Jump to content
vasilstoev

Civic 7 ген D16v1

Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

От скоро съм собственик на употребявана Honda Civic 7ген 2001г. с Двигател: D16V1 и Шаси: SHHEU8740U008153

Направих първоначална профилактика в Бултрако Пловдив с части закупени от магазин Самурай (с изключение на горивен филтър, масло за двигателя и масло за скоростната кутия, които са от Бултрако)

Сменени са следните неща:

-ангренажен ремък Gates

-ролка

-горивен филтър

-маслен филтър с масло 5W/40

-масло скоростна кутия

-свещи NGK

-въздушен филтър

-филтри за климатика

-регулиране клапани (колата е с газов инжекцион)

 

Имам следните въпроси:

-антифриз задължително ли е да се смени (като не знам естествено колко е карана колата с този)

-а спирачната течност трябва ли да се смени

-кажете ако пропускам нещо друго от първоначалната профилактика

 

Имам следните проблеми:

-Разбит ляв долен шарнир. казаха ми че не се предлага само шарнир за тази генерация и трябва да се смени цялата част 9 заедно с лагера 1 на главината който се чупел при избиването. (цената за двете неща надхвърля 700лв)

Публикувано изображение

Алтернативния вариант бил само шарнир (ограденото с червено кръгче) от 6 генерация Civic (от друга фирма производител, т.е. менте) за около 30лв. Предвид ценовата разлика се спирам на алтернативния вариант. Въпроса ми е от къде да намеря такъв шарнир и каква марка да бъде? Ако някой колега е правил този трик нека сподели дали има някакви странични ефекти.

 

-централното заключване на колата отключва и заключва само шофьорската врата и багажника (без значение дали с дистанцонното или с ключа), а при останалите три врати никаква реакция.

 

Благодаря предварително за отговорите по темата! :w00t:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Аз го сменях миналата година. Купих го от Евро 07 (само шарнира) за 39лв. Вади се полуоската и на преса се маха старият шарнир, новият се набива. Нямам проблем вече година засега. Мойта е дизел, но окачването е еднакво като при теб.

Редактирано от Jorko.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора колега! Днес поръчах от м-н Самурай само шарнира пак за 39лв. Утре ще сменям и след това регулиране предно и задно окачване.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито колега за добрия избор, препоръчвам ти да провериш кормилните накрайници (външните и вътрешните) и амортесьорите в какво състояние са. А също така виж и биалетките, ако се разтропат сменяй бързо, по 30-тина лева е бройката. Успех.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито колега!Проблема с вратите ти идва от самите машинки, те се прецакват. Добър майстор по алармите може да ти ги смени с обикновени,не е голям проблем. Освен нещата, които колегите са ти казали да си провериш-погледни на носачите -предния голям тампон. А колкото до антифриза редно е да си смениш,дали сега или преди зимата,според джоба!Много и безаварийни км!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за пожеланията! Днес сложиха новия шарнир и колата мина стенд на преден и заден мост в кварталния сервиз.При прегледа на окачването в Бултрако казаха, че само шарнира е за смяна и оригинален комплект за рейката от 68лв (някакви пружинки и платмаси), който е поръчан и ще се смени след 10-ина дни в Бултрако. Въпреки това ще се ослушвам за нетипични звуци и след това.Относно централното ще ходя до някой алармаджия в Пловдив да заменят машинките ако са повредени.Ще ме посъветвате ли да монтирам алармена система (притеснявам се за компа на колата да не стане проблем) или да разчитам само на фабричния имобилайзер.Антифриза ще го сменя. Относно тампоните и биалетките за сега няма проблеми, но ще внимавам.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз също имах 2 прецакани машинки на вратите в началото. Монтирах си аларма и двете машинки + труд беше 150лв. миналата година в двора на механотехникума. Няма никакъв проблем за компа.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте и от мен, и аз като колегата съм от Пловдив и станах собственик преди 1 седмица на HONDA CIVIC 1,6 V-tec, 2001 г.. Двигател D16V1 - сега предстои и стандартното облужване, като за всяка кола закупена втора употреба.

 

Бях в Бултрако, за да питам за масло за двигателя, защото по наръчниците на Хонда пише 5w/20 (евентуално 0w/20 - като алтернатива) - от там ми предложиха 5w/40 - това слагали стандартно в БГ. Аз лично предпочитам 5w/20, след като Хонда го предписва. Вие на какво мнение сте ?

 

Ще съм благодарен и за инфо къде да обслужа колата - сервиз. Заслужава ли си да я обслужа (труд) в Бултрако Пловдив - или там ще ме одерат за труд.

 

За части не бих взел от Бултрако, защото преди да купя колата я карах там за диагностика - казаха ми, че е читава, но единия амортисьор (преден десен) е започнал да изпуска и трябва да подменя и двата - искаха ми по 380 лв / бр+отделно труд.

 

Също така имаше още някои дреболии - прахоуловители, тампони и рейката трябвало да се оправи, като с ремонтен комплект това щяло да стане без проблем.

 

Виждам, че в Плд повечето собственици на Хонда са се насочили към магазин Самурай - бях чел някъде, че членовете на клуба там ползват 10% отстъпка - така ли е?

 

Тъй като съм много нов в света на ХОНДА, ще съм благодарен на всякакви мнения и обратна информация.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

BGTONIK...Гената е твоя човек!Телефона за връзка с него е: 0887460986 - Евгени Армейков.Сервиза е познат на всички стари хонда фенове от Пловдив.Поздрави го от мен и успех при решаването на проблемите...

Благодаря Колега !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...