Jump to content

Recommended Posts

Здравейте, колеги.

Имам няколко въпроса отностно генерацията на хондата ми. Колата е с цяла MUGEN Exhaust система. Колектори, спортен катализатор, тръби и крайни гърнета. Хондата е минала всички тестове, за да бъде изпускателната система съобразена с всички норми в Англия.

Истината е, че тази генерация постига желания ефект за отпушване на двигателя, но на мен не ми доставя пълно удоволствие от карането и смятам да я пипнем малко, че да взема да се чуе както си трябва.

Въпроса ми е кое по-точно да отстраним от генерацията, спортният катализатор ( да го заменим с хубав резонатор ) или средното гърне.

И за да добиете по-ясна представа за какво ви говоря, ще приложа две снимки на колектора+катализатора и друга снимка на самата генерация + средното гърне.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ето и клипче, с което сами да прецените какъв е звука на колата в момента

Искам да ми препоръчате майстор oт гр.София !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Недей разваля хубавата система хората цял живот мечтаят за такъв звук

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не виждам какво не ти харесва, може би ти е силна музиката в колата. Просто не я пускай, но не пипай генерацията освен ако нямаш излишни пари.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип си е добре, но имам нужда от още звук !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега ... скучен ли ти е живота ?? ... аз лично не намирам грам забележка в звука !! Качеството на изработката няма да го коментирам !! Ама ако искаш да ти дам едно Ибейско правопоточно гърне за едно от твоите ... :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки, който си прави изпускателна система, включително и аз, би искал подобен на твоя резултат - бас в ниските, изчистване и лек крясък във високите, аз съм на същото мнение като на колегите, не разваляй перфектната система!Бъди сигурен че в Муген си разбират от работата :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Колеги не го нападайте още в началото. На това клипче което е пуснал грам не се разбира колко е тиха колата. Почти не се чува генерацията....силата се приближава до тази на стоков автомобил. Колегата не иска да променя специфичния звук на гърнетата, а просто да се чуват повече. За това ви пита проходното гърне ли да отпадне или катализатора, който според мен е спортен и не от него колата е тиха.П.С. забележете на клипчето се чува двигателя, при положение че камерата е до гърнетата...

Редактирано от rockDrive

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сложи си права тръба вместо катализатора ще стане още по шумна :rolleyes: а звука като цяло идва от краините гърнета.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях готов да на пиша нещо което нямаше да се хареса :rolleyes::cool::) ,само колега помисли малко ..... бръмчаща кола не значи че е и вървяща ,а при положение че генерацията е най -истинската възможна .....няма коментар

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Естествено всеки си шета на акъла - не искам да си налагам мнението, но няма смисъл колата ти да е шумна. Казвам ти го, защото моята Е шумна и съм абонат на катаджиите, от поне 50 метра се приготвят да ме спрат, някак си ме виждат измежду колите :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега хич не ми пука дали колата е вървяща или пък какво мислят хората за нея. Аз казвам, че искам да ми е шумна колата, защото на мен така ми доставя по-голямо удоволствие. Мисля че това е най-важно какво на мен ми харесва. Аз исках съвет от вас, кое да премахна от генерация, за да стане по-шумна колата, а не упреци за това мое решение. Все пак всеки сам си преценя според желанията. Благодаря ! Ще действам сам... Само пример.... ето така искам да се чува http://www.youtube.com/watch?v=ZsixZP9R1Pg Може да й слагате катинара на тази тема !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сложи и една ecutout система и така ще имаш най-доброто и от 2та свята - като ти е кеф спираш потока до крайните гърнета и ще звучиш като драгстер, а като си караш нормално ( по магистрала например ) няма да ти надува главата :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...