ReSPecT 121 #1 Публикувано 23 Октомври, 2010 Здравейте колеги всеки които съм питал казва че кутия от з6 е по къса от д13 д15 но фактите които виждам нагледно са други пускам се с един приятел с д15 пална инжекция и аз го тегля на 3та той включва 4та а аз карам още поне 5сек на 3та по пътя на логиката би трябвало неговата кутия да е по къса съответно ако моята кола е с кутия от д15 д13 трябва да се цепи повече или греша защото имам такава кутия и ако ще върви повече с нея направо я слагам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
STANCHO 1 2 #2 Отговорено 23 Октомври, 2010 Валчо, засечете ги на база скорост обороти бе, така мисля ще е най правилно.. това кога включва единия другия ми се струва много неточно. Засечете на 3-та с 120 примерно на колко оборота е единия и на колко е другия.Поне аз мисля така, макар че не ми се отдава много мисленето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #3 Отговорено 23 Октомври, 2010 Друга доста често срещана заблуда е някой като гледа колко км/ч прави на дадена скорост. Примерно Пенчо прави на втора 100 км/ч и аз правя толкова. Значи кутиите са ни едни и същи ... да ама НЕ . Той ги прави примерно на 7600 об , а аз на 6300 .... ама това никой не му идва на акъл да помисли малко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ReSPecT 121 #4 Отговорено 23 Октомври, 2010 Друга доста често срещана заблуда е някой като гледа колко км/ч прави на дадена скорост. Примерно Пенчо прави на втора 100 км/ч и аз правя толкова. Значи кутиите са ни едни и същи ... да ама НЕ . Той ги прави примерно на 7600 об , а аз на 6300 .... ама това никой не му идва на акъл да помисли малко.Добре мен ме интересува колата ми с кутия от д13 ли ще върви повече или с неината си колата на моя приятел прави 140 7000 оборота на 3та моита 160 7200 оборота Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #5 Отговорено 23 Октомври, 2010 колата ми с кутия от д13 ли ще върви повечеНай вероятно не ,дори и да уцелиш кутия с 4.4 файнъл Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ReSPecT 121 #6 Отговорено 23 Октомври, 2010 колата ми с кутия от д13 ли ще върви повечеНай вероятно не ,дори и да уцелиш кутия с 4.4 файнъл Имам кутия от д13 феислифт 95 година мисля че би трябвало да е с 4.4 фаинал много съм бос в кутиите така че ще ви помоля да ми разясните какво точно е фаинал драива и какво е най добре да направя имам кутия от з6 и тази от д13 моята от з6 почва да шуми и евентуално идеята ми е да събера от двете една кажете кое е наи добре да взема от едната да го сложа в другата и така мерси предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #7 Отговорено 24 Октомври, 2010 Имаше тема за предавателните числа на всяка скорост и крайното .Няма начин на д13 да е по-дълга даже обратното най къса ще е. Най просто казано със скоростната кутия от д13 ще му е по-леко на двигателя но за сметка на максималната скорост на която и да е скорост, можеби ще извадиш малко повече мощ на колелата но не съм напълно сигурен !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #8 Отговорено 24 Октомври, 2010 (Редактирано) Обикновенно късият файнъл са го комбинирали с дълги скорости и обратното !!! Пример, кутия уж от малък втек отваряме 4.4 файнъл и дълги скорости,другият пример някаква кутия ,незнайно от какво къси скорости и 4.05 файнъл.На z6 кутията е с къси скорости и 4.25 крайно.Ако имаш възможност отвори тази от Д13 и прочети броя на зъбите на короната на диференциала.http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=377184.058 69/17 4.250 68/16 4.437 71/16 Редактирано 24 Октомври, 2010 от AMD Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mischaiko 2 #9 Отговорено 28 Октомври, 2010 колеги,вие само подпитвате,имате цел или тьрсете нещо за подобрение?каква ви е целтта,какво гоните Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове