Jump to content
Tino

"Хонда" бележи ръст на печалбите

Recommended Posts

"Хонда Мотор", вторият по големина автомобилен производител в Япония, обяви печалба от 2,87 милиарда долара за фискалната година, която приключи през март, което е увеличение с 95,9% :angry::dry::o спрямо предходната година. От "Хонда" съобщиха, че печалбата за четвъртото фискално тримесечие е достигнала 72,1 милиарда йени спрямо загуби от 180 милиарда йени за предходната година. Печалбите през четвъртото тримесечие са нараснали с 27,8% на годишна основа до 2,2 трилиона йени заради продажбите на автомобили, които са били с 28,5% по-високи спрямо същия период на изминалата година. Японската компания предвиди също 26,7% увеличение на печалбата за фискалната 2011 г. до 340 милиарда йени. /АФП /

Източник - Вести.бг

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Йессс.. сега в HQ на Хонда са в еуфория, ще се натряскат като прасета от хубавата новина и ще подпишат документ за продължаването на проекта NSX ... хахааа!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Увеличената печалба се дължи по скоро ан съкращаване на оперативни и други разходи (напр. за развойна дейност). При всички положения обаче това е добър знак и може да доведе до нещо хубаво.Лошото е че тотално се изгуби духа на "достъпен автомобил със спортен дух"... Новите модели са съобразени с тенденциите в бранша и не изпъкват с нищо, а HSV (демек NSX) дори да види бял свят в "цивилен" вариант е предвиден като пряк конкурент на Лекус ISF... Едва ли типичния Хонда фен може да си позволи 300 000 долара за кола.Може би е за добро... като се развие още технологията на електромобилите, може да "избухнат" с нещо интересно и достъпно. Така или иначе хибридите нямат бъдеще и ще останат само преходно звено в еволюцията от ДВГ към чисто електро. :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:) Хибридите нямат бъдеще ? Струва ми се , че автомобил ,който може да предостави удобството на бензиновите и дизеловите двигатели още доста години няма да съществува :tooth: Електро автмобилите за мен все още не са заместител , евентуално в градски условия , където батериите могат да се презареждат до някаква степен :tooth: но извънградско ? Ако се измисли алтернативен източник на електро енергия - може би , но на тази етап от човешкото развитие - невъзможно :lol: Хонда са измислили всъщност за сега / според мен / най-добрата алтернатива :lol: Clarity :tooth: и честно казано ако се работи по усърдно в тази насока ... :) Реално предвижданията за в бъдеще е хегемонията на метана , като бъдещо гориво :lol: то ще се чуе :tooth: Или иначе по темата - от Хонда много по отрано предприеха анти-кризисни мерки ;) и докато някой в момента продължават надолу или се радват да спрат да падат , японците отчитат нарастване на печалбите !!! Това е за адмирация и поклон !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ме разбра (или пък аз не се изразих правилно). Хибридите имат известно бъдеще, но ограничено. :D Просто ефективността им е силно под съмнение. В следващите 5 - максимум 10 години ще станем свидетели на учудващо ефективни чисто електрикески решения. За останалото си прав. :DНе знам за метан, водород и други алтернативи... Метана е ресурс с огромни залежи в света, но пък добива му е не по-евтин от този на петрола. Според мен ще се нагледаме на решения от типа на Шеви Волт и Опел Ампера, а постепенно технологията ще позволи по-дълъг живот на батериите ( и в момента има прототипи, които изкарват по 500 км с едно зареждане, макар и с по-ниска скорост). Сега само си плямпаме. :D Ще видим след 5 години на къде отиват нещата. :DПри всички положения обаче продължвам да смятам, че хибридите са само временно звено в развитието.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям с 3 ръце електромобилите!!Даже мисля да си взема нисан Лиф като му падне цената на 20 000$Слагам си 4КВата слънчеви батерйи на покрива на къщата и не ме търсете 30 години от Електро разпределителната баница :D4КВат = 1Ват*2$*4000= 8000$ демек бензина на бензинова ако (ако седи бензина на същите цени) за 3-4 години А на електричката за 30 години :Dhttp://www.honda.co.jp/soltec/

Редактирано от sand0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...