M3D 0 #1 Публикувано 22 Юли, 2010 (Редактирано) Здравейте хондаджии,сравнително нов притежател съм на CIVIC 6 GEN. и от както имам автомобила светлините за парното, там където са плъзгачите и степените-не светят.Честно казано изобщо незнам дали трябва да свети тази част от таблото за това и пиша понеже не видях конкретно такава тема във форума.Въпроса ми има ли светлини там и ако при мен са изгорели как да ги подменя ? Благодаря предварително! Редактирано 22 Юли, 2010 от M3D Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tiankata 7 #2 Отговорено 22 Юли, 2010 (Редактирано) здравей колега, честито за колата. има светелени, трябва да свети, явно ти са изгорели диодите. Редактирано 22 Юли, 2010 от tiankata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
men4e 0 #3 Отговорено 22 Юли, 2010 Или някой бушон, нявярвам да изгоряд всички диоди щото те не са 1 или 2. А ако греша и са те не се колебай да ги замениш с диодна лента. Прегледай тези теми http://forums.hondabg.com/index.php?showto...%BD%D1%82%D0%B0 и http://forums.hondabg.com/index.php?showto...%BD%D1%82%D0%B0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikolay Kozloduy 6 #4 Отговорено 23 Юли, 2010 Не са диоди, ами обикновени крушчици от ония дето немат намиране Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
M3D 0 #5 Отговорено 23 Юли, 2010 Благодаря на всички,които се отзоваха,ама не разбрах това със светодиодната лента как точно става?Трябва ли да се обърна към сервиз или с прости познания ще се справя и аз? Дайте малко повече конкретика и ако може за тази част от таблото на Сивик 6, не от километража Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
men4e 0 #6 Отговорено 23 Юли, 2010 Ма ти още ли не си оправи светлините? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AuruMoon 14 #7 Отговорено 23 Юли, 2010 Ма ти още ли не си оправи светлините?Kолегата пита за светлината за парното. Колега аз съм с 5та, свалих си го, разглобих го и замених крушките с по 1 диод, само че трябва и по един резистор да вържеш, за бял диод мисля че е около 800 ома резитора. Не знам как се сваля наа 6та но не мисля, че е чак толкова трудно, ако не искаш диод, сваляш, виждаш крушките и отиваш до някоя бензиностанция да си ги купиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
men4e 0 #8 Отговорено 23 Юли, 2010 Знам че става въпрос за тея светлини и точно за тях попитах, щото като видях темата повдигната от автора и предположих, че е написал, че си е оправил проблема и какъв е бил той.Незнам точно колко бяха крушките, но пак казвам според мен немогат ей така да изгорят всичките.За диодната лента прочети пак темите и ще схванеш, ако ли не пиши ми на скайпа или на този на колегата hondakio.Колеги дайте и вие едно мнение по въпроса, та да му светне на човека колицата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #9 Отговорено 23 Юли, 2010 (Редактирано) Благодаря на всички,които се отзоваха,ама не разбрах това със светодиодната лента как точно става? Трябва ли да се обърна към сервиз или с прости познания ще се справя и аз? Дайте малко повече конкретика и ако може за тази част от таблото на Сивик 6, не от километража Светодиодната лента е лесно и практично решение. Имаш да изведеш два проводника от едно от гнездата за крушките, или директно от платката, да спазиш поляритета, и ...светва. Само дето лично не ми допада нарядко разположените диоди, зради тъмните участъци, които се получават, но ако диодите са дифузен тип е по-добре. Другото е, че вече има ленти с диоди с много миликандели (висок интензитет) и не е много приятно светлината да ти се "набива" докато караш през ноща. Това важи и за таблото с другите уреди. Таблата според мен не е нужно да светят като коледна елха, а с мек и приятен интензитет, който не ти грабва вниманието нощем. Разбира се подлежи на корекция, като се сменят SMD резисторите на лентата, и да се докара подходящия интензитет, но там наистина опира до някакви познания, и ако ти се вижда сложно най-безболезнено е намиране на нови лампички, ако естествено в тях е причината да нямаш осветление. п.п. Не мога да помогна конкретно, особено с демонтаж/монтаж на таблото, понеже с шеста генерация нямам опит, но нещата са сходни като се замисли човек.. Редактирано 23 Юли, 2010 от pamo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
men4e 0 #10 Отговорено 23 Юли, 2010 Не съм разглабял 6та чпонка ама съм сигурен, че човека ще се справи.Няма ли обаче кой да му даде схема с бушоните да си ги прегледа преди да си разваля таблото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #11 Отговорено 23 Юли, 2010 (Редактирано) Дори и без конкретна схема не отнема много време да се проверят всички, не са чак толкова много А и на капачето има някакви бегли означения. Редактирано 23 Юли, 2010 от pamo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
M3D 0 #12 Отговорено 24 Юли, 2010 o.k. ясно днес ще действам по таблото и ще пиша за крайния резултат Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
M3D 0 #13 Отговорено 24 Юли, 2010 Не мога да сваля таблото,ако някой има опит в свалянето на табло на сивик 6 ген да сподели Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jimmy 0 #14 Отговорено 24 Юли, 2010 Колега, малко е трудно свалянето на таблото, има едни винтове зад бутоните за аварийни и за отопление на задното стъкло. Т.е. първо трябва да свалиш тези бутони и да развиеш винтовете. При мен също не светят и ще трябва и аз да го правя това нещо. Най-добре виж в менюъла точно как е захванато таблото преди да му даваш много зор, защото се чупи лесно и после не е приятно. Поздрави и успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
baljy 2 #15 Отговорено 27 Юли, 2010 защо първо не провериш бушончето което е за тази част от таблото вероятността да изгорят всички лапички в един и същ момент е нищожна перката на парното върти ли и с ел огледала ли си защото май всички тези неща са с един предпазител успех и от мен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
men4e 0 #16 Отговорено 27 Юли, 2010 Аз всеки път пиша за тоя бушон ама незнам колегата провери ли го най-накрая. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове