Jump to content
driftela_1990

Проблем с токовете-прелюд

Recommended Posts

H23A2-2.3 16v От идеално работеща колата не иска да запали - не идва ток до свещите. След като свалих дистрибуторната капачка и палеца, на бобината където пише + и - не идва никакъв ток и на контакт, и като завъртя ( по точно като завъртя мултицета отчита 1В). Къде да търся проблема...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Огледай капачката може да е от нея,миналата седмица правих 1 рекс същата работа,на свещите нямаше искра,колата нещеше да запали,смених капачката и всичко стана ок.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А не би ли трябвало дори и капачката да е пукната или много износена пак да си има ток на бобината като дам на контакт?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А не би ли трябвало дори и капачката да е пукната или много износена пак да си има ток на бобината като дам на контакт?

надали ти е от там прооблема, по-вероятно ще да е от някой кабел + или някъде няма /липсва/ маса... абе тва така да се гадае е много относителлно....щом казваш че вс. е било Ок. преди това... но поясни какво сте правили?какво е прехварллено от инсталацията и т.н... там каквото е по-важното

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Там е работата, че нищо не й е правено...от самосебиси без предистория. Някой дали може да услужи със схема на запалването? ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не споменавате комутатор -защо ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така направих следното, понеже не ми дава нищо на мултицета като допра едновременно + и - на бобината. Допрях - на акумулатора - и + на бобината и ми даде ток, НО като допрях + на акумулатора и - на бобината не даде ток. Реших че жицата на масата някъде е прекъсната и си фанах маса допълнително, НО пак нищо.....

Редактирано от driftela_1990

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе мене ме няма в токовете, но на мен ми се беше случвало както карам и в движение губя ума и дума.После тръгвам да паля ама няма никой. Давам ток пали, покарам и изчезва като изгася. Та проблема ми беше, че има една букса на генератора където ми се вадеше, в движение като изгубя тоговете и да я закача също не искаше да пали /след като знаех от къде ми е проблема/ трябваше и даване на ток. . Виж, нищо не губиш

Редактирано от mEtaka

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бобината се оказа. Вързах друга бобина (от лада но.....) и на нея дава прекъсваща искра на свеща кат врътна, а на хондовата никаква, като бръкнах с пръст дори, едвам се осещаше тока. Друго, което още вчера ми напраи впечатление е , че като е на контакт и и барам захранващите букси не прехвърляше искра.Та въпроса, който ме вълнува е от кои друг модел хонда става бобина?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето виж Тук.От мотори Ф-серията ще ти стане.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой да може да ме ориентира за морги специализирани в хонда, примерно, където да потърся бобина, че нова ми се вижда солена цена(бош)

Редактирано от driftela_1990

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е как бре, в раздел продава части, отгоре има колкото искаш Авточасти втора употреба за Хонда. Има и тел номера

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Питах но нямат. А и се оказа, че нови не били толкова скъпи, просто са се опитали да ме измамат. В 07 е 39лв, а намерих и няква сингаурска 22лв, а не първоначалните 190 лв които ми искаха :Х

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...