Jump to content
catch_22

Проблем със съединител Акорд 2007!

Recommended Posts

Здравейте колеги! Търся съвет по следния проблем:При натискане педала на съединителя в долната трета движението се усеща " като да е по тресчьотка" или като "леко стържене". След две посещения при Хонда Апостолов в Бургас и смазване-оплескване с масло както на купето, така и на двигателния отсек, проблема си остана, като ми казаха за капак, че си въобразявам.Искам да подчертая, че проблема се явява само при температура на въздуха/не на двигателя/ над 20 градуса.Ще бъда благодарен на всеки, който помогне с мнение или посочване на механик в Бургас, който може да реши проблема. От гаранцията вече съм се отказал.Автомобила е Акорд 2.0 бензин, 2007г.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много лесно се отказваш от гаранция !!! Качи се просто на друг такъв Акорд , накарай ги да ти дадат един да се качиш :D Или помоли колега или собственик , който видиш някъде :D Пробвай нещо , ако подаваш леко газ , примерно от 1000-1500-2000-2500 оборота на място без включена предавка.Ако изчезва "усещането ти" може да е някъв лек луфт , знам ли :D Пробвай същото при включена предавка . На някаква специфична предавка ли ти го прави или ? Погледни на мястото където ти влиза жилото в скоростната кутия дали всичко е наред :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Тино!Проблема се проявява просто при натискане на педала, дори при изключен двигател. Не влияе и не се влияе от предавката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Добре , а от подаване на гас ? Плавно леко подаване , рязко грубо ...

Редактирано от Tino

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Подобен проблем имам на Сивик 2008.В Бултрако София, погледнаха , казаха , че са възможни 2 неща.Касетата на педала (механизма в купето) или помпата на съединителя (master clutch cylinder), второто го нямат налично и го поръчаха.Когато дойде ще ми звъннат ,ще разглобят и ще заменят което се окаже проблемно.Моя проблем също се появи със затопляне на времето. На новите Сивици е масов проблем и най-често е ламаринената касета в купето- износва се от триене шарнирния механизъм , но има и доста дефектиращи помпи.Ако не до София , според мен си заслужава разходката до Карада във Варна.Успех

Редактирано от marto_1.8

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още едно пояснение за съфорумците-Карада Варна ми продадоха Акорда преди две години и половина със сменен и заминал акумулатор, както и със сменени чистачки. :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

На акордите се износва някаква втулка или не знам какво беше и почва да щтрака, сменя се целия педал.Ако е това, се смазва и се оправя временно, ако не се сменя целия педал освен ако в сервиза не са долни леви п-ли.

Редактирано от PARADOX_sf

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...