Jump to content

Q_ball

Фен
  • Мнения

    88
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно Q_ball

  • Ранг
    Потребител

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Шумен
  1. Продава се спортно окачване за Хонда Акорд (амортисьори с пружини ... задни и предни) в много добро състояние. Окачването се намира в гр. Плевен. Цена: 600 лв. Снимки: За въпроси и повече информация телефон 0877101019 - Красимир.
  2. Имам горе долу същия проблем с губене на антифриз, но .... при мен като напълня казанчето до макс както трябва и след 1 седмица вътре си е празничко, ама празно до дъно. По един литър антифриз ми изгаря на месец ... ако доливам постоянно. Уточнявам защото си направих експеримент и с риск да я прегрея не я доливах. Преди да го направя огледах всички маркучи, съединения и следи от течове на антифриз по радиатора, като такива не открих, се осмелих да го направя тоя номер, като предположих, че е от казанчето(преливника). Дори си купих друго казанче, но и с него същото, започна ли да доливам отива някъде антифриза, диря няма . Като не доливам, изхарчва каквото има в казанчето и после не пипа. Отварям радиатора за проверка и си е добре, не мърда. Изчерпан съм откъм идеи, някой да помага.Да добавя, че съм на газ и съм сменил мембраните на изпарителя тази година.
  3. Аз щях да препоръчам да си видиш комутатора и бобината ама щом казваш ток да те убие. При мен палеше трудно и накрая взе да угасва или изобщо да не пали е палеше все пак с големи мъки. Що задръствания направих с тия аварийни спирки . Смених комутатора и се оправи от всякъде, пали още не съм завъртял ключа. При мен магарията я правеше нали ти казвам не постоянно единия път като не щеше да пали измъкнах свещ и гледам няма искра ама грам, а после като ме дръпна един колега се опитах да запаля и (оооо чудо) пущината запали . И двигателя не работеше добре нямаше мощност. Явно комутатора когато е давал(пускал) ток дава ама не като хората. Ако мислиш че няма да е това и като гледам че почти всичко си отхвурлил можеш да си погледнеш гърнето да не е запушено, за друго не се сещам сори и успех!!! (Ама пък ако беше запушено то щеше да ти е проблем и при каране ... , мдааа успех все пак)
  4. Ремонта е готов! Смених комутатора и колата направо бръмка. Пали още не съм врътнал ключа дет се вика . Тука един колега беше писал нещо че не му пали хондето, щях да му препоръчам да си види комутатора и бобината ама не намирам темата. Проблема му звучеше като моя както и да е
  5. Да го отремонтирам, ама като няма никакви части за него. Аз съм от Шумен. Тука където ида да питам ми казват, че нищо нямат по случая ни делко ни части. По принцип мисля че е бобината, ама вътре нали има и датчици ако са те вече ще трябва да купувам ново направо, че се чудя сега, не че съм намерил бобина де
  6. Искам да попитам за моята Д15Б2 какви делка стават? Гледам в нета на едно място пише TD40-U, другаде TD41-U, а не ми се иска да взема нещо което да не ми върши работа за толкова пари. По принцип моето имаше стикер с модела на него но падна и сега не мога да си спомня кой от двата модела дето съм написал беше моя. Делко от Д15Б7 примерно би ли ми свършило работа? Мерси предварително и честита коледа на всички !!!
  7. Къв емулатор колега малко по-конкретно, щото имам 3. Един за инжектори, един за ламбда сонда и един аванс процесор. И съм убеден, че не ги меша, газта с бензина, защото газовия клапан си затваря както требе проверен е. И що не четете правилно или аз не съм го написал както трябва не знам. Написал съм че е пръснал при гарнитурата на всмукателния колектор, а не в колектора. И не разбрах сега цялото моно ли ми препоръчваш да чистя и какво ще помогне това.Между другото стана голям гаф, поръчах си гарнитурите и като отворих се оказа че не са тия, хем по каталог за Д15Б2 гледахме. Тази която си беше там старата нямаше нищо общо със новата, ебаси та..ка.
  8. Открих от какво е цялата проблемация !!! Е не аз го открих ама все пак ... Значи днес отидох да ми регулират газовата и човека там каза, че е ок но му направи впечатление лошата работа на двигателя и се осъмни в липса на компресия и като взе едно WD-40 и пръсна при гарнитурата на всмукателния колектор при главата, направо си промени режима на работа двигателя. Имах и притрисане на двигателя както и много колеги четох из форума го имат тоя проблем и мисля че от това ще се оправи. Поне така ми се стори като пръскаше с WD-то, защото двигателя почваше да работи супер гладко. Поръчал съм гарнитури /всмукателен и изпускателен колектор/ ще пиша пак като ги сменя. А това обяснява и мириса на газ и на бензин.
  9. Филтъра е сменен. Че е за регулиране за регулиране е газовата, ама защо ще мирише и на бензин? Нормално си паля на бензин всеки път и после си обръщам, но проблема си го има и при студен и при топъл двигател. Освен въздушния филтър да е ментак. Искам да попитам и нещо друго, с каква плочка сте като диаметър и най-вече къде ви е монтирана - при моно инжекциона. Моята е 35мм и е лепната точно над инжекторите на входа, вътре в пластмасовата кутия на моното. Би ли могло да се сложи на тръбата от въздушния филтър, точно където влиза в моното както е при пълната инжекция и има ли някой с такъв монтаж?
  10. Вчера някъде четох из форума за газта пак и пишеше, че трябва фунията за въздуха преди филтъра дето е да се обърне за да не влиза прекалено въздух и да обеднява сместа. Че ... реших и аз да погледна за кво иде реч, защото при мен след слагането на газовата никакви промени не са правени по въздуховода. Та аз не видях кое къде отива но отгоре тръбата завършва с нещо като накрайник който може да се маха. От него тръбата влиза в подкалника и от там /къде какво нищо не се вижда май ще трябва да се ляга отдолу/, отива във въздушния филтър. Аз, понеже беше и тъмно, друго не можах да направя, ами махнах завършващия край на тръбата, който се намира до самия филтър и като се отпуши горката. Съвсем различно върви колата сега и сякаш и по-малко мирише. Ама защо чак сега го направи тоя номер преди нямаше такива проблеми /в смисъл като и сложиха газова преди 2 години/. Дали могат тия тръби да се запушват, преди филтъра дето са, и от там да се намалява дебита от въздух към двигателя?
  11. Значи този проблем се появи от известно време. При ниски обороти започва да мирише на газ или на бензин отзад като застанеш до аспуха. Сменени са свещи, кабелите към тях, палец на делко. Не се сещам от какво може да е вече. Работата на двигателя също нещо се попромени малко и както го казват в менюъла се получава "rough running".
  12. По-принцип всички казват, че са безпроблемни моно хондите за обикновена газова, нооо .... малко не е така. Компа е много взискателен или точен в изчисленията да го кажа в това с какво се кара колата на газ или бензин и вървежа малко или много се усеща разлика като се обърне от едното гориво на другото. Поне за известен период през който компа да си направи нови сметки. Грешките които ще ти дава са две/поне които ще са свързани с поставянето на газова/:1)инжектор и 2) ламбда сонда. И двете са поправими има емулатори аз съм с такива, никакъв проблем. Някъде в горните постове колегата питаше защо се включвала грешката за ламбда сонда само при каране на едни обороти ... това трябва да има нещо общо с начина по който се тества ламбдата, а именно при 1400 оборота на 4-та скорост настъпваш до дупка педала на газта за около 5 секунди, после го отпускаш докрай пак за толкова. Ако светне чека и като го замериш е ламбда сонда грешка, значи има проблем или със сондата или с окабеляването до нея, което при преминаване на газ обикновено се прекъсва за да не бърка компа, понеже той там вече няма контрол над впръскването и подаването на газта.
  13. По книжка дават да се слага силикон само на 4 места от двата тесни края на гарнитурата точно преди извивкитеСнимка
  14. Интересува ме кой кабел на TPS сензора е активния? В смисъл, който подава промяната във волтажа от 0.5V до 4.5V към ECU-то. Колата е Civic D15B2 и сензора има 3 кабела: 1)зелено/бял, 2)червено/син и 3)жълто/бял. Аз доколкото четох мисля, че е червено/синия, който се намира по средата на куплунга, но за всеки случай да попитам.
×
×
  • Създай нов...