Dragomirov 10 #1 Публикувано 10 Юни, 2010 Здравейте колеги. Имам едно въпросче относно ел. огледала ПРИБИРАЩИ се. Смених обикновените ми ел. огледала с такива прибиращи се пак от Прелюд, но имаше несъответствие с кабелите сигурно заради допълнителното копче за прибирането. Говорил съм в едно сервизче за автоаларми да ми ги свържат, но там ми казаха че можело да не стане ... понеже първите ми не били прибиращи и не се знаело дали няма някакъв отделен модул по електрониката дето да управлява въпросната функция И това ми е въпроса всъщност ... има ли такъв модул ( който аз може да нямам ) или се опитват да ми вземат повече пари ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fiend 89 #2 Отговорено 10 Юни, 2010 (Редактирано) За 5-та генерация има нещо като реле, предполагам и за 4-та ще има. Намерих и за 4-та! http://cgi.ebay.com/ebaymotors/JDM-BB1-BB4...sQ5fAccessories Редактирано 10 Юни, 2010 от Fiend Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
paRADOx 1011 #3 Отговорено 10 Юни, 2010 Аз направих същата трансформация на моя Прелюд. Да, има допълнителен модул за тези автоматично прибиращи се огледала, но при мен го направиха без този модул, и всичко си работи на "6". Мога да ти дам координати на мястото, ако живееш в София. Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ManiaK 390 #4 Отговорено 10 Юни, 2010 всъщност този модул който командва прибирането е едно обикновенно реле подобно на релетата които командват вдигането и свалянето на прозорците (подава 12волта и при натоварване на моторчето (когато огледалото стигне до края) спира подаването на напрежение)! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragomirov 10 #5 Отговорено 10 Юни, 2010 Аз направих същата трансформация на моя Прелюд. Да, има допълнителен модул за тези автоматично прибиращи се огледала, но при мен го направиха без този модул, и всичко си работи на "6". Мога да ти дам координати на мястото, ако живееш в София. Поздрави!Колега, а как са ти го направили без тоя модул ? Друго реле ли са сложили ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragomirov 10 #6 Отговорено 10 Юни, 2010 всъщност този модул който командва прибирането е едно обикновенно реле подобно на релетата които командват вдигането и свалянето на прозорците (подава 12волта и при натоварване на моторчето (когато огледалото стигне до края) спира подаването на напрежение)! Колега, според теб ще може ли да се монтира друго реле, защото явно нямам, а не съм се сетил и да питам момчето дето ми ги продаде, а явно и той не се е сетил да ми го даде Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
paRADOx 1011 #7 Отговорено 11 Юни, 2010 @'ManiaK' - точно така @'Dragomirov' - при мен не е с оригиналния модул, а е направено с homemade реле, което изпълнява същите функции като оригиналното реле, както описа по-горе 'ManiaK' Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1561 #8 Отговорено 11 Юни, 2010 Извинявам се, че ще ползвам темата.Има ли възможност да се добави една екстра към оригиналните ел.прибиращи се огледала - като дам на контакт да се отварят и като изкл.контакта да се прибират? В същото време да се запази и командването с бутона? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
paRADOx 1011 #9 Отговорено 11 Юни, 2010 Извинявам се, че ще ползвам темата.Има ли възможност да се добави една екстра към оригиналните ел.прибиращи се огледала - като дам на контакт да се отварят и като изкл.контакта да се прибират? В същото време да се запази и командването с бутона?Разбира се че има вариант. При мен например какво се случва:Натискам бутона на дистанционното за алармата:1.Залючват се вратите2.Прибират се прозорците3.Прибират се огледалата4.Прибира се антената на радиото5.Спира аудио системата6.Включва се аларматаНатискам повторно бутона на дистанционното:И всичко се случва отново, но в обратен ред Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1561 #10 Отговорено 11 Юни, 2010 Проблемът е, че съм без дистанционно и аларма. Само централно с ключа и допълнително монтиран имобилайзер, от тези дето са като мемори стик. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragomirov 10 #11 Отговорено 11 Юни, 2010 Разбира се че има вариант. При мен например какво се случва:Натискам бутона на дистанционното за алармата:1.Залючват се вратите2.Прибират се прозорците3.Прибират се огледалата4.Прибира се антената на радиото5.Спира аудио системата6.Включва се аларматаНатискам повторно бутона на дистанционното:И всичко се случва отново, но в обратен ред ;) Колега колко пари ти струва това реле и колко пари ти взеха за връзването и ако може да ме свържеш с тези хора ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragomirov 10 #12 Отговорено 14 Септември, 2010 Колеги пак подкарвам темата на ново ... Интересува ме къде точно в купето се намира тоя модул за управление на огледалата ( да се прибират и отварят ). Налага се да си търся. За оригиналния модул питам. Тези неща дето си ги пишем с какво да го заместим не са точно така, но това могат да го обяснят жичкаджиите няма смисал да разтягам тука. Та да знам къде да го търся по купетата , че ще падне търсене ... не знам кой ще се навие да си даде само модула без огледалата ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policaja 16 #13 Отговорено 14 Септември, 2010 в една от вратите е модула за управление на огледалата,а в другата-модула за централното заключване,при теб работата отива като на paRADOxa,защото няма да намериш само оригинален модул Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ManiaK 390 #14 Отговорено 17 Септември, 2010 ...къде точно в купето се намира тоя модул за управление на огледалата...Ето това представлява оригиналния модул: Модула се намира под кората на вратата: а ето ти и схемата на свързване на модула: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове