някой би се чувствал като натрапник,то и аз отскоро ги посещавам,но бях приет като всички останали,просто няма възрастови граници,затова и другият колега е добре дошъл :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл и безпроблемно удоволствие да ти достави джипката.Избора ти е правилен много е красива джипката струва си.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слави,дай някакво ръководство за Хонда. Аз съм от любознателните хора, дето обичат да четат и после пробват знанията си върху автомобила.До сега за всички автомобили съм имал много информация, но имаше богата база данни във форумите.Двигателя ми е В20В3.Това за пуловете ми го каза майстора, но дори и да няма пулове - няма лепенка на капака с хлабините на клапаните. Утре ще се помотая да гледам какво ще прави и настройва, после ще споделя резултатите.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прати ми един скаип на ЛС да ту пусна две красиви ръководтсва :angry: Клапните са от 0.08 -0.12 смукателни и от 0,16 до 0,20 зза изпускателни. Гарнитурата на капак не се сменя!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...