Jump to content
Restless

Обслужване на Акорд 7ген?

Recommended Posts

Един колега почти си купи Акорд 2005-а (за около 13-14К от Горубляне), но се отказа, защото негов познат майстор(работещ само немски коли) го уплаши, веднъж че части има само от Бултрако (там си знаем как са цените), веднъж едно начално обслужване е доста над 1000лв :) Някой да даде информация от първа ръка?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Засега ( 4г. 120 000 км.) не ми се е налагало да купувам части, само консумативи.Миналата седмица сменях двигателно масло, масло на скоростната кутия, горивен филтър и свещи.Всичко това с труда струваше около 600 лв.Уточнявам, че двигателното масло се сменя на 20 000 км. а другите неща на 120 000.Въздушен и поленов филтър са съответно около 60 и 90 лв оригинални.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:) стига бе човек 600 лв. Ако е в гаранция все още е разбираемо ,но ако не е си е живо прахосване.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цените са точно тези. А не виждам кое е прахосничество,след като просто маслото е скъпо.И друга марка да е,ако отговаря на изискванията на Хонда,пак ще е скъпо.А като сложиш друго и после почнат проблеми,недей да плюеш марката :hondarulez:Въздушен филтър 60лв,малсен 30лв.,филтър купе и той към 60лв.Горивният е 90,но го дават през смяна на масло.Друг консуматив е ремъка с ролките към водната помпа (на 100к),всичко на хонда излиза около 400лв.Предни дискове комплект оригинални 800лв.,предни накладки оригинални около 280лв.,маншон преден оригинален 140лв ,това е което се сещам.Части има доста,не само от Хонда.Колегата ms_auto може да ти даде доста инфо :) Тъй че алтернативи има.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като изключим двигателното масло остават около 450 лв за 120 000 км, кое му е многото???.Обичам да си подържам колите с оригинални части и консумативи и може би затова те ми се отблагодаряват с вярна и безаварийна служба. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акорд дизел комби : за 2 години и 70 000 км съм сменял само консумативи , като днеска смених предни биалетки и не успях да стигна до тампоните ...

- Масло 6х30 лв + 1х36 лв от Бултрако , от масло ви съветвам да не спестявате - спестих и не съм очарован от Мотул :) а в Бултрако като ви сменят те маслото ви го таксуват по 30 лв :D

- Маслен филтър - от магазин Самурай 15 лв , в Бултрако Пловдив 30-40 лв

- Въздушен филтър - от магазин Самурай 30 лв

- Накладки предни - от магазин Самурай 80 лв Кашияма

- Задни накладки - от магазин Самурай 40 лв някви европейски

- Горивен филтър - от Бултрако 90 лв - от Самурай 60 лв - от Евро 07 към 30 лв !!!( филтъра от Бултрако е Бош и го дават и за VW :D ) след време ще ви кажа дали този от Евро 07 си заслужава , мейд ин Итали е , а на Бош в Испания :D

- Антифриз - 5 литра = 57 лв от Бултрако

- Спирачна течност - 4х250ml Мобил от Бултрако 14лв/1л

- Тампони стабилизиращи щанги - Бултрако 18 лв , Самурай 16 лв ( има малка разлика между предни и задни )

- Биалетки предни - Бултрако 140+ лв/ 1 бр. ; Самурай 80 лв / 1бр. ; Евро 07 40 лв /1бр. японски на 555 ( в черно щото е марка :D )

- Задни биалетки - Бултрако 180+ лв ; Самурай 110 лв , в Евро 07 вече не съм питал , още им е рано :D

- Гумите ги хаби по-бързо дизеловия Акорд ;) заради въртящия момент предполагам

Общо взето цената на труда качва доста цените в Бултрако :D ако можех да им плащам , нямаше никъде другаде да я вода :D Мисля , че е към 40 лв на час , смяна на спирачна течност и тази в съединителя = 2 часа , масло = половин час , горивен филтър = 2 часа и т.н.

Това , което мога да те посъветвам е да я покарате задължително колата , колега от Форум , който искаше Акорд си купи от Горубляне , но без да я кара и в последствие разбира , че не му работи скоростомера и нещо друго , защото са му сваляли таблото , за да върнат километрите .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...