Jump to content
TytusPulo

Honda Accord 4-6K ?

Recommended Posts

След няколко месеца смятам да си взема кола, ценовия диапазон е 4000-6000(максимум 7000). Първо си мислех за старо БМВ тройка, но после нещо взех да заглеждам хондите. Акорд-а доста ми харесва като големина, визия и изглежда сравнително висока като за хонда. Бих искал да по питам коя кола е по-добра по отношение на:1. Безаварийност, да е надеждна, стабилна, да се чупи по-малко и така нататък.2. Разход на гориво3. Това, вече е по-второстепенно, но много м ихаресва колата да има усещане за дърпане, ако ме разбирате. Не толкова да е фактически мощна, колкото да го има самото усещане.4. Височина заради дупките по пътищата.Чувал съм, че хондите се взимат повече за състезания и гъзария, не знам колко е подходяща за моите практични цели. Нямам и никаква идея дали бензин с газово или дизел, всеки ми акзва коренно различни мнения. Тук ми трябва някакъв баланс между икономичност и да не се развалят разни неща по колата заради газта, както съм чувал от някои хора.Общо взето това ми са изсискванията към колата. БМВ-тата ги харесвам заради марката и визията, но все пак бих предпочел нещо друго ако е по-практично. Категоричен съм, че колата трябва да е японска или немска.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чувал съм, че хондите се взимат повече за състезания и гъзария, не знам колко е подходяща за моите практични цели.

...стига бе ти ни изкара със състезателни коли.Акорда си е прилична и практчина лимузина има и по мощна версия,но главно се вземат заради удобството,надежноста и именно да ти вози гъза а не за състезания :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От към практичност и горене Акорда има преимущество пред което и да е БМВ.За надеждноста и здравината няма какво да коментирам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбрах :)А според вас бенизонов или дизелов двигател е по-добре относно моите критерии?Ще може ли някой с две-три думи да ми обясни добрите и лошите страни на едното и на другото?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако ще слагаш газ на бензиновия си вземи дизелов !!!! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, аз бях заделил подобна сума за кола, но търсех съвсем други модели - Ситроен Ксантия или ХМ, Мицубиши Галант, вариант беше и Корола от тая с кръглите фарове. Човекът, който ми намери Акорда не ми каза нищо за него. Става въпрос за автоджамбаз (когото познавам от поне 10 години - женен е за сестрата на съседа :) ) и е смени поне 7-8 Хонди и за всяка една е съжалявал, но все му давали добра цена...... Аз ходих лично с него до автокъшата, която се оказа дилър на Хонда за района на Линц и се видях в чудо - всички коли изглеждаха почти еднакво! Взехме ключовете и почнахме да търсим сива кола на място С-18. Не мога да кажа, че беше любов от пръв поглед, но с всеки изминал ден се убеждавам колко правилно постъпих като си взех японски експрес 1-ва класа :) . Единственото, което разваля кефа е "мъгливата" английска сглобка, но за човек карал два Ситроен-а това е просто подробност. П.П. ЛИЧНО МНЕНИЕ:) БМВ бих с купил само чисто ново или поне 25+ годишно. Моделите в този времеви промеждутък са "дюнерджийска мечта". ЛИЧНО МНЕНИЕ:)Не знам защо обаче водачите на гореспоменатата категория при всеки удобен случай се заглеждат по стоповете на Акорда :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе да ти кажа честно относно БМВ не си много прав. Аз слязох от тази кола http://kachi-snimka.info/images/rgh1291037272j.jpg и се качих на тази http://kachi-snimka.info/images/klz1291037353l.JPG . Не че Accord-а е лош, но няма място за сравнение с 5 серия на БМВ. Просто вози някак лигаво , управлението също е ????.......знам ли , абе като че ли я няма тази сигурност и стабилност като в Баварската машина. Дори си мисля че няма смисъл да се сравняват двата автомобила , защото Японката губи. Въпрек и всичко , Хондата си ми харесва и не смятам да я сменям.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може в момента да не ти харесва толкова много, но ако си вземеш хонда с течение на времето ще се убедиш, че не си сбъркал изобщо :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако може колегата да сподели каква е разликата в цената на бавареца и Акорда :)

Имам колега с точно такова БМВ, турбодизелово. Няма да навлизам подробности, защото ще излезе, че плюя баварците постоянно, ама пича се е видял в чудо - остави разход и подръжка, но вече 3 пъти му го разбиват за няма и година :) .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...имам приятел който има БМВ 520i 97г. и Алфа 156 JTD 01г. той пък Алфата по го кефи всеки с преценката си единия повече бавареца другия Акорда третия Алфата !!! .Трябва да пробваш всичките и да си избереш по вкуса твоя не на някой друг ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един мой приятел си взе това лято БМВ 520i 97г за 7000лв с газова уредба и е доста доволен. Досега е нямал ядове освен дето един път му падна акумолатора, и в града по тесните улички малко трудно взема завоите с туй голямо нещо. Постоянно бръмчим с колата, вози доста добре, но....някак прекалено сигурно и спокойно за моя вкус. Мощна е много, но не се усеща. За мен най-добрата возия, която съм усещал е на едно БМВ 3 компакт 2002 г. с две врати, доста лекичко и 150 коня двигател. Ей това нещо на всеки светофар в града те залепя за седалката и това усещане ми е страшно приятно. Чудех се дали Хондите като една по-практична кола все пак със спортен дух могат да се доближат до това. Всъщност понеже не разбирам много от коли, кое е това, което носи това усещане? Дали конете, въртящия момент, теглото на колата или комбинацията от трите?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Братле като ти чета постовете то освен BMW на теб друго май нети е допадало досега. Аз незнам тука каво искаш да ти кажат момчетата.Аз карам хонда акорд защото ме кефи и затова си е купих.Щом ти харесва BMW еми куписи го и ще си доволенНо ако ми сравнявате 5-та баварец и акорд сравнявайте едни години. Аз предпочитам Акорда в моите очи е много по добър като качество данекажа данекажа всичко, но това си е мое мнение.Моята препоръка е вземи си това което ти допада повече, ще си по щаслив с него.Но да знаеш каквато и хонда да вземеш няма да съжаляваш.

Редактирано от Борислав

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...