nonamed 50 #1 Публикувано 12 Септември, 2010 (Редактирано) Опитвам се да закача на моята машина PM6 от CN2 към лаптопа (HP6130us с ХР), обаче нямам RS232. ОК, закачих конвертор RS-USB, и опитах да даталогвам с ЕКУ Контрол - програмката намира порта, свъзва се, обаче данни не текат никакви. Опитах с друг кабел - същото, опитах да разменя Рх и Тх - нищо, стартирам даталогването, но не тече никаква информация.Пробвах да разменя портовете на лаптопа - и се оказа, че ТурбоЕдит и ЕКУ Контрол-ът ми даталогва от всички портове, различни от USB (включително от инфраред, задавах му да чете oт празен порт, на екрана тече лог файл, празен, но тече), през USB не ще и не ще.Хелп плииз от запознатите - вероятно е някаква тъпа дреболия, която изпускам. Като задам да даталогва USB въобще не тръгва на екран лог-файл - незвисимо дали имам свързан кабел или не. Кабелът, които ползвам, е от Нокиа (DKU-5 с PL2303, работи, причината определено не е в него)... Редактирано 12 Септември, 2010 от nonamed Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #2 Отговорено 12 Септември, 2010 (Редактирано) Кабелът, които ползвам, е от Нокиа (DKU-5 с PL2303, работи, причината определено не е в него)... Да се хванем пак на бас че е от него Мери ли го на колко волта работи ? (в нета недей гледа какво пишат ! ) Редактирано 12 Септември, 2010 от teror1sta Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nonamed 50 #3 Отговорено 13 Септември, 2010 На 3.3 Да го подкарам на 5 - 5в на 4-ти пин на ПЛ-а? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #4 Отговорено 13 Септември, 2010 (Редактирано) Оп, кой пак изкара една бира Трябва ти кабел дето работи на 5 волта! И аз бях си взел ДКУ5, бях се филмирал, добре че проверих на колко волта е. След това си взех една платчица сериен към юсб дето на нея има джъмпер 3в/5в и проблема се реши. Това че тези платчици не са от най-евтините. Редактирано 13 Септември, 2010 от teror1sta Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lelemale13 47 #5 Отговорено 13 Септември, 2010 Ако ти трябва за малко кабел или да пробваш с друг ела до овча купел 2 имам преход усб към сериен и после платка правена от мен( с MAX някаква инегралка) с нея се свързвам с ламбда контрола. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nonamed 50 #6 Отговорено 13 Септември, 2010 Теро, я дай координати на ЛС откъде е платчицата бре че по главата ми ходят вече 3-5 волта от ухо до ухо, вчера се утепах с тоя кабел @Ioan, мерси - идеята обаче е да закова с пирони лаптопа за седалката, докато не почна да завивам с тъч-пада и мишката, така че ще мъча траен вариант ("Баце, джойстик ли закачваш" - пита вчера един квартален тунер) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Marcus 76 #7 Отговорено 13 Септември, 2010 Стига бе и аз търсех такъв кабел от Нокия. Явно с лесния вариант няма да стане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #8 Отговорено 13 Септември, 2010 Ами имам един някъде (ако не е в коша) мога да ти го подаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Marcus 76 #9 Отговорено 14 Септември, 2010 Еее мноо си далече, ще поръчам един от ибей да пробвам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nonamed 50 #10 Отговорено 15 Септември, 2010 С ДКУ-то не става ...ебаси ментака, вчера срязах куплунга, вътре се мъдри такова китайче, че нищо не става от него, нищо общо с ПЛ2303 и оригинала на Профилик.Вчера поръчах една платчица и аз, да видим какво ще стане като дойде, иначе ако Терориста си поиска всите бири, дето му се полагат, ще тряа да се открива нова фабрика май Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #11 Отговорено 15 Септември, 2010 (Редактирано) причината определено не е в него Аз не мога да изпия толкова бира, споко Добре че си намерил платчицата, че не мога да прочета на моята какво пише на чипа, а той общо взето е най-важната част. Ако нещо не е такава тая дето си я намерил, пиши да се мъча пак . Редактирано 15 Септември, 2010 от teror1sta Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nonamed 50 #12 Отговорено 23 Септември, 2010 (Редактирано) ...а ето какво става когато на компа се каже, че колата е с 200 кила повече :) Някой с ВТИ ще ми излезе ли насреща??? ...иначе новата платчица с FT232 даталогва перфектно. Редактирано 23 Септември, 2010 от nonamed Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #13 Отговорено 23 Септември, 2010 (Редактирано) А, за такава платчица говорех nonamed, не знам къде съм дянал моите скрийншоти да видиш за какво става дума. Бях около 1000 коня Абе тоя ИАТ да не се епобъркал нещо ?? Кви са тея 118 градуса ? Да не си го оставил на фаренхайд Редактирано 23 Септември, 2010 от teror1sta Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nonamed 50 #14 Отговорено 23 Септември, 2010 Аз като ги докарам до 1000, ще постна в Дино-графики... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nonamed 50 #15 Отговорено 23 Септември, 2010 Фахрнефхайфт Целзий за нищо го нямат у Бре-то Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове