driftela_1990 0 #1 Публикувано 11 Октомври, 2010 H23A2-2.3 16v От идеално работеща колата не иска да запали - не идва ток до свещите. След като свалих дистрибуторната капачка и палеца, на бобината където пише + и - не идва никакъв ток и на контакт, и като завъртя ( по точно като завъртя мултицета отчита 1В). Къде да търся проблема... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
n2o 59 #2 Отговорено 11 Октомври, 2010 Огледай капачката може да е от нея,миналата седмица правих 1 рекс същата работа,на свещите нямаше искра,колата нещеше да запали,смених капачката и всичко стана ок. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
driftela_1990 0 #3 Отговорено 11 Октомври, 2010 А не би ли трябвало дори и капачката да е пукната или много износена пак да си има ток на бобината като дам на контакт? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sound_master 11 #4 Отговорено 11 Октомври, 2010 А не би ли трябвало дори и капачката да е пукната или много износена пак да си има ток на бобината като дам на контакт?надали ти е от там прооблема, по-вероятно ще да е от някой кабел + или някъде няма /липсва/ маса... абе тва така да се гадае е много относителлно....щом казваш че вс. е било Ок. преди това... но поясни какво сте правили?какво е прехварллено от инсталацията и т.н... там каквото е по-важното Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
driftela_1990 0 #5 Отговорено 11 Октомври, 2010 Там е работата, че нищо не й е правено...от самосебиси без предистория. Някой дали може да услужи със схема на запалването? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
enigma 78 #6 Отговорено 11 Октомври, 2010 Не споменавате комутатор -защо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
driftela_1990 0 #7 Отговорено 11 Октомври, 2010 (Редактирано) Така направих следното, понеже не ми дава нищо на мултицета като допра едновременно + и - на бобината. Допрях - на акумулатора - и + на бобината и ми даде ток, НО като допрях + на акумулатора и - на бобината не даде ток. Реших че жицата на масата някъде е прекъсната и си фанах маса допълнително, НО пак нищо..... Редактирано 11 Октомври, 2010 от driftela_1990 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #8 Отговорено 11 Октомври, 2010 (Редактирано) Абе мене ме няма в токовете, но на мен ми се беше случвало както карам и в движение губя ума и дума.После тръгвам да паля ама няма никой. Давам ток пали, покарам и изчезва като изгася. Та проблема ми беше, че има една букса на генератора където ми се вадеше, в движение като изгубя тоговете и да я закача също не искаше да пали /след като знаех от къде ми е проблема/ трябваше и даване на ток. . Виж, нищо не губиш Редактирано 11 Октомври, 2010 от mEtaka Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
driftela_1990 0 #9 Отговорено 12 Октомври, 2010 Бобината се оказа. Вързах друга бобина (от лада но.....) и на нея дава прекъсваща искра на свеща кат врътна, а на хондовата никаква, като бръкнах с пръст дори, едвам се осещаше тока. Друго, което още вчера ми напраи впечатление е , че като е на контакт и и барам захранващите букси не прехвърляше искра.Та въпроса, който ме вълнува е от кои друг модел хонда става бобина? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #10 Отговорено 12 Октомври, 2010 Ето виж Тук.От мотори Ф-серията ще ти стане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
driftela_1990 0 #11 Отговорено 14 Октомври, 2010 (Редактирано) Някой да може да ме ориентира за морги специализирани в хонда, примерно, където да потърся бобина, че нова ми се вижда солена цена(бош) Редактирано 14 Октомври, 2010 от driftela_1990 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #12 Отговорено 15 Октомври, 2010 Е как бре, в раздел продава части, отгоре има колкото искаш Авточасти втора употреба за Хонда. Има и тел номера Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
driftela_1990 0 #13 Отговорено 15 Октомври, 2010 Питах но нямат. А и се оказа, че нови не били толкова скъпи, просто са се опитали да ме измамат. В 07 е 39лв, а намерих и няква сингаурска 22лв, а не първоначалните 190 лв които ми искаха :Х Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове