fresh4y 38 #1 Публикувано 19 Април, 2010 Значи колеги доиде време за летни гуми. хо сега идва дилемата. значи предлагат ми много гуми.. различни марки модели и шарки но накрая се спрях на две фирми Мишлен Пилот Ексалто http://koleso.topof.ru/files/michelin_pilot_exalto.gifи Йокохама AVS Sport-v102http://www.superiortireco.com/yokohama/avs_sport.jpgВъпроса ми е към по компетентните хора в този форум.. ако някои е карал някоя от тези 2 гуми , впечатления добри,лоши..защото все пак всеки търговец си хвали стоката.. благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Leni 2 #2 Отговорено 19 Април, 2010 Аз съм карал с Мишлена-добър е и на мокро и на сухо,но ми се струва,че малко бързо се износи протектора.Може пък лятото да е било много горещо и затова да е свършил по-бързо(по спомен 2 лета карах с него).Йокохамата не съм я пробвал,но със сигурност ще е много добра и тя.Според мен каквото и от двете да вземеш няма да сбъркаш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka_t 83 #3 Отговорено 19 Април, 2010 Карал съм такъв Michelin. Преди време, като взех Vectra-та ми беше с такива летни. Много съм доволен. На права отсечка, в завои, на сухо, на мокро - нямат мърдане. Колата беше супер стабилна, при положение че гумите бяха доста изтъркани. Когато ги смених, пртоектора им беше около милиметър, максимум - два, а за възрастта... мисля че бяха на около 6 год и въпреки всичко това - колата не трепваше. Може би са малко по-шумни, но.. мен това не ме е притенявало никога. Само че.. доколкото знам са доста стар модел и мисля, че не се произвеждат вече, но не знам от кога точно им е спряно (ако въобще е спирало) производството, така че ако ги взимаш 2-ра ръка, провери DOT-a да не са прекалено стари.За Yokohama-ta - карал съм модела C.Drive и пак съм супер доволен, но точно от този за който питаш нямам впечатления.Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
svima 1 #4 Отговорено 19 Април, 2010 Значи колеги доиде време за летни гуми. хо сега идва дилемата. значи предлагат ми много гуми.. различни марки модели и шарки но накрая се спрях на две фирми Мишлен Пилот Ексалто http://koleso.topof.ru/files/michelin_pilot_exalto.gifи Йокохама AVS Sport-v102http://www.superiortireco.com/yokohama/avs_sport.jpgВъпроса ми е към по компетентните хора в този форум.. ако някои е карал някоя от тези 2 гуми , впечатления добри,лоши..защото все пак всеки търговец си хвали стоката.. благодаря предварително аз съм карал мишлен пилот спорт.много му е мек борда и лесно получава бузи след като минеш през голяма дупка.сега съм с йокохама avs sport.малко по шумна е,но с по здрав борд.според мен и двете държат еднакво добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fresh4y 38 #5 Отговорено 19 Април, 2010 svima идеята е че.. сега много ми вият предните гуми .. като рейс съм :) и сега ще слагам нови гуми.. но резликата в цената е около 30 лв нагоре в полза на Мишлена на пърче и затова питам дали за 30 лв си заслужава Йокохамата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
svima 1 #6 Отговорено 20 Април, 2010 svima идеята е че.. сега много ми вият предните гуми .. като рейс съм ;) и сега ще слагам нови гуми.. но резликата в цената е около 30 лв нагоре в полза на Мишлена на пърче и затова питам дали за 30 лв си заслужава Йокохамата Според мен да.на тази тема съм говорил с много приятели,които са карали със йокохама точно този модел и всички са много доволни.все пак трябва да е произведена в япония Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nsr500 0 #7 Отговорено 22 Април, 2010 svima идеята е че.. сега много ми вият предните гуми .. като рейс съм и сега ще слагам нови гуми.. но резликата в цената е около 30 лв нагоре в полза на Мишлена на пърче и затова питам дали за 30 лв си заслужава Йокохамата Според мен да.на тази тема съм говорил с много приятели,които са карали със йокохама точно този модел и всички са много доволни.все пак трябва да е произведена в японияКолите за кеф се правят в янпония европеиските са за работа и гумите също така мисля. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тодор 18 #8 Отговорено 22 Април, 2010 (Редактирано) Понеже съм работил в "гумаджийница", ще споделя впечатленията си. Мишелин, всички модели имат недостатък - не държат на високи температури много пързо се износват и напукват в такива условия, иначе имат качества. Йокохамата е по-добрият избор, но само ако е произведена в Япония - също са чувствителни към високи температури. Пълно е с фалшификати и съм се нагледал на гръмнали, разфасовани и какви ли не Йокохами, вкл. С.Драйв. Аз лично карам с Ханкуук и съм доволен, други добри, но от малко по-висок клас са Фалкен и Тойо, също Пирели са доста добри и не толкова скъпи. На Фалкен също са навлязли фалшификати и трябва да се внимава. Такива са моите впечатления, успех с изборът. Редактирано 22 Април, 2010 от Тодор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове