Ivo Myankov 64 #1 Публикувано 22 Август, 2010 Знам ще кажете, че K&N или някоя друга скъпа марка са доказани и т.н., но все пакфилтър 1Филтър 2Харесах си тези 2та. Като цена и на всеки е околоо 50$ с доставката което е значително по-приемливо и се надявам не е боклук като илиенски филтър за 10лв.характеристики на единия ( близки като на 2рия):3" ID with clampRe-washable and re-useable (easy to disassemble)External diameter : 5 1/4"Някой може ли да даде компетентно мнение за тези филтри. Струват ли си, пропускат ли боклуци, как се чистят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tihony 4 #2 Отговорено 22 Август, 2010 На мен лично ми харесва втория - класически вид (лично мнение). Като впечатление - карал съм с евтин вариант, може и да е внушение, но мощността се покачи много малко - почти незначително + увеличен разход (също незначителен) . Всичко това е придружено със специфичен приятен звук. За пропускане на боклуци зависи от материята (като го погледнеш на слънце - ще разбереш за плътността) ще забележиш, че е по рядка от където идва притока на повече въздух - съответно може и да влезе някоя по-голяма "прашинка" Дано да съм го обяснил добре, ако не питай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Palko 54 #3 Отговорено 22 Август, 2010 На мен лично ми харесва втория - класически вид (лично мнение). Като впечатление - карал съм с евтин вариант, може и да е внушение, но мощността се покачи много малко - почти незначително + увеличен разход (също незначителен) . Всичко това е придружено със специфичен приятен звук. За пропускане на боклуци зависи от материята (като го погледнеш на слънце - ще разбереш за плътността) ще забележиш, че е по рядка от където идва притока на повече въздух - съответно може и да влезе някоя по-голяма "прашинка" Дано да съм го обяснил добре, ако не питай Аз в момента съм с такъв филтър от 15лв. За разхох и мощност не съм усетил разлика, но да, звука е по спортен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivo Myankov 64 #4 Отговорено 22 Август, 2010 И все пак тези същата работа ли си като тези за 10-15лв или ще са по-добри.А и уж тези могат да се мият. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Palko 54 #5 Отговорено 22 Август, 2010 На мен "филтър 2" ми харесва повече. Според мен са по-добре от пазарните по 10-15лв Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
R-Racing 86 #6 Отговорено 22 Август, 2010 (Редактирано) Така на вид по нищо не се различават от тези по 10 лв... освен че "пише" че могат да се чистят те и от 10 лева се чистят има различни модели от по 10 лева едни много тънки(червени хартиени) и едни сравнително по дебелички материяла им е нещо като плат ли е кво е ама не е хартиен като тези червените ... само да не се окаже че са същите като по 10 лева ама да си им платил 50..Според мен като докато не го видиш на живо да се увериш недей рискува щото може да се окаже супер долнопробно менте само снимката да му е лачена .... и после да те е яд..лично бих заложил повече на RACTIVEДаже още по добре INJENAEM Редактирано 22 Август, 2010 от R-Racing Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #7 Отговорено 22 Август, 2010 (Редактирано) Аз мога да ти предложа това: http://a.imageshack.us/img841/9836/dsc00883v.jpg Филтрацията му не е много добра, обаче за сметка на това няма никакви резонанси във високите обороти за разлика от повечето (най-вече тези от 15 лв). Това дето "звучал добре" един филтър ... зависи каква ти е целта на занятието: дали звук или подобрение . Ако искаш звук тея от 15 лв са перфектни. Във високите правят такива резонанси(то направо пращи), че се чуват от километри, това че не ти върви колата не е от значение (важно е да се чува че си със спортен филтър) тоя дето ти го предлагам е от порядъка на 35 лв. Тези дето R-Racing ти ги предлага сигурно и те са читави. Най - добрия вариант е да ги видиш на живо за какво става дума. Редактирано 22 Август, 2010 от teror1sta Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest necentrovaniq #8 Отговорено 22 Август, 2010 Добре,а как се почистват тия филтри.Знам,че едни вървят с няква смаска,други само с вода....Имат ли вариант"куче марките" за чистене? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
R-Racing 86 #9 Отговорено 22 Август, 2010 (Редактирано) Има специален препарат за почистване на филтри ( такъв който няма да повреди материята) ... смаската е просто за един вид по-добро филтриране .. аз лично предпочитам сухите"Имат ли вариант"куче марките" за чистене? "еми как да няма .. претупваш го 2,3 пъти в калника да падне боклука малко с влажна мека четчица и си готов Редактирано 22 Август, 2010 от R-Racing Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
edikoisi 165 #10 Отговорено 22 Август, 2010 скоро имахме клиент с филтър номер 2 тая средната капачка беше в 4ти цилиндър...... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PARADOX_sf 126 #11 Отговорено 22 Август, 2010 (Редактирано) Е кво от тва, д15-ките са ефтини, а филтъра е по-лъскав Пък и няма гаранция, че ще ходи в цлиндрите. Ващо е било малшанс. Редактирано 22 Август, 2010 от PARADOX_sf Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
saaron 36 #12 Отговорено 23 Август, 2010 Айде стига с тия спортни филтри ....леле всяка 2-ра тема е спортен филтър защо ,как ,колко и дали ?Ако ползваш търсачката в форума ще ти излезнат толкова теми за спортен филтър колега ,че докато смогнеш да ги изчетеш всичките тия въпросните дето си ги харесал ще са вече "стари" и "неефективни".Админите аре затворете я тази тема ,че ще повърна вече ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivo Koynov 12 #13 Отговорено 27 Август, 2010 (Редактирано) Аз пък не мога да разбера - как ги сравнявате тея филтри от неизвстни производители по някакви картинки само??? ..Аре да е някакъв детайл свързан само с оптичния тунинг - ОК, ама т'ва е въздушен филтър бе ебаси - през това нещо ви "диша" двигателя! Редактирано 27 Август, 2010 от 100NX Golf Destroyer Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mihail4o_ 3 #14 Отговорено 27 Август, 2010 Той двигателя може и да диша без филтър, сеш се Всички спортни филтри могат да се чистят, ама тея по-евтинките е въпрос на време само да се накъса плата или пък ако вземете да го измиете със вода почва да ръждясва Защо не си вземеш оригинален на K&N? Голяма фирма с водещи позиции на пазара, чиито филтри се монтират на някои автомобили фабрично от завода. Ако ще слагаш филтър поне си го изолирай да не ти смуче топъл въздух от двигателя... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivo Myankov 64 #15 Отговорено 28 Август, 2010 Един от колегите тук ми предлага филтърче JR. Някакви коментари на хора които са запознати.И това, че питам тука за въздушен филтър защо веднага скачате и бъзикате. Никой не е казал, че това е единственото нещо което ще се сменя по колата, нито че очаквам чудеса! Просто имам конкретно запитване и се придържам към темата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #16 Отговорено 28 Август, 2010 (Редактирано) Ползвах такъв около година, и като цяло останах доволен. Отрази се пряко и положително на разхода на гориво, ако обаче се кара по пестеливия начин (просто дросела няма нужда да се отваря толкова, колкото със стандартен, за да се движи колата по абсолютно същия начин ) За звука и шума с него няма да коментирам... супер приятно звучене в диапазона обороти, но все пак има разлика на какъв двигател се сложи, и с какъв всмукателен тракт е той. Реално филтъра добави един също приятен и специфичен шум от засмукването, а и от връщането на газта, но най-основния звук си идва от мотора Но стига излишни подробности, с които сигурно си запознат. Просто ми остави впечатление на нормален и качествен, но обслужваем филтър - винаги имах спрей в багажника, който беше специален за обслужваеми спортни филтри, но като цяло това е пренебрежим недостатък. За цената си е добър според мен, а и по стените на тръбата нямаше натрупан прах във вренето, за което най-вече съдя, че не съм ползвал голям боклук. Предпочитам Апекси по различни причини, но и не останах недоволен от JR ако се потдържа редовно Редактирано 28 Август, 2010 от pamo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове