Jump to content
Данчо

Мултифункционално устройство 3/4 в 1

Recommended Posts

Дано този път темата не ми изчезне, че се нуждая от помощ.Първо, какво мислите за такива машини втора употреба.Второ искам да ме посъветвате за нова.Изискванията:Нямам претенции от към бързина.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ПЕЧАТА И ЦВЕТНО.Искам да е икономична от към консумативи и да е здрава.Факса е пожелателен.Към кои марки да се ориентирам, от кои да бягам и очаквам съвети за конкретно устройство.Поздрави и благодаря за вниманието

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека не е НР-VIVERA или по друг начин казано HP photosmart C5180 all-in-One. Много добро устройство, но много скъпи консумативи.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както преди време писах, аз съм за цветно лазерно мултифункционално устройство. По-скъп е консуматива, но пък издържа за много повече копия и реално става по-евтино. Кофтито е, че когато се зима нов е 2-3 пути цената на мастило и пак издържа за 4 пъти повече копия. 2-ро предимство на лазерните, не засъхва мастилото, ако се втвърди на мастилено струен, трябва да го смениш с нов консуматив, а това може да се случи, ако не се ползва 1-2 месеца например. Но са по скъпи и като цена лазерните. Сам решаваш колега, аз ако търся нещо за домашни условия и няма да го ползвам всеки ден, а 4-5 пъти в месеца бих си зел лазерен. За марка, както и при колите доста пъти е и до късмет. Всеки, който се е опарил от една марка няма да я препоръча, всеки който му е работила същата 3-4 години без проблем ще е за нея.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Данчо, точно от консумативите започни. Отиди в близкия магазин и попитай на кои от големите производители продават евтини заместители. И купи това, което може да ползва въпросните касети. Това е първият вариант.Вторият е купи каквото ти изнася, а после някой ще ти го пълни. Когато имах мастилак преди време, имаше един ентусиаст с фирма за пълнене на касети. За цветна глава 57 ми взимаше 8 лева. За черна 58 на НР - 3 лева :D Пълненето също не е безкрайно. Тампонът вътре се раздува и всяко пълнене всъщност е по-малко от предното. Накрая просто хвърляш и купуваш нови глави. Получава се така, че две нови главици струват колкото цялото устройство... :D Какво да правиш - политика. С НР наистина е трудно и аз тази марка отдавна съм я игнорирал. Но мултифункционални устройства не мога да ти препоръчам по простата причина, че имах едно и то отдавна е история. Провери какво имат Xerox. Мисля, че ще си харесаш нещо.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам за вас колеги , но фирмата ни винаги е ползвала HP и нямме никаква грижа за нищо :D Първия черно/бял лазерен принтер беше 4P , до преди 4 години си работеше идеално , но оптиката се скапа ... След това си купихме най-елементарните 1020 и М1005( скенер , копир , принтер ) като скенера го дават черно бял само , но аз си сканирам цветни картинки като стой та гледай :D Пълнене на касета ми струва 30 лв , оригинална 120 - не ти препоръчвам да взимаш фалшива ;) Може би не принтираме толкова , но 1 касета на година си отива ;) Преди година искахме да си купим и същото мулти устройство на HP с факс , но цената от 700 лв ни спря , а и не сме умряли без него - просто си е каприз да имаш понякога да си разпечаташ цветно ;) Ако ще го използваш постоянно - задължително вземи лазерен принтер ;) ако ли не , мастилено-струен също върши работа ;) Имахме и един такъв , вече е на 10+години , не беше работил към 3-4 години , прашасваше , преди 1 месец го саживих и си работи безотказно , но само черно/бяло - не ми се дават пари за цветно мастило , което така или иначе свършва бързо ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би трябва да кажеш колко пари ти се дават и колко ще го ползваш. За офис НР, Xerox, Canon, лазерни, за домашно по 5 листа на ден някой евтин Brother. Да знаеш, че не всички касети на Ксерокс се рециклират, та преди да купиш нещо провери по гугъл. И по-скоро някой по-стар модел търси. Аз лично съм за някакво НР - ОК са, и не са скъпи.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...