Jump to content
movx2000

стъкло на предна лява врата с голям луфт

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

здравейте колеги,на моята англичанка сивик, от известно време стъклото на шофьорската врата взе да излиза напред от задния жлеб при вдигане. свалях кората, свалях стъклото, опитах се да наместя металния жлеб от предната страна да е максимално назад, стегнах, сложих му гумата всичко както си трябва, но въпреки това пак остава някакъв луфт, достатъчен за да се измества стъклото. сега отива малко напред и после като стигне крайно горно положение се намества назад, като при това прищипва гумата на задни жлеб.направо пощурях, не виждам откъде може да се вземе този луфт, всичко си е оригинално, няма деформации на вратата.някой имал ли е такъв проблем и ако е намерил решение, нека каже, ще съм благодарен.П.С. Пропуснах да кажа, че стъклото се вдига с моторче, или както му казват ел. стъкло. :cool:

Редактирано от мишо

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, ползвай търсачката, темата е дискутирана, даже съм слагал чертежи коя втулка точно се разхлабва и какво трябва да се направи.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мда, видях горе-долу за какво става въпрос. Сега пак ще сваля кората и ще видя при мен точно какво се е случило. Предния път като свалих кората, не забелязах луфтове, а само регулирах водещата шейна, и макар че имаше някакъв ефект, явно не е достатъчно. Дори предната шейна да се прибере максимално назад в горния край, стъклото пак има много голям луфт, и явно самия механизъм го бута повече напред при качването нагоре. Вероятно заради тази втулка за която говориш. Много досаден проблем ще се окаже, ако трябва да търся стругар или трябва нещо да се заварява.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...