Jump to content
Radko

Превод на шофьорска книжка

Recommended Posts

Колеги, може да ми се наложи да замина за няколко месеца в UK. Мисля,че трябва да си направя превод на шофьорската книжка. Къде мога да го направя и колко струва?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Международна не ти ли върши работа?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами върши ми да! С БГ книжки ще си карам ли там без проблеми?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ти трябва превод или международна книжка. Можеш да караш с БГ книжка, докато е валидна. Виж ако искаш да работиш, като шофьор, английските работодатели предпочитат да имаш английска книжка. Но и това не трябва да те притеснява, смяната става за две седмици по пощата, не трябва да ходиш никъде.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, най-добре провери какво гласи тяхното законодатевлство по този въпрос. Тук, в БГ може да се кара с чужда книжка само ако книжката е международна (което е различно от превода на българската книжка). В противен случай чуждата книжка важи само месец от влизането на чужденеца, независимо каква валидност има. След това трябва да се изкара българска книжка. Имам сериозни подозрения, че и в Англия нещата са подобни. Предполагам ще намериш нужното инфо на страницата на българското посолство в Англия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Това е валиден документ за самоличност в европейския съюз. Не знам какво пак се опитват да кажат българските катаджиите, но тук свободно може да се кара с валидна книжка от европейския съюз. На англиските книжки след 2007 година има на всички езици от ЕС че това е шофьорска книжика. Включително и на български: "Свидетелство за управление на МПС". Ще се консултирам с познат който е в Англия и ще имам информация по този въпрос.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще повторя, за тези, които са чели през пост:

http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/Drive...ence/DG_4022556

Visitors(посетители): Ако притежаваш валидна книжка от Европейската Общност и идваш на посещение в ЮК, можеш да караш МПС от категорията, за която е валидна книжката ти.

Residents(жители, постоянно пребиваващи) : Валидна книжка, издадена от страни от ЕС/ЕЕА, ти позволява да караш в ГБ за определен период. Или можеш да смениш книжката си за английска.

Лек автомобил, мотоциклет:

* до 70 годишна възраст или до 3(три)години след като си станал жител, което от двете е по-дългия период. Това означава, че ако станеш Британски гражданин имаш право да караш три години след това с БГ книжка. Ако не ставаш Британец може да караш , докато станеш на 70.

Камион ( вкл.ТИР ), миниавтобус, автобус

* 45 годишна възраст или пет години ...

Al_Capone : "На англиските книжки след 2007 година има на всички езици от ЕС че това е шофьорска книжика. Включително и на български: "Свидетелство за управление на МПС"."

На английската ми книжка пише само и единствено на Английски "Driving Licence".

Това "Свидетелство за управление на МПС" е една голяааааааааааама грешка на DVLA, защото са го написали върху талона за регистрация, вместо правилното "Свидетелство за регистрация на МПС".

Надявам се да съм помогнал.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Колега на талоните за регистрация на колите нямам идея какво пише, но за книжката гаранитрам. 2008-ма една приятелка си смени книжката за английска и пише: "Свидетелство за управелние на МПС", както и на книжката на съпруга и. И двете са издавани 2008-ма година. + написи на останалите езици от ЕС.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оппа, грешката е моя, извинявам се. Е сега видях, къде го пише. Надписите на всички езици са с розов цвят ( като цялата книжка) и се явявят фон на другите надписи.Още един път - Извинявам се.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...