Dzenky 296 #1 Публикувано 19 Май, 2010 Здравейте,интересува ме инфо за смяна на Българска книжка с англиска такава?От тази година (или по рано) се иска ресидент статус в декларацията която се праща по пощата,някой ако има актуално инфо мисля че ще е полезно за всички , понеже с УК книжка може да караш почти в целия свят ,а БГ такава почти никъде... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #2 Отговорено 19 Май, 2010 (Редактирано) Да разбирам ли, че искаш английска книжка, само за да имаш право да караш в ОАЕ? Ако да, то проучи ли добре въпроса, имаш ли право да караш с английска книжка и колко време? Ако ОАЕ не са подписали(май беше Виенската) конвенция, то няма значение дали си с БГ или УК книжка. А иначе, УК книжката е официален документ за самоличност, и за да вземеш такава, освен че трябва да си живял в УК, документа и снимката ти трябва да са подписани и от някой англичанин, който те познава от 2 години. Редактирано 19 Май, 2010 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slim_Bone 2 #3 Отговорено 19 Май, 2010 Колега аз имам приятел, който кара с някъкав документ изкаран само с данните от червен паспорт. Документа представлява даден вид разрешително за шофиране само с придружител. Интересното в случея е, че моят приятел никога не е притежавал свидетелсатво за управление на МПС, и кара спокойно в БГ с него. На мен също ми предлагаха да ми изкарат такова понеже ми е взета книжката. Ако ще ти върши работа това разрешително мога да попитам как се вади. Било доста лесно и не изисквало много средства, само някаква такса. Ако имаш приятели в Англия ги попитай дали могат да свършат тази работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dzenky 296 #4 Отговорено 19 Май, 2010 Да за шофиране в ОАЕ ми трябва , тук румънците си сменят книжките за 10 мин и някаква смешна такса ,както и повечето наций ,а България отново е преебана от своите политици доколкото разбрах ,консула ни бил на почивка и заместника му нямал право да подпише договора , и сега пляскаме с ръце всички със работни визи... За англиска питам понеже имам роднини в англия и ми е по лесно да си изкарам такава , но ако трябва ще си изкарам румънска,при цените на колите тук и цените на бензина си е престъпление да не се кара! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slim_Bone 2 #5 Отговорено 19 Май, 2010 Колега да те питам само как мога да изкарам работна виза за Дубай? Майка ми беше преди няколко месеца там за седмица и ми каза, че имало доста възможности за работа. Прати едно ЛС ако не те затруднява. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #6 Отговорено 19 Май, 2010 Пак говорите неясно : Колега аз имам приятел, който кара с някъкав документ изкаран само с данните от червен паспорт.Къде е издаден документа? Ако е в БГ, не съм запознат. Ако е в UK, то става въпрос за Provisional Driving License. На външен вид е като истинска книжка, само че е зелен на цвят. Редът за издаване е същия като за книжка. Дава ти право да се УЧИШ да караш кола, с инструктор или просто с някой който има книжка (UK или БГ) от 3 години.Това, че в БГ карат с такива е незаконно. Някой просто не знае или си затваря очите по въпроса. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slim_Bone 2 #7 Отговорено 19 Май, 2010 Да незаконно е, но нашите полицаи просто не знаят какво пише на документа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #8 Отговорено 19 Май, 2010 Преди година питах в КАТ за международна книжка - струва 10-20 лв и се издава на момента Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dzenky 296 #9 Отговорено 19 Май, 2010 Международната ни книжка доколкото разбрах е на френски и важи тук само с туристическа виза Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #10 Отговорено 19 Май, 2010 (Редактирано) Ефекта май ще е същия. Тук явно не става въпрос за проблем с арабите, а с БГ посолството там. И ако е по-лесно да се смени БГ книжка с румънска, защо трябва да се вкарвате в "Mission London". Все пак нещата не са такива , каквито изглеждат, т.е. GB не е BG (да не говорим за RO).п.п.Сега го видях - на последната страница на Международната книжка трябва всичко да е написано на ръка на английски. Редактирано 19 Май, 2010 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dzenky 296 #11 Отговорено 19 Май, 2010 Нямам идея как мога да си сменя книжката със румънска все още ,но ак отрябва и това ще проверя защото в техния КАТ казаха че няма проблем да м исменят книжката ,ако имам румънска?!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове