demon89 8 #1 Публикувано 11 Октомври, 2010 (Редактирано) Здравейте,преди няколко дни колата почна да губи антифриз(около 100тина грама на ден).Вчера се потъркалях под нея и видях,че проблемът идва от този чаркалък Мъркучът излиза от главата (под делкото) минава през това и влиза в купето(най-вероятно отива към радиаторчето на парното,но не съм сигурен).Някой може ли да ми каже какво е това,каква работа върши и подлежи ли на ремонт или директно трябва да се сменя.През него не минават никъкви други маркучи кабели и т.н. само този.Така като го гледам е съставено от две части и би трябвало между тях да има накъкво оплатнение или гарнитура която може да е заминала,но предпочитам първо да попитам преди да тръгна да го разглобявам.Пробвах и да затегна скобите ,но без ефект. Колата е Кончерто 94 хечбек. Предварително благодаря. Редактирано 11 Октомври, 2010 от demon89 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
keel 19 #2 Отговорено 11 Октомври, 2010 Там би трябвало да има клапан, който регулира топлата вода за парното, но трябва да е свързан с жило към ръчката за топло на таблото. Сигурно нещо е напасвано там на мястото на оригиналния клапан (а и скобите не са оригиналните на Хонда). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
demon89 8 #3 Отговорено 11 Октомври, 2010 НЯмам никаква идея,нето аз нито баща ми не сме правили някакви ремонти по парното до сега.Иначе някъкви предложения за отстраняването на проблема?? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
demon89 8 #4 Отговорено 11 Октомври, 2010 След повторно оглеждане на колата видях,че има едно жило свързано към тази част но малко над нея.Явно това е някакъв клапан понеже жилото освобождава и затваря при въртене на реголатора за температурата вътре в купето Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dima78 2 #5 Отговорено 11 Октомври, 2010 Kлапан е.. На мен ми заяжда точно по средата на врътката и се чудя кога ще го свалям и аз.. Провери доставя ли се като част и каква ли цифра е.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
demon89 8 #6 Отговорено 11 Октомври, 2010 при мен си се върти,и парното си е наред само дето от тоя клапан капе антифриз Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #7 Отговорено 11 Октомври, 2010 това е кранчето на парното. намери здраво от някоя морга или от форума и го смени просто. не знам дали се ремонтира.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
demon89 8 #8 Отговорено 11 Октомври, 2010 А някой знае ли дали съвпада с това на някой по-разпространен модел кола.Щото се съмнявам да намеря поморгите точно от кончерто. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #9 Отговорено 12 Октомври, 2010 И ква ще е разликата от сивик по това време .Има и кончерто на части в търговския отдел !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове