Jump to content
Q_ball

БГ - Ламбда контрол

Recommended Posts

ЩЕ си купувам такъв ламбда контрол (български, както е в заглавието), та викам да се допитам дали някой колега не е слагал вече такъв и какви са впечатленията от него. Не съм написал на коя фирма е, но то се знае няма друг такъв или поне на първите страници на google.bg :( . В момента колата е на обикновена газова и вдига грешка за ламбда сонда и за това реших направо контрол да си сложа вместо само емулатор. Имам фобоски ключ за превключване, в който уж има емулатор, но нещо не върши работа. Дали след инсталирането на ламбда контрола ще се оправят нещата и има ли подобрение наистина в работата на двигателя? Моля някой който е слагал да си даде мнението, а не да ми се развиват теории в сферата на вероятностите и логически умозаключения.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ,което искаш да си купуваш върши работа , само ако си караш колата с хубава газ, което пък в БГ е невъзможно.В случай , че газта е калпава (не достатъчно калорична) , въпросния ламбда контрол се опитва да компенсира и отваря клапата напълно => разхода се вдига драстично.Някакво решение е да си оставиш и стандартното ръчно кранче , за да я ограничава . Хондите по принцип нямат проблем ако са само със стандартен емулатор.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм съвсем убеден в това което казва колегата! Моето газово е с ламбда контрол и смея да твърдя че колата върви повече от прилично а разхода и е само литър над бензина! Преди месец на пук на всички твърдения че на газово не се слага спортен филтър аз сложих и след прецизна настройка ... останах доволен, колата дава само 5конски сили по малка мощност от колкото на бенз. (129кс при бенз и 119кс на газ) и това при разход само литър отгоре на бензина смятам че е повече от перфектно!

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да попитам някой знае ли къде точно на компа(кой порт) се вързва кабела идващ от ламбда-контрола. В схемата на вързване има един кабел, който отива към компа.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...