пламен1 0 #1 Публикувано 15 Май, 2010 Не се случва всеки път но понякога като чакам на някои светофар и съм със натисната спирачка педлът изведнъж почва да омеква и лека полека потъва надолу.Напомпам го и се втвърдява едновременно с това оборотите на двигателя се вдигат с около 200.Случвало се е когато тръгна примерно не съм я карал няколко часа от място и първото натискане на педала на спирачката в движение да ми хваща най-напред задното дясно колело до такава степен че съм се завъртал в завой!След леко напомпване проблема се оправя и първите колела си коват най-напред..... освен това имам един теч от някакъв механизъм които е точно в средата на вдигателния отсек /там се разкланят спирачните тръбички които излизат от сервото на спирачките/ теча си го има но количеството спирачна течност което допълвам ми се струва повече отколкото би изтекло оттам..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #2 Отговорено 15 Май, 2010 Като гледам, ти сам си отговорил на въпроса си. Протекла е спирачна течност.Отстраняваш теча(течовете, ако има и други), обезвъздушаваш и се молиш само това да е бил проблема. Ако не е само това, продължаваме с въпроси и отговори.Успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fresh4y 38 #3 Отговорено 15 Май, 2010 моля ви не говорете глупусти ...това да не е водопровод ?! просто отиваш на маистор казваш какво ти прави колата .. купуваш една спирачна помпа и караш с пълна сила...прости са ти истарвали гумичките в помпата и не прави налягане ПРЕДПОЛАГАМ П.С - МОЕ МНЕНИЕ е това затова т иказвам отиваш в сервиз и те ще ти кажат хората Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wyvern 382 #4 Отговорено 15 Май, 2010 Тоя механизъм за който говориш се нарича клапан за разпределяне на спирачното усилие. Първо си отстрани теча или течовете, ако са повече огледай навсякъде щом ти се струва че оттам изтича по-малко от колкото доливаш. После си виж помпата най-вероятно е за рециклиране или направо смяна. А така като ти чета обяснението може и клапана да е дефектен той не подлежи на ремонт направо се сменя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове