Jump to content
Radko

Показанията На Щеката На Маслото - Min

Recommended Posts

Колеги днес вдигнах щеката на маслото и се разочаровах. Показанията на щеката бяха точно на minimum-a.Маслото,с което е в момента машината (Акорд-а) е I.G.A.T 10W40. Явно трябва да се долива,НО за съжаление нямам от същото масло. Имам друго масло 10w40.Въпросът е, мога ли да долея различно масло от това,което е в момента в двигателя,въпреки вискозитета да им е еднакъв -> 10w40?Ако да, би ли довело до някакъв бъдещ проблем?Благодаря!

Редактирано от Radko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се че може. Важен е вискозитета, не марката. Все едно да питам " сипах си 95 от Лукоил, може ли да долея 95 от другаде?" :lol: . Доливай, не я карай така :)

• Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само трябва да си сигурен какво е маслото - твоето и новото. Минерално, полусинтетика или пълна синтетика.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само трябва да си сигурен какво е маслото - твоето и новото. Минерално, полусинтетика или пълна синтетика.

Това в момента в двигателя е полусинтетика. А аз това което имам е MOBIL Special 10w40 (наистина не знам дали е полусинтетика, минерално и т.н.) Редактирано от Radko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, наливай полусинтетика- това, което имаш е такова :lol: Тъй като стана въпрос за нивото на маслото искам да споделя някои мои наблюдения. Маслото трябва да се проверява когато колата е спряла наравно и двигателя е изстинал напълно т.е. след около 2 часа. Всички други отчитания водят до доста големи различия. Значи онзи ден спирам колата под съвсем лек наклон и след 10 мин. поглеждам маслото - около 2 мм под минимума. Викам си бре почна да гори масло. След това я покарах малко и я спрях на абсолютно равно- така че на свободна скорост да не тръгва наникъде. Проверих маслото след 10 мин- 1 мм над минимума. Реших да изчакам, да проверя на студен двигател и така да доливам. Така след 2 часа на същото място, когато погледнах се оказа, че маслото е точно на средата между мин. и мах., толкова, колкото си беше при смяната, така че не се наложи да доливам. Колата е Прелюд 5 ген., но си мисля, че и при акорда ще е същото. Така че колега, първо провери маслото , когато си спрял на равно и при студен двигател и тогава, ако трябва доливай!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега благодаря ти за отговора. Само да споделя,че колата не беше палена около 7 часа,и беше паркирана на равно!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Маслото трябва да се проверява когато колата е спряла наравно и двигателя е изстинал напълно т.е. след около 2 часа.

Не е вярно, колега, 10 - 15 мин. са напълно достатъчни.Че трябва да е равно си прав.П.П. Да, може да се долива същия вискозитет масло - и не само... Редактирано от sebulba

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля,че отговорите са достатъчни! Темата може да се затваря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...